Travel

Family matters

Tv-series als Family Matters, Modern Family etc. spiegelen families en gezinnen altijd af als warme nesten waar iedereen altijd blij en gelukkig is. Iedereen weet dat dat niet altijd het geval is. Soms loopt het wat stroever, gebeuren er dingen waardoor je elkaar niet helemaal meer begrijpt. En het is best lastig begrip op brengen voor iets wat je eigenlijk helemaal niet snapt.

Maar je hebt je familie niet voor het uitkiezen, je mag blij zijn dat je familie hebt en daar op kan terug vallen. Ook dat is niet zo standaard. Family matters, in good times and bad. Het is net een huwelijk, alleen zonder trouwboekje met het radicale ‘geen contact’ als enige scheidingsmogelijkheid. Hoewel ik verder weg woon en veel de hort op ben, doet familie er altijd toe. In anderhalf uur sta ik daar op de stoep (mits de NS mee werkt, gister was het 3 uur), voor leuke en minder leuke dingen. Je familie heb je niet voor even, maar voor je hele leven.

Het is opvallend hoe vaak we denken dat we minder sociaal zijn geworden, want als het er op  aan komt staat iedereen wel meteen voor elkaar klaar. Op Twitter worden veel family matters gedeeld en iedereen leeft altijd mee. Iedereen weet namelijk hoe het is als er iets ‘mis’ is binnen je familie. Hoe fijn het is als anderen dan aan je denken terwijl jij machteloos toe kijkt.

Familie doet er toe. Ongeacht verleden. Wees er voor elkaar in heden en toekomst. Tijdens leuke en minder leuke memorabele momenten. Dat maakt je familieband. Dat maakt je familieband speciaal.

Sabine de Witte