Travel

Editorial: woelig

01/11/2016
woelig november

Wat gingen we heerlijk rustig november in. Met zonnige dagen, af en toe een bui. Niets waaruit op te maken is dat de woelig e winter echt voor de deur staat. Nog geen herfststorm die van zich heeft laten horen, de wintertijd heeft mondjesmaat vorst aan de grond aangekondigd en de Indian Summer lijkt geen plaats te willen maken.

November heeft altijd iets onrustigs; je weet dat de hectiek van de feestdagen er aan zit te komen, terwijl je net gewend bent aan de donkere dagen. Bovendien is het qua reizen altijd een drukte van jewelste. De laatste reizen van het jaar moeten nog even gemaakt worden. De vraag ‘wat doe je met de feestdagen’ vliegt regelmatig over tafel en ook de oudejaarsplannen moeten inmiddels gesmeed.

Rainy Sunday summarized

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Niets heeft voor mij meer magie dan reizen rond de feestdagen. De fonkelende feestverlichting, kerstmarkten, feestelijke etalages. De feestpakketten en gecommercialiseerde gezelligheid. Vorig jaar bestond mijn kerst voornamelijk uit kerstliedjes in winkelcentra in Bangkok. Als je het kerstgevoel wilt vergeten, is dat een absolute aanrader. Niets vreemder dan met je korte broek en op je slippers kerstliedjes luisteren. En Thai met een kerstmuts, dat is ronduit hilarisch. Mocht je de feestdagen ontsnappen, karaoke is dan een absolute aanrader. Juist die kerst hits!

Woelige tijden omdat de tijd van reflectie weer begint: terugblikken op mooie en minder fijne momenten. En ik heb wat roerige nachten gehad, volgens mij is dit het jaar met de minste slaapuren. Gelukkig nog wel net zoveel uren in comfortabele hotelbedden.

November kom maar op met je woelige gure dagen!

Sabine de Witte