Cocooning

Een toefje luxe in de keuken

luxe aanrecht

Regelmatig krijg ik vragen over mijn interieur: een mix van reisherinneringen, vintage meubelen en design. Ik woon in een appartement dat ik huur, dus over de indeling ervan had ik niets te zeggen. In dat geval had ik mijn keuken namelijk gehalveerd. Als frequent reiziger en liefhebber van nieuwe adresjes en goed eten, eet ik nauwelijks thuis, laat staan dat ik kook. Af en toe een ei maken, soepje koken of bij hoge uitzondering een biefstukje bakken, maar daar heb je echt geen keukenblok dat je halve leefruimte beslaat voor nodig. Ook is de keuken nogal pontificaal zichtbaar, dus het is wel weer heel belangrijk hoe deze er uit ziet.

Minimalistisch strak

Waar het merendeel van mijn huis vol staat met spullen – ik probeer iedere week weer dingen weg te doen na het lezen van een hoofdstuk Marie Kondo, maar ik vrees dat een minimalistisch interieur niet voor mij is -, is het aanrecht behoorlijk leeg. Er prijkt een glimmende witte Smeg koelkast als pronkstuk, met wat decoratie van o.a. flessen wijn er boven op. Verder is het wit, grijs en strak, met naast de witte Smeg koelkast het meest gebruikte object in de keuken: een Smeg waterkoker. Het design van de vintage 50’s stijl apparaten van Smeg past precies bij de mix van design en vintage in mijn interieur. En als iets dan toch op een opvallende plaats staat, mag het van mij ook wel echt opvallen. Bovendien geeft een leeg aanrecht mij een luxe hotelgevoel, ook zo lekker minimalistisch. Qua kleur – what can I say, al mijn gadgets zijn wit, het zal vast iets met mijn achternaam te maken hebben.

Smeg op je aanrecht

Niet alleen zo’n glimmende waterkoker op je antraciete keukenblad geeft je keuken een luxe uitstraling; de styling truc van menig woonblad: een plant. Geeft je keuken instant een luxe uitstraling. Dat trucje probeerde ik met een olijfboompje – maar die was geen lang leven beschoren. Inmiddels prijkt er een gezellig stekje Monstera naast en ben ik blij met ieder kopje thee dat ik mag zetten en drinken.
Omdat ik mijn keuken zo weinig gebruik vind ik het kopen van spullen hiervoor ook het minst leuk. Gelukkig shop je zo’n Smeg waterkoker gewoon makkelijk online – deze belande via Kookwinkel.nl op mijn aanrecht.

Sabine de Witte