amsterdam

Favoriete herfstitems

Het is echt herfst. De meeste bladeren liggen op de grond en tussen de herfstbuien door genieten we daar allemaal van. Prachtige herfstplaatjes zie ik dagelijks op Instagram voorbij komen. Inmiddels heb ik al mijn favoriete items bij elkaar gescharreld en kan ik het herfstweer bij ieder weer (in stijl natuurlijk) trotseren. Wat was het koud vandaag! Gelukkig zijn mutsen helemaal hot deze herfst!

Mijn favoriete herfstitems

Sommige items zijn erg aan mode onderhevig, maar als ik mijn favorieten kritisch bekijk zitten er veel tijdloze stukken tussen. Simpel, hoge kwaliteit en niet trendgevoelig. Dit zijn ook meteen investment pieces, als ik ze goed onderhoud hoef ik praktisch nooit meer nieuwe. Camelkleurig mantel

 • Nette jas. Een van de meest recente aankopen. Nadat ik na een feestje stond te wachten in mijn jurkje en op m’n hakken op mijn sportieve IJsland jas, bedacht ik me dat dit weinig stijlvol was. Ik ging op zoek naar een tijdloze nette jas die ik tijdens dit soort gelegenheden kan dragen. Ik kwam vrij snel uit bij dit camelkleurige mantel. Een makkelijke kleur die er met andere accessoires meteen anders uit ziet. Perfect voor feestjes en partijen, warm en klassiek.
 • (Rij)laarzen.Ieder jaar weer een crime om goede te vinden. Smalle kuiten, ze moeten onder een jurkje/rokje staan maar ook mijn jeans moet er in passen en voor mij erg belangrijk: ze moeten makkelijk aan en uit kunnen zodat ik niet voor paal sta bij de security check. In augustus liet ik mijn oog al op deze vallen, maar ik vond ze veel te duur. In oktober stonden ze nog. Ze waren er in mijn maat. Stiekem hoopte ik dat ze te wijd zouden zitten, zodat ik ze kon vergeten. Ze zaten als gegoten. Ik was verliefd. En de laarzen waren in 2 maanden tijd nog € 300,00 duurder. Ai… Ik heb ze apart laten leggen en 4 uur door Parijs gelopen.Hermes Jumping

  Zal ik het wel doen? Of toch niet? Ze zijn prachtig, klassiek, mooie kleur, zitten als gegoten. Alleen dat prijskaartje. Tien minuten voordat ze terug de winkel in zouden gaan trok ik mijn credit card door de terminal. Met ogen dicht, hartkloppingen en alles. Toen ik ze paste werden ze bijna van mijn voeten afgekeken door 2 concurrenten. Dat gaf de doorslag. Inmiddels is dat altijd het geval als ik ze aanheb. Nog nooit heb ik zoveel complimenten gehad. De komende 50 jaar hoef ik geen laarzen meer… Laarzen vergelijkbaar met deze Zara boots.

 • bordeaux handschoenenHandschoenen. Ik krijg al koude handen bij 15 graden en niks typt vervelender dan ijsklompjes. Gelukkig ben ik gek op handschoenen en heb ik vele variaties, kleuren en vormen. Mijn laatste aanwinst matchen bij shawl en baret en zijn extra lang. Burgundy love op het eerste gezicht!
 • Beanies en mutsen. Onmisbaar op dit soort dagen. Een lekkere beanie of muts. Ik ben een sucker voor matching combinaties met shawl en handschoenen en verslingerd aan mijn blauwe beanie van COS. Ook goed om een bad hair day te verhullen. Vandaag loop ik rond met een bordeaux rode baret.
 • hat mattersAls het echt slecht weer is en ik de regen moet trotseren, zet ik mijn hoed op. Vorig jaar gekocht in Glasgow en daar het stijlvolle Reiss ontdekt, dankzij Kate Middleton is deze winkel in de UK inmiddels een begrip . Geen uitlopende make-up, geen verregende coupe. Dit trucje heb ik eerlijk afgekeken van vriendinnetje E.

  paraplu longchamp

 • Paraplu
 • Onmisbaar en daarom altijd in mijn tas. Ook als het mistig is ideaal om te voorkomen dat je zeiknat wordt. Na lang zoeken heb ik de ideale paraplu gevonden. Van Longchamp, klein en compact zodat ze in bijna alle tassen passen en verkrijgbaar in de laatste modekleuren, matchend bij mijn tas en handschoenen. Ik zei toch dat ik een sucker voor combinaties en details was?!

Sabine de Witte