Travel

Drie keer uit de drukte in Marrakech

Marrakech is een populaire bestemming met de medina als een van de grote trekpleisters. De daarbij horende drukte, je vindt het geweldig of helemaal niets. Heel eerlijk; ik vond Marrakech vooral leuk omdat je ook de drukte uit kan. Via de woestijn kwamen we de stad in om een paar nachten in een van de mooiste riads van de stad te overnachten en daarna met gierende banden de stad snel weer te verlaten. Dit zijn de absolute musts als je je ook even aan de hectiek van de stad wilt onttrekken.

Terre des Etoiles

Een ecopark met luxe lodgetenten in de woestijn, waar ze eten serveren wat ze zelf verderop verbouwen en de kamelen wél vriendelijk behandelen. Welkom bij Terre des Etoiles! Deze plek was een absolute verademing om een trip Marrakech te beginnen. Je bent vooral veel buiten, of het nou is om in de ochtendzon te ontbijten, te lunchen of om het heetst van de dag verkoeling te zoeken in het zwembad of in de ‘bar’. Bovendien serveren ze hier wel een lekker verkoelend biertje en niet alleen thee, ook opmerkelijk in Marrakech. Boek een lunch picknick in de woestijn of ga op private camel ride tijdens de zonsondergang: magisch! De luxe tenten zijn voorzien van alle comfort en gemakken; elektriciteit, normaal toilet, warme douche, een föhn, muskietennet, doomspray én lekkere matrassen. Oh en uiteraard vers water. Alleen al bij het interieur waan je je in een 1001 nacht sprookje.

Luxe dineren bij Mes’Lalla in het Mandarin Oriental

Gelegen buiten de stad ligt het Mandarin Oriental Marrakech hotel waar je naast luxe kamers ook prachtige villa’s kunt huren. Het lijkt wel een oase; zodra je het oude centrum uit rijdt is het rustig, schijnen de sterren fel en voelt het helemaal niet alsof je in een drukke stad bent. De Aziatische Mandarin keten is mijn favoriete hotelketen, hier schrijf je luxe standaard met hoofdletters. Na jaren vaste gast in Barcelona en Parijs geweest te zijn, weten ze er nog steeds mijn naam en favoriete thee als ik binnen kom lopen, zelfs als ik er langere tijd niet geweest ben. Hier overnachten zat er niet in, maar wel mocht ik genieten van een avond Marrokaanse luxe en gastvrijheid in het Mes’Lalla restaurant. Eén van de beste chefs van het land, Meryem Cherkaoui, zwaait hier de scepter en zet een prachtige fusion neer van de traditionele Marrokaanse keuken met een French cuisine/moderne twist. Bovendien beland er geen koriander op mijn bord, essentieel vanwege mijn allergie. Een betoverende avond waarbij iedere gang genieten is in een setting die zo uit een film kan komen. Van de warme doekjes en verse limonade bij aankomst tot de kleinste details; het klopt, het ademt liefde en vaardigheid en verlangt naar meer. Plus: lokale wijnen die niet teleurstellen, Franse klassiekers en een glas Ruinart om het verblijf in Marrakech mee af te sluiten.

Jnane Tamsma

Sommige plekken vergeet je nooit weer. Jnane Tamsna is zo’n plek. Ook gelegen buiten de drukke stad in het ietwat toeristische Palmerai is dit boutique hotel een waar paradijs. Het is alsof je een Marrokaans sprookje in wandelt, als een hof van Eden. De prachtige gebouwen zijn niet alleen mooi om te zien van buiten met haar terra kleuren en typisch Marrokaanse architectuur. Van binnen proef je de aandacht en gastvrijheid des te meer. Gastvrouw Meryanne Loum-Martin is niet alleen een geweldige verschijning, ze is ook verantwoordelijk voor het prachtige interieur. Alles met zorg en smaak bij elkaar gekozen. Zelf slaat ze vanachter haar bureau rustig gade wat er zich allemaal afspeelt tussen de tuinen, 5 huizen,
zwembaden en het tennis court. Deze plek is waar je een bijzondere gelegenheid wilt vieren, je wilt onderdompelen in luxe en
gastvrijheid. Met gevaar dat je nooit meer terug wilt.

Het bezoeken van al deze locaties werd mede mogelijk gemaakt door een huurauto van Sunny Cars.

Sabine de Witte