Hotspots

Feel the vibe

Empire state of mind

Vanaf zondag ben ik een beetje de ‘toerist’ gaan uithangen in de stad. Eerst de marathon gekte ontvlucht na @gijsbregt aangemoedigd te hebben en zelf de Brooklyn Bridge over gelopen, lekker toeristisch geluncht in de dichtstbijzijnde diner en vervolgens door Williamsburg gestruind. Beacon’s Closet is het walhalla voor vintage liefhebbers, waar je serieus nog schatten kunt binnenhalen. Ik zag er Chloe, Pucci en zelfs Chanel! Zondagmiddag is alleen niet de beste dag om heen te gaan, want dan loopt heel fashion minded New York in Williamsburg. Hoewel het best fris was, was het heerlijk om in het zonnetje door de straten te zwalken. Williamsburg lijkt ineens een schattig volksbuurtje, waar de hoogbouw ‘slechts’ 5 etages hoog is, met mooie gekleurde geveltjes en terrasjes buiten. Vervolgens heerlijk geslenterd over de Williamsburg Flea Market, de grootste vlooienmarkt die het hele jaar door wordt gehouden. Wat had ik graag zoveel moois mee willen nemen, maar dat is het nadeel van reizen. Ga maar uitleggen waarom er een opgezette vogel in je koffer zit… Vanaf de Brooklyn Bridge een prachtig uitzicht op Staten Island met de Statue of Liberty (kan ik dus ook afvinken, gezien!), Government Island en aan beide kanten van het water indrukwekkende skylines. Een zondagmiddag met een empire state of mind!

9/11 Memorial

Vanaf Williamsburg kan je met de ferry terug naar Midtown of naar Downtown, waar je wordt afgezet bij Wallstreet. Een mini-stop bij The River café, verstopt onder de brug met een prachtige tuin en een uitzicht waar je u tegen zegt. Helaas waren Wallstreet en enkele straten er om heen afgesloten vanwege filmopnames van de nieuwe Batman film. Die opnames zagen er spectaculair uit! Via de Occupy-gekkies naar het 9/11 Memorial. Waar een bezoekerscentrum commercieel wordt uitgebuit en een schreeuwende schoonmaker die sinds die dag last heeft van uitslag uitspraken doet over samenzwering. Waar foto’s hangen van de torens, maar ook van slachtoffers. Waar een plakkaat aan de muur, veel politie en een bouwput herinneren aan die bizarre gebeurtenis. Ik werd er even stil van. Hoewel het ongetwijfeld indrukwekkender was een aantal jaar geleden, toen de bouw van de nieuwe toren nog niet zo ver was gevorderd en er iedere avond 2 laserlampen op de plek van de torens schenen, kreeg ik toch even kippenvel. Het werd nog onrealistischer. Het Memorial Center was gesloten toen ik voor de deur stond, maar vanaf de W bar er tegenover keek je nog een eind de bouwput in. Het blijft onwerkelijk.

ACE Hotel

Deze week krijg ik nog een rondleiding door het hele hotel en verhuis ik naar een andere kamer om het maximale uit mijn verblijf hier te halen, maar wat is het hier mooi! Niet alleen de inrichting (klassiek Engels met een twist), the impossible project en de vette gadgets maken het hier zo geweldig. Het is vooral de vibe in de lobby. Hier komen New Yorkers zelf naar toe, om te werken in de lobby. Met Stumptown’s koffie, gratis WiFi en veel stroom is dit een geweldige plek om te werken, meeten en brainstormen. Je moet om 9u in de lobby staan wil je een goede plek bemachtigen en er wordt om je heen genetwerkt, heerlijk! Je tafelgenoot vraagt niet alleen uit beleefdheid wat je doet, mensen willen elkaar hier graag helpen. Een fijne vibe! Uitgebreid blog over het ACE volgt!

Open minded

Deze week staat ‘s ochtends in het teken van werk, want nu hier de wintertijd in is gegaan is het weer een uurtje lastiger communiceren geworden (en is mijn ritme helemaal in de war) en ‘s middags sightseeing. Er is hier zoveel te doen! Deze week nog een bezoekje aan het Etsy kantoor, bij Foursquare langs, een vriendinnetje uit Parijs ontmoeten en babbelen over social media bij Reuters en met een paar start-ups kennis maken. We denken altijd dat iedereen hier alleen maar zit voor het geld, maar voor een inspirerende koffie of voor een leuke en nuttige kennismaking gaan de deuren hier snel open!

Sabine de Witte