Vanity

Fijne kopzorgen bij haarsalon vaeneti in de Pijp Amsterdam

kapper vaeneti

Aan de Amsterdamse Ceintuurbaan is sinds augustus 2017 een zeer fijne haarsalon geopend in de Pijp. Om precies te zijn kapsalon vaeneti aan de Ceintuurbaan. Naast een piekfijne en ontspannen setting waar je relaxt even kunt genieten van een koffietje of nog even wat werk gedaan kan krijgen in de royale velvet stoelen of aan de bar, wordt er door eigenaresse Charlotte Charpentier en haar team ook echt de tijd voor je genomen en naar jouw persoonlijke voorkeuren geluisterd. Een uitkomst voor iemand als ik die eigenlijk niet zoveel met kapperbezoekjes heeft.

vaeneti-salon-YA

Kapsalon struggles

Eigenlijk ben ik stiekem vrij ijdel. Of nou ja, stiekem? Een crème op mijn gezicht bij het opstaan en weer voor het slapen gaan is dagelijkse routine. Ook vind ik het belangrijk om een leuke outfit te dragen. Daar schaam ik mij niet voor. Maandelijks een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Check! Gezond eten voor een betere huid? Met plezier! Idealiter heb ik ook mijn blonde lokken in bedwang, maar een kappersbezoek vind ik toch echt vaak een onderneming. Vrij vervelend wanneer je met een kort kapsel toch regelmatig een knipbeurt nodig hebt.

Waarom ik daar nu zo weinig mee heb? Vaak is het zo een nep blije omgeving. Zo een salon waar je na vier weken weer terugkomt en de kans bestaat dat je ongemerkt precies hetzelfde verhaal kunt afsteken, omdat er toch niet echt naar je geluisterd wordt. Klanten worden gewoon zo snel mogelijk afgewerkt, maar gek genoeg moet je vaak toch vrij lang wachten voor je eindelijk aan de beurt bent. Zoals je misschien merkt heb ik een voorkeur voor een wat persoonlijkere benadering.

Een ander irritatiepunt is de hygiëne. Mijn OCD kan flink opspelen als ik een tondeuse op mij af zie komen waar ik nog wat restjes haar op kan spotten. Ook vrees ik vaak voor de haarproducten die gebruikt worden. Gevoelig typetje als ik op dit gebied ben, heeft namelijk ook een gevoelige hoofdhuid. Een verkeerd gekozen haarproduct kan dus flinke irritatie opleveren. Letterlijk en figuurlijk.

vaeneti-salon-yourambassadrice

Haarsalon vaeneti opende haar deuren in augustus 2017

Enfin, de opening van vaeneti is dus een geschenk uit de hemel. Bovenstaande punten vormen hier geen obstakel. Charlotte is met haar jarenlange ervaring in diverse salons een deskundige haartovenares met passie voor haar vak en weet, door goed naar jou te luisteren, precies welk kapsel en behandeling het beste bij jouw voorkeuren en gezicht past. Last van psoriasis, zoals ik? Een speciale kalmerende shampoo wordt er van de plank getrokken. Voordat de schaar in je weelderige bos haar wordt gezet, krijg je een zeer ontspannende hoofdmassage en wordt jouw haar gewassen terwijl je ontspannen ligt in de massagestoel. En dan moet het echte knippen nog beginnen!

Voor een ontspannen knip- of kleurbeurt, én voor de heerlijke cappuccino’s is deze hotspot dan ook een absolute aanrader. Bij vaeneti kun je op afspraak terecht voor een frisse coupe vanaf €63. Zowel mannen als vrouwen kunnen er terecht voor een knipbeurt, een kleuring of een speciale behandeling voor mooi en gezond haar. Money well spent!

vaeneti-salon-jeffrey-yourambassadrice

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Jeffrey Struijk