amsterdam Cocooning design Hotspots

Een origineel souvenir

Op vakantie, tijdens je citytrip of na een lange reis wil je graag naast foto’s een ander (origineel) aandenken over houden. Althans, ik wel. Maar om nou weer een ‘I love…’ t-shirt, aansteker met de eiffeltoren of tas met ‘Barcelona’ te kopen is ook weer zowat. Bovendien gebruik je het nooit weer.

Daarom zoek ik altijd naar bijzondere souvenirs. Dankzij de briljante winkel (helaas nog niet in Nederland) Muji staat Parijs in de vensterbank, lonely planets gelden niet als souvenir maar daar staat toch zeker een boekenplank mee vol en ik mag graag boeken en kaarten vanaf mijn bestemmingen mee nemen. Net als kleding en tijdschriften trouwens.

Gister spotte ik wel iets heel gaafs; oorbellen met het straatgrid van je favoriete stad! Inmiddels zit ik met Amsterdam in m’n oren en is Parijs in bestelling. Naast oorbellen hebben ze ook spiegels in de vorm van je favo vakantieland, notitieboekjes voor je citytrip etc. WalkingChair is mijn nieuwste favoriete shop!

Ze hebben ook fantastische meubels en lampen! Maar daar moet je weer een stuk dieper voor in je buidel tasten.
Geen zin om online te kopen? Bezoek dan eens By Popular Demand, een super leuke cadeauwinkel in Amsterdam!

Amsterdam straatgrid Walking-Things

Sabine de Witte