editorial

Editorial: Winterdip

De afgelopen week was het wat hier stiller dan je gewend bent. Met een aantal hele logische redenen; er wordt aan een totaal nieuwe website gewerkt, de laptop van Anne had kuren, ik zat even zo vol afspraken en werk dat ik bewust wat afstand heb genomen en last but not least… we hadden even last van een winterdip. Na een heerlijke lange Indian Summer hakte de kou er opeens hard in. Om nog maar niet te spreken van de donkere dagen. De gevolgen: lusteloosheid, creativiteit die ver te zoeken is, een onverzadigbare drang naar ongezond eten (#speklaag), melancholische Spotify hitjes en een to do list waar weinig van afgestreept kon worden. Gelukkig kwam DailyLin met een heel fijn lijstje tips tegen de winterdip en hebben wij ook onze tips voor je op een rij gezet.

Sabine:
Het duurt altijd even voor ik me realiseer waarom ik weer even helemaal uit mijn element ben. Het begint bij het verzetten van de klok, minimaal een week is mijn ritme flink van slag. Vanaf dan gaat ook de behoefte aan vet eten omhoog, net als de behoefte aan een winterslaap. Het maakt niet uit wat voor toffe dingen er allemaal op mijn planning staan, body says no. Dus begin ik in september met het slikken van vitamine D. Ik begin met kauwtabletten, maar in december stap ik over op hogere dosering/geconcentreerde druppels. Vanaf dan ga ik 1x in de 14 dagen onder de zonnebank. De Sunday’s schijnt speciale lampen met extra vitamine D afgifte te hebben. Van te voren smeer ik me goed in met zonbescherming. Het is nog een heel werk om me naar de zonnebank te slepen, al die hassle, maar als ik er eenmaal onder vandaan kom heb ik echt meer energie. Verder pamper ik mijzelf iets vaker met een bad, avondje alleen thuis (met thuisbezorgd en heel veel kaarsjes aan) en dikke truien. Op een thuiswerkdag sleep ik mijzelf rond lunchtijd of aan het einde van de middag naar buiten voor een wandeling. Mét een missie, anders ga ik niet. Dus boodschap doen, pakketje halen, thee bij Scandinavian Embassy drinken. Op een mooie winterdag vind ik het heerlijk om een stukje te fietsen, op kou kun je je prima kleden weet ik na een bezoek aan de Noordkaap en van frisse lucht en beweging krijg je ook energie. De beste investering tegen een winterdip zijn wel de Philips Hue lampen, die zorgen dat ik ’s ochtends subtiel wakker word van het licht en nooit thuis kom in een donker huis. De Energize stand is favoriet op donkere winterdagen, licht maakt zoveel verschil!

editorial-winterdip.jpg

Anne:
Ik ben in principe een bovenmodaal tevreden persoon, maar als de dagen kouder en de nachten donkerder worden, dan kruipt er heel langzaam een gevoel van lusteloosheid via mijn koude vingers en bevroren neus naar mijn hersenen. Winterdip, welkom. Vooral in Amsterdam, waar de mensen altijd mooien de druk altijd hoog is en waar alles en iedereen altijd maar doorgaat, is het soms moeilijk om toe te geven dat je liever met een boek onder de dekens kruipt dan dat je cocktails staat te drinken met vage bekenden. Gelukkig herken ik de grijze dagen en net bijbehorende humeur steeds sneller en beter. Dus zodra ik merk dat de winterdip van mijn binnenste een onproductieve zombie maakt ga ik heerlijk naar de sauna (Sauna Deco), trakteer ik mezelf op een nieuwe dikke trui, doe ik net alsof ik weer op Bali ben in de yogastudio en ontbijt ik minstens 2 keer per week met appeltaart van Winkel43. Oh en frites. De oplossing voor al je problemen. Bring it on!

Anti-winterdip inspiratie

Woon je niet in Amsterdam voor de heerlijke appeltaart van Winkel43 en de lekkere elderflower thee van Scandinavian? Of trek je het echt niet om van de bank (of erger, uit je bed) te komen, dan maakt dit je instant vrolijk op een donkere decemberdag!

 • GeniusTravel:
  GeniusTravel
  reisinspiratie passend bij je budget zoeken. Zo had ik mijzelf al bijna met NYE naar Beirut geklikt, een bestemming waar je niet meteen aan denkt! Ze hebben maandag hun nieuwe website en mobiele apps (iPhone/Android) gelanceerd en het ziet er super slick uit. GeniusFlight en GeniusHotel heb je hier al een aantal keer voorbij zien komen, nu bieden ze op de GeniusTravel site alle producten aan en kun je hier zelfs een auto huren. Makkelijk en volledig dus. Hiervan krijg je meteen zin om vluchten te boeken en leuke hotels te zoeken. Zet dus snel GeniusTravel bij je favorieten.
 • Fonq.nl: favoriet voor online shopsessies en je kunt hier daadwerkelijk alles vinden. Een nieuwe koffer, toilettas, grappige gadgets (de iKettle, een waterkoker die je met je iPhone kunt bedienen is natuurlijk briljant voor een winterdip!), of juist dingen om je huis nog gezelliger te maken, het online warenhuis heeft alles. En het badrek is nog steeds 1 van mijn favoriete items uit de shop!
 • COS x Pinterest: COS is hét adres voor alle winterknits, merino coltruien en stylish winterse accessoires. Ze hebben nu een super leuke actie waarbij je kans maakt op shoptegoed als je je wishlist items op een pinboard pint. Online shoppen en Pinnen, ultiem tijdverdrijf!
 • TreurTeeVee: wil je het gevoel hebben dat je toch nog enigszins cultureel verantwoord bezig bent? Dan is TreurTeeVee van Circus Treurdier perfect. Het werd in 1 van de recensies omschreven als Sesamstraat voor volwassenen. Beter kunnen we het niet uitleggen.
 • Mendo Globetrotters: Mendo heeft naast een prachtige winkel in de 9 Straatjes ook een webshop. Uren vermaak, vooral de sectie Globetrotters met de meest fantastische reisboeken is favoriet. Heerlijk wegdromen bij indrukwekkende foto’s en bestemmingen.
 • Flux: omdat licht zo belangrijk, maar ’s avonds staren naar een fel wit scherm killing voor je ogen is, is Flux een aanrader. Als je ’s avonds dan toch gaat online shoppen, doe dat dan bij wat gezelliger en vriendelijker licht. Gratis te downloaden en zelfs per programma te bedienen. Want Game of Thrones is al donker genoeg en wordt niet veel beter van sepia tinten.
 • New Stories: voor al je interieur inspiratie en shopping. Hoog hebberigheidsgehalte, met een paar klikjes zaten er ineens prachtige prints voor aan de muur in het winkelkarretje…

Wat doe jij om een winterdip te voorkomen of om deze dragelijker te maken?

Sabine de Witte