Travel

Ein, zwei, drei… waving 2009 goodbye!

Dit jaar niet eerst thuis en dan naar de plaatselijke kroeg. Een heel ander Oud & Nieuw voor de boeg. Tussen de bekenden en de onbekenden, de flessen champagne, de sneeuw en de Duitse trots; oud en nieuw bij de Brandenburger Tor in Berlijn.

Hoewel dit mijn tweede keer in deze bruisende stad is, word ik iedere keer weer aangenaam verrast. Vriendelijke mensen, gezellige sfeer op straat, in restaurants, vriendelijk personeel en heerlijk eten en drinken. Was de eerste dag nog grauw en regenachtig, sinds gister ligt ook Berlijn gehuld in een witte deken. Wat de stad nog iets magischer maakt. De oude DDR-gebouwen, Russische bouwsels en ook de immense westerse warenhuizen steken zo nog meer tegen hun witte omgeving af.

Al jaren ervaar ik oud en nieuw als iets waar je ontzettend naar toe leeft maar iedere keer weer een kleine teleurstelling was. Niets speciaals, geen apart gevoel. Wel terugblikken en afsluiten. Voor mezelf heb ik 2009 al afgesloten. Ik ken de hoogte- en dieptepunten en sta te trappelen om in 2010 met een frisse start verder te gaan.

Fijne NYE, oudjaarsdag, afsluiting en nieuw begin. Allemaal vast een gelukkig nieuw jaar, maak er een mooi feestje van!