editorial

Editorial: Welkom 2015

comfort-zone-vakantiebeurs

Hallo 2015! Happy New Year allemaal! Weer helemaal bijgekomen van de feestdagen? Een nieuw jaar, het voelt toch altijd even weer gek. Inmiddels heb ik al 5x het verkeerde jaartal opgeschreven, en probeer van de 4 maar eens een 5 te maken!

Van oud naar nieuw

Ik ben heel rustig 2014 uitgegleden, zonder de gebruikelijke terugblikken hier. Die komen in de komende weken, als het nieuwe, wel werkende jasje van de site helemaal werkt. De comments doen het weer, de basis staat. Nu al het finetunen nog. Zucht! De laatste weken van 2014 was ik een beetje uitgeblust en als technische issues het dan bijna onmogelijk maken om iets online te zetten, raak ik daar enorm gefrustreerd door. Vicieuze cirkel, die ik vooral heb geprobeerd te doorbreken door even offline te zijn. Zo genoot ik daardoor optimaal van kerst in Boedapest. Ik heb bijna geen foto’s gemaakt, maar in real life genoten. De stad door gewandeld, genoten in en van de heerlijke wellness baden, heerlijk gegeten, bijgeslapen en gerelaxed. Een tripje zonder programma, ook wel vakantie genoemd. Wat een luxe!

Offline zijn was voor mij een rode draad in 2014. Best gek voor een blogger, maar ik merkte dit jaar de keerzijde van alles online delen én een behoefte naar meer privacy. Over dat ‘unpluggen’ lees je alles in Mijn Moment, een geweldig initiatief van Henk-Jan Wildermaat (@Punkmedia), waarin hij bijzondere mensen en momenten met elkaar verbindt. Een eer om daar dit jaar aan bij te mogen dragen.

Komend jaar zal ik daar nog meer balans in proberen te zoeken. Eerst de laatste puntjes op de i van het nieuwe YourAmbassadrice jasje. Hopelijk blijf je ook dit jaar veelvuldig op bezoek komen!

Goede voornemens

Uiteraard ontkomt ook het YourAmbassadrice team niet aan goede voornemens en zijn we zo sportief om die te delen!

Anne: Vier het leven, iedere dag. Dat is hoe ik in het leven probeer te staan. In 2015 wil ik bewuster dankbaar zijn voor wat ik heb en wie ik ben.
Ook wil ik beter worden in de dingen die ik doe. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen vind ik erg belangrijk. Ook de juiste mensen daar bij zoeken, die ook door ambitie gedreven zijn en 100% gaan voor wat ze doen. Last but not least, ik ben vorig jaar begonnen met de ‘5 piece french wardrobe’, om zo de perfecte, minimale garderobe aan te leggen. Het is lastig, maar ik ben ontzettend blij met de items die ik vorig jaar heb aangeschaft en merk echt dat minder spullen en betere kwaliteit werken.

anne-sabine

Sabine: Ik heb een fantastisch leven, maar wil daar graag nog bewuster van genieten. Vorig jaar begon ik met project Zenbine. Gezonder leven, sporten en meer offline zijn. Soms vergeet ik te genieten van een moment, omdat ik in mijn hoofd alweer bezig ben met de volgende. Inmiddels leer ik steeds beter dat het genoeg is om met alleen vandaag bezig te zijn, morgen komt wel weer. Ook wil ik beter leren focussen; omdat ik snel verveeld ben doe ik vaak 6 dingen tegelijk. Ik begin met het opruimen van mijn kledingkast terwijl ik 3 artikelen probeer te schrijven en me ondertussen aankleed en ontbijt probeer naar binnen te krijgen. Iets starten gaat mij makkelijker af dan iets afmaken. Verder wil ik dit jaar weer proberen net zo attent te worden als voor ik aan het werk ging. Nu vergeet ik per ongeluk nog wel eens een verjaardag, smsje te sturen naar een zieke vriendin of belletje te plegen. Laat staan kaartjes sturen, iets wat ik eerder heel veel deed en waar ik zelf ontzettend van hou, persoonlijk geschreven woorden. Oh, en toch meer scheiding in werk en privé proberen te krijgen, voor meer rust. En last but not least; ik wil meer spontaniteit. Als ik alleen reis vind ik het soms best lastig om ’s avonds de kroeg in te duiken en onbekenden aan te spreken en hoewel ik als control freak liever niet van mijn agenda af wijk, is het af en toe heerlijk om je hele agenda overhoop te gooien voor een avond spontaniteit.

We hebben allebei niet echt meetbare doelen, zo lijkt het. Wel idealistisch en ambitieuze. We zullen zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.
Wat zijn jouw goede voornemens?

Sabine de Witte