Travel

Fair(y) tales

Inmiddels ben ik weer een beetje hersteld van de leuke dag gister. Ondanks dat ik niet laat thuis was, hebben de nodige biertjes hun werk goed gedaan. Vanaf de tribune in het zonnetje, half kijkend naar een wedstrijd van veteranen tegen oude bekenden, half kijkend naar oude bekenden die het terrein op druppelden.

Sommigen dikker, ouder of zelfs zwanger. Anderen geen spat veranderd. Iedereen die ik had willen spreken heb ik gesproken, ben weer op de hoogte wie waar zit en wat doet (Amsterdam wordt opvallend goed vertegenwoordigd, hoe kan het ook anders) en heb genoten van de (beperkte) gratis biertjes dankzij mijn groene polsband. Als het om gratis gaat, wil ik mezelf wel aan banden laten leggen 🙂

De volgende reünie, met mijn oude team, is alweer in de maak. Alle dames die vanaf 2000 een bijdrage hebben geleverd aan de Pink Ladies, proberen we te lokaliseren en met elkaar een dag vol herinneringen te plannen. Iets waar ik ook ontzettend naar uitkijk, want het zijn allemaal super leuke meiden, die uiteraard veel verschillen, maar ook veel overeenkomsten hebben. Mooi vond ik het ook om weer te zien hoe makkelijk iedereen met elkaar omgaat en op elkaar af stapt, ook al ken je elkaar niet. Alles gaat vanzelf, lijkt het wel.

Vandaag een rustig dagje bijkomen en genieten van het heerlijke weer. Nu nog lekker in de tuin, met een overdosis Lipton Clear Green, vanmiddag op de Fair in Orvelte, het museumdorp. Daar gaan we ieder jaar twee keer heen, omdat de familie J. dan droge worsten staat te verkopen. Op de Fair is altijd veel leuks te bewonderen, veel kraampjes met Franse brocante of leuke ‘eigen-huis-en-tuin’gadgets verkopen. Afsluitend met een portie poffertjes is dat een erg fijne traditie, wat uiteraard zeer bevorderend werkt voor mijn herstel. Soms voelt het dan net, zeker bij dit weer, alsof je over een markt in een pittoresk Frans dorpje wandelt. En al mensen kijkend, wegdromend of poffertjes eten, realiseer ik me dan vaak dat mijn leventje soms net een sprookje is. Zonder grote, boze wolf, gemene heksen of sluwe vossen.

Ik ben alleen maar omringd door goede feeën, behulpzame dwergen en schattige elfjes. En een waarheid als een koe, op zo’n reünie merk je weer: ‘It’s a small world after all’.

Als er stroopwafels op zo'n mooi kraampje worden verkocht, ben ik om!

Als er stroopwafels op zo'n mooi kraampje worden verkocht, ben ik om!

PS. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke coverband om je bruiloft, verjaardagsfeest of whatever nóg meer sfeer te geven, dan is Sam’s Night een aanrader! Bij menig Groninger bekend, een trio wat op de hockeyclub al menig Martini Toernooi heeft laten swingen. Covers, zowel Nederlands- als Engelstalige, met een knipoog en veel improvisatie. Zodra ik de cd binnen heb, een blogje speciaal voor hun