editorial

Editorial: Warme Thuisbasis

Hoewel de herfst nog ver te zoeken lijkt als je vandaag het raam uitkijkt, kan het niet lang meer duren voor het weer omslaat. Gure winteravonden, ontstuimige herfststormen en hopelijk veel sneeuwwitte dagen in het vooruitzicht. Wat is er fijner dan een warm thuis? Juist omdat we allemaal veel reizen en drukke levens hebben, is een goede thuisbasis voor ons erg belangrijk. Daarom hebben we allemaal onze favoriete warme en cozy items voor in huis geselecteerd.

Sabine: ‘Mijn huis ondergaat momenteel een kleine metamorfose en ‘less stuff’ is daarin leidend onderwerp. Minder spullen, meer rust en cozy plekjes. De nesteldrang is ineens hoog, over 2 weekjes krijgen de muren weer een nieuw wit laagje en wellicht dat ik 1 wand ijsblauw maak. Steekt mooi af tegen de oranje en koperen items die ik al heb. Behalve een blauwe muur ben ik op zoek naar een nieuw kunstwerk voor aan die muur en stiekem staat een boxlight hoog op mijn verlanglijstje. Een HAY bijzettafeltje voor in het leeshoekje, waar net een boek, bloemen en een kop thee op passen, een warm plaid voor op de bank, deze houten kalender vind ik een grappige gimmick. Kaarsen mogen uiteraard niet ontbreken en volgens mij heb je nooit genoeg kandelaars in je huis. Het herfstpakket van NewStories vind ik daarom een super slimme zet, leuk om cadeau te geven. Absolute topper op mijn home wishlist zijn de Le Parfum de la Maison kaarsen van Hermès. In 5 verschillende kleuren & geuren, van porselein en emaille en gemaakt van een wax die helemaal opbrand. Ik zie mezelf al op gure winteravonden opwarmen bij de Des pas sur la neige in étoupe. Veel chiquer wordt het volgens mij niet.’

FW Home essentials

Anne: ‘Net als in mijn kledingstijl vind ik een minimalistische inrichting in huis prachtig. Uren kan ik Pinterest afstruinen voor mooie beelden en inspiratie. Ik houd van kleine grapjes in het interieur, zoals de Piet Hein Eek glossy chair, de wall decoratie en mokken met grappige tekst. Zolang alles maar een warme sfeer uitstraalt.’

November Home

Sabina: ‘Landelijk met een knipoog naar de zomer, zo kun je mijn interieurstijl omschrijven. Een beachhouse sfeer met veel natuurlijke materialen en verwijzingen. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds met een glas wijn onder een plaid op de bank te hangen, om even te ontspannen na een drukke dag. Deze onderzetters, het thee-ei en de Tom Dixon geurstokjes geven alles een bijzondere en chique uitstraling.’

New home items

Sabine de Witte