amsterdam design Home sweet home

Essential

Net als in een hotel slapen

Goed slapen is belangrijk. En deels afhankelijk van een goed bed. Na ieder tripje zag ik er tegenop om weer terug te gaan. Want van de meeste hotelbedden werd ik heel blij! Dit luxe poppetje vertikt het om in een goedkoop hostel op een viezig matrasje te slapen en tijdens mijn trip New York wilde ik niet eens in de buurt van een hotel komen wat op de bedbug list geregistreerd is of ooit stond. Ik betaal liever wat extra voor een goede nachtrust. Overal sliep ik lekker, behalve in mijn eigen huis. Al een tijd was ik aan het speuren naar een beter bed, want het IKEA matras waar ik voorheen slechts 2 jaar op sliep, was op. Na een paar tripjes matrassenzaken bleek al snel dat ik zelfs goedkoper uit was met een heel nieuw bed. Doordat ik steeds weg was, bleef dat nieuwe bed een beetje hangen op mijn to do list. Tot ik de Auping Essential zag. Een design bed voor een instap prijs met gegarandeerd goede slaapkwaliteit. Dus sinds een paar weken slaap ik, als ik in mijn eigen huis ben, als een prinsesje in een hotelbed. Hoe fijn is dat?!

Essential

Wellicht is het enkele Twitter volgers opgevallen: sindsdien ben ik zelfs een vroege vogel ben en presteer ik het om zelfs voor 9.00u op kantoor te zijn. Uitgerust en wel sta ik ‘s ochtends te springen van enthousiasme. Kom maar door met die nieuwe dag! Wat een ontzettend verschil, ik was even vergeten hoe essentieel een goed bed is! Ik merk dat ik zelfs minder snel ziekig ben en me veel fitter/energieker voel. Een slimme zet van Auping om met de Essential lijn een mooi bed en goed matras bereikbaar te maken voor iedereen! Of zoals ze zelf zeggen: de essentie van slapen voor iedereen. Het instapmodel is verkrijgbaar vanaf € 1.750,- inclusief matrassen, exclusief hoofdbord. Het frame is van aluminium en daardoor lekker licht en makkelijk schoon te maken. Ik heb het hoofdbord niet, mijn bed staat tegen een witte kast aan zodat ik het toch niet zou zien. De plankjes aan de zijkant pasten helaas niet. De Auping Essential is verkrijgbaar in wit, zwart, nachtblauw, geel en ‘skin’. Uiteraard koos ik voor wit.

essential wit

auping essential skin

essential

Een preview van mijn Auping Essential, binnenkort, als mijn appartement klaar is, zal ik mijn paleisje in z’n geheel laten zien.

kleuren auping essential bed

Bedvisie

Zonder goede hulp en advies een matras kopen, zoals ik eerder bij IKEA deed, is sowieso niet slim. Daarom riep ik deze keer de hulp in van een beddenspeciaalzaak, Bedvisie. Na wat proefliggen op diverse matrassen, kwam ik uit op de Forte, een wat harder matras. En als je dan toch bezig zo bezig bent, loop je zo de winkel uit met een nieuw hoofdkussen en strak wit bedtextiel. Omdat er levertijd op zat (toch snel zo’n 6 – 8 weken), kreeg ik zelfs een leenmatras om alvast te wennen. Eenmaal binnen werd het bed netjes elkaar gezet en de oude matrassen werden zelfs door Bedvisie afgevoerd. Hulde voor de geweldige service! Cliché maar waar: Auping nights, better days!

Sweet dreams

Inmiddels ben ik mijn slaapkamer maar aan het pimpen geslagen en komen er eindelijk lampen te hangen. Omdat ik helemaal in koper sfeer ben, ben ik weer aan het DIY’en geslagen met de koperen lampenkapjes van IKEA. De kledingkast is opgeruimd, er staat een dressboy om kleding uit te hangen en nu ik een kantoor heb kan ook de kast waar tot voorheen mijn administratie stond de deur uit. Omdat mijn bed zo goed bevalt ga ik volgende week de extra tv daar ophangen en dan heb ik zowaar een gezellig en slaapvriendelijke slaapkamer. Sweet dreams!
(Helaas lig ik daar vandaag dus ziek in te zijn, blegh!)

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte