Instagram

 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect

Follow Me!

Travel

Emigreren, ZO doe je dat. Laat de achtbaan naar Nairobi maar vertrekken

02/07/2019
kenia martine
Reading Time: 3 minutes

Begin januari werd het waarheid. Een droom waar Daan en ik al een hele tijd op de achtergrond mee bezig zijn. Al sinds ik Daan heb leren kennen hoorde ik zijn passie voor het Afrikaanse continent. Hij was toen net naar Tanzania geweest met het VWO (we go loooong back) en vertelde mij enthousiast hoeveel hij voor haar voelde. Ach man, ik hing aan zijn lippen. Letterlijk, want ik was ook pas 19. Daarnaast zou ik niets liever dan de Parijs-Dakar rijden en zag ik zo’n avontuurlijk vriendje wel zitten.

Zou Afrika onze gezamenlijke liefde worden?

Later, toen we elkaar een aantal jaren uit het oog verloren waren zag ik hem opnieuw. En net toen ik dacht, dit zou wel eens heel leuk kunnen gaan worden vertelde hij me dat hij naar Kenia zou gaan voor een half jaar. Voor mij een uitgelezen kans om een nieuw land te ontdekken en ook om deze prille liefdes situatie uit te testen.

Na twee lange bezoeken viel ik als een blok voor het land en voor hem. Terug in Nederland bleef Daan solliciteren op banen in Afrika. Van Mali tot Congo, alles is voorbij gekomen maar elke keer afgewezen door onrust in het land van bestemming of slechte pay. Ook kwam er nog ‘even’ een kind tussendoor wat de gemoederen behoorlijk bezig hield.Afgelopen december was het zover, Daan vond een vacature in zijn geliefde Nairobi (Kenia) bij een bedrijf voor landbouw coöperatieven. De kogel was door de kerk, we zouden gaan!

weerzien daan martine

Ons weerzien in Kenia

Anyways, genoeg met dit geouwehoer. Ik wil jullie vertellen hoe het is om te emigreren en jullie meenemen op mijn reis. Veel mensen praten over het idee dat ze Nederland willen ‘ontvluchten’. Dat is volgens mij in de basis al een verkeerde reden. Intrinsiek moet je willen gaan om je leven te verrijken en een leven te leven op je bestemming dat rijker is dan thuis. Gaat het kut worden from time to time? Ja zeker. Gaat het het meest bijzondere worden wat we met z’n drieën gedaan hebben in ons leven? Dat het allermeest.

In de komende blogs, neem ik jullie mee in de voorbereidingen, in ons enthousiasme maar ook vooral in de mentale blokkades die ik tegen kom. Na dat we aankomen hou ik jullie graag op de hoogte van ervaringen in Kenia. Wat zijn de dingen die natuurlijk gaan, waar moet je rekening mee houden bij een emigratie (met kind) zowel praktisch, fysiek en mentaal. En natuurlijk waarom Kenia zo’n fantastisch land is om naartoe te gaan op, laten we beginnen met, vakantie!

Emigreren naar in ons geval Kenia: hoe doe je dat?

Wiehoeee contract getekend, het hele gezin aan boord met de beslissing (=ik, Freya (1) heeft weinig te willen) Champagne! Iedereen die we het vertellen is enthousiast, steunt onze beslissing en feliciteren zichzelf met een nieuw vakantie adres.
En dan, midden in de nacht, begint het te knagen en ga je nadenken; heb ik wel de goede beslissing gemaakt? Kan ik Nederland wel achterlaten? Is het verantwoord om met een 1 jarige naar een Afrikaans land te vertrekken? Vragen, zorgen, enthousiasme, dromen. Alle emoties volgen elkaar in razend tempo op. Het voelt écht als een achtbaan.

Ik ga hier een baan opgeven die ik vaak genoeg de leukste ter wereld noem. Dat voelt soms of ik offer moet brengen want hoe zit het dan met mijn carrière?
Ik ben geen stay at home moeder, ik hang voor een groot deel mijn identiteit aan het werk dat ik doe. Ik put energie uit de behaalde successen, ik trek lessen uit mislukkingen. Ik heb, tot zo ver in mijn leven, werk nodig om me te voeden. Kan ik dan wel thuis blijven en voor mijn lieve dochter zorgen? En dat zorgen voor je eigen kind in Afrika is ook weer een ding, want het is daar normaal om een nanny te hebben.
Het irritante is ook dat dit de eerste vraag is nadat ik vertel dat ik met Daan mee ga; wat ga jij doen dan? Honestly, ik heb geen flauw idee nog. Ik mag theoretisch gezien (nog) niet werken omdat ik alleen een verblijfsvergunning krijg en geen werkvergunning.

nairobi kenia

Er is ook zo veel te regelen; we gaan ons huis verkopen (geen slechte tijd kan ik je zeggen!). Ook dit komt met geregel, fotograaf, makelaar, schoonmaak, bezichtigingen en onderhandelingen. Emotioneel is het wel een proces van loslaten. Dit is het huis waar Freya het eerste jaar van haar leven heeft doorgebracht. Een fijn huis, midden in Amsterdam met een lekker tuintje.

Om een beetje richting te geven aan het proces gebruik ik hiervoor het boek van Diane Lemieux ‘The Mobile Life’. Diane is een serial mobile citizen en heeft in veel verschillende landen gewoond. Ze pakt het verhuizen naar een land aan als een project en als project manager hou ik daarvan. Het wordt veel overzichtelijker en daar word ik dan een stuk aardiger van tegen mensen.
Ga je zelf emigreren, dan is dit boek echt een aanrader. Het is niet dik en staat vol handige tips om je vertrek zo goed mogelijk te plannen en om op bestemming het volst mogelijke leven te leiden. Het bereidt je voor op wat komen gaat, in hoeverre dat mogelijk is.

Ik ga jullie meenemen op avontuur!

Martine Haex

Woonachtig in Nairobi, Kenia. Reist graag, veel en ver, is steeds op zoek naar dat volgende avontuur en houdt van mooie dingen. In haar humor viert sarcasme hoogtij.
Martine Haex

Instagram

 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
 • The pretty lights at Luz 💛
 • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
 • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales

Follow Me!