amsterdam tips

Eenmaal

In je eentje een restaurant binnen stappen, er zijn maar weinig mensen die dat durven. In Nederland vinden we iemand die alleen zit te eten vaak een beetje zielig, terwijl het in Frankrijk heel gewoon is. Tijdens een van mijn reizen, moest ik op zondagavond laat in m’n eentje in Barcelona eten. Tijdens de finale voetbalwedstrijd Barcelona – Madrid. Zelden heb ik me zo opgelaten gevoeld, want in Spanje denken ze dat alle blonde vrouwen die in hun eentje een restaurant of bar binnen komen, dames zijn die graag hun gezelschap aanbieden in ruil voor geld. Je snapt ‘m. Na snel het broodnodige naar binnen gewerkt te hebben, wist ik niet hoe snel ik weer in m’n hotel moest komen. Grappig, die cultuur verschillen!

Eenmaal

De bedenkers van eenpersoonsrestaurant Eenmaal springen daar goed op in. In het weekend van 28 en 29 juni opent in Amsterdam-West hun ‘pop-up’ restaurant. Hiermee willen ze aandacht vragen voor eenzaamheid en het beeld van alleen zijn in een openbare ruimte veranderen. In je eentje in een restaurant een 4 gangen diner eten, zou jij dat doen?
Zelf heb ik er geen moeite mee. In Parijs ga ik gerust in m’n eentje uitgebreid zitten smikkelen bij Colette, cafe Marly of een andere fijne plek met leuk uitzicht en goed eten. Of in Amsterdam lekker ’s ochtends ergens een krantje lezen en een kop thee drinken. Het is dat ik dat weekend niet in Nederland ben, anders was ik zeker langs gegaan.

Eenmaal, andermaal, ik ben aan het initiatief verkocht! Veel succes Marina van Goor!

eenmaal-popup

Reserveren

Het initiatief van Van Goor wordt gesupport door het Amsterdamse brand agency Vandejong. Je reserveert voor 1 persoon, komt alleen en eet alleen. Verwacht dus niet een gezellige community table waar je met z’n allen aanschuift, maar een tafel voor jou alleen.
Reserveren kan voor 28 en 29 juni door een e-mail te sturen naar Eenmaal.

Eenmaal
Bos en Lommerweg 361
Open voor genodigden op donderdag 27 juni, voor publiek op 28 en 29 juni.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte