editorial

Editorial: Vrij

maart hoogtepunten

travel-quote-15
Deze dagen staan we stil bij vrijheid en de verschrikkelijke dingen die zich nog maar 70 jaar geleden afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, de oorlogen verder in de wereld en de beperking van vrijheid voor veel bevolkingsgroepen. In die 70 jaar is het voor onze eigen generatie een vanzelfsprekend iets geworden; vrij zijn. Toch vind ik het iets om bij stil te staan, niet eens alleen omdat het deze week Bevrijdingsdag was. Hoe voelt vrij zijn voor jou, wat betekent vrij zijn en wat doe je om dat gevoel vast te houden? En hoe ga je er mee om als je even niet zo vrij bent als je zou willen?

Vrij is voor mij…

Sabine:

Vrijheid is voor mij delen. Mijn passies, dingen die ik mag doen. Dat doe ik voor het grootste deel online en daar heb ik mijn werk van kunnen maken, in combinatie met schrijven en reizen. Ook offline, niets leuker dan nieuwe mensen aan elkaar koppelen, anderen mee nemen op de avonturen die ik mag beleven en anderen hetzelfde gunnen. Kan ik zelf niet mee op een reis, dan noem ik met liefde de naam van iemand anders waarbij het wellicht aan sluit. Een uitnodiging voor een opening of etentje? Hoe leuk is het om dat met je vrienden te kunnen doen?
Mijn werk is mijn leven en hoewel er af en toe wat betonblokken op de weg worden gegooid, is er niets wat niet door passie en enthousiasme kan worden overwonnen. Ik leef met de dag en heb iedere dag de vrijheid om te doen waar mijn hart ligt en fijne mensen om mij heen om mee te delen. Zo word ik al ruim 6 jaar lang iedere dag wakker met het besef, dat ik zo vrij leven en genieten mag.

Anne:

Vrijheid is voor mij kunnen dansen in je ondergoed op foute muziek, zelf bepalen hoe laat (of vroeg) je naar bed gaat en een hele zondag kunnen luieren. Eén van mijn belangrijkste vrijheden is daarom ook dat ik eigen baas ben. Als de zon onverwacht schijnt of ik zit even niet zo lekker in mijn vel leg ik mijn werk meteen neer en maak ik tijd voor quality time. Ik vind het heerlijk om op ieder moment van de dag precies te kunnen doen waar ik zin in heb. Het is natuurlijk niet altijd lang leve de lol, want er moet ook gewerkt worden. Maar ook dát is vrijheid: hard werken om je eigen dromen na te kunnen jagen. Kortom, vrijheid zit voor mij in heel veel dingen, zolang het maar vanuit mijn hart komt.

Sabine de Witte