amsterdam

Werk, werk, werk: de fijnste werkplekken in Amsterdam

Werken doe je tegenwoordig niet meer standaard op kantoor of thuis, Instagram staat vol met ‘nieuwe’ werkplekken. Als ware ‘digital nomads’ nemen laptops de laatste hotspots en koffietentjes over. Het heeft ook zo z’n charme, iedereen zit in hetzelfde schuitje en probeert de secundaire arbeidsomstandigheden nét even wat leuker te maken.

De leukste werkplekken in Amsterdam

Hoeveel ik ook van mijn huisje in de Jordaan hou, soms werk ik beter buiten de deur. Thuis is de verleiding te groot om ‘nog even die ene was te draaien’, ‘mijn kledingkast op kleur te organiseren’ of ‘Netflix heeeel even aan te zetten’. Daarom kies ik er bewust voor om soms een middag buiten de deur te werken. Omdat niet elke koffiebar zit te wachten op naar MacBook starende zombies is werken niet overal even handig. Waar je dat in Amsterdam dat wel hartstikke goed kan hebben Sabine en ik inmiddels voor je uitgezocht.

The Pool


In Oost, waar je tot een jaar geleden nog tot in de vroege (hele vroege!) uurtjes kon dansen in Trouw is nu The Pool gevestigd. Als onderdeel van The Student Hotel is deze kleurrijke spot geen straf om een paar uur achter je laptop te zitten. Er zijn rustige hoekjes aan de bar of leestafel of gewoon in het restaurant gedeelte.  Naast dat het een ruime en lichte plek is, iets dat ik altijd heel fijn vind werken, is er ook een uitgebreide kaart met een zuidelijk tintje. Fijn als je tussendoor trek krijgt!

Ook lekker, op zondag serveren ze hier een Mediterraanse brunch, want als je dan toch echt moet werken op zondag kan je het jezelf net zo goed naar het zin maken, toch? Denk aan de hele tafel volledig vol met de beste mediterraanse hapjes en verse Arabic lemonade en je ontduikt per direct winters Amsterdam. Maak je er meteen een top-werkdag van, ook op zondag, beloofd!
Adres: Wibautstraat 131, Amsterdam

Het Warenhuis


Al eerder vermeld, Het Warenhuis. Halverwege de Haarlemmerstraat is dit de ideale uitvalsbasis voor Centrum en omstreken. Je hebt ruime werkplekken (met stopcontacten!) en tegelijkertijd een knus uitzicht op de drukke Haarlemmerstraat. Mocht je nou heel lang hebben doorgewerkt, doorgaan met een borrelplank is net zo makkelijk.
Adres: Haarlemmerstraat 65,  Amsterdam

De Kanarieclub

The view from upstairs. #kanarieclub #amsterdamwest #hotspot #cocktails #foodhallen #dinner #poolbar

A post shared by Kanarie Club (@kanarieclub) on


De Foodhallen in Amsterdam West hebben sinds de opening in 2015 al heel wat foodfreaks op hun wenken bediend, maar wie er ooit is geweest weet ook, je moet soms even zoeken naar een plekje. Daarom niet echt een goede plek om te werken. Maar daar is nu een oplossing voor. Sinds een paar weken is bij de Foodhallen de nieuwe hotspot De Kanarieclub geopend. Anders dan de naam doet vermoeden is dit niet (alleen) een nachtclub voor kleurrijke vogels, maar ook gewoon een heel fijn restaurant met zeeen van ruimte waar je gedurende dag hartstikke welkom bent om je laptop open te klappen. Als je echt rust wil kan je zelfs naar boven om je tijdelijke werkplek te maken van het lege zwembad. Wie weet hoe inspirerend dat werkt!
Adres: Bellamyplein 51, Amsterdam

Razmataz

NOMNOMNOM! #hugodegrootplein #food #eggsarealwaysagoodidea #amsterdam

A post shared by Razmataz (@razmataz_amsterdam) on


Ik zei het al eerder, Razmataz op het Hugo de Grootplein aan de Jordaan is mijn persoonlijke favoriet. En dat niet alleen omdat ik er binnen 5 minuten ben, maar ook omdat er voldoende plek is, men je met open armen ontvangt en ik hier altijd veel langer blijf hangen dan noodzakelijk puur omdat het er zo huiselijk is. Er is uiteraard het restaurant gedeelte, maar ook een aparte ruimte waar de hele dag wel mensen zitten te werken. Daarnaast is Razmataz een ideale plek om, als je dan toch langer bent gebleven dan je wilde, meteen maar te dineren. De Franse kaart met o.a. steak tartaar zorgt dat je nooit meer anders wil.
Hugo de Grootplein 7HS, Amsterdam

The Hoxton

Today's office…take a seat #regram @tebling #thehoxton #hoxtonhotel #interiors #hotel #amsterdam #office #friday

A post shared by The Hoxton (@thehoxtonhotel) on


De Hoxton is al sinds jaar en dag mijn favoriete place to stay in London en groot was dan ook mijn enthousiasme toe zij vorig jaar een heuse Amsterdamse vestiging openden. Naast heerlijk hotelkamers en een goed restaurant is the Hoxton ook een ideale plek om je laptop open te klappen. Zeker op vrijdagen lijkt half creatief Amsterdam zijn werkplek van deze spot te hebben gemaakt. Gezellig en zo kan het zomaar gebeuren dat je net tegen die ene persoon aan loopt die je netwerktechnisch al een hele tijd “moest” spreken.
Adres: Herengracht 255, Amsterdam

Zoku

Meeting room on point ✔️ Kickstarting the day with @amsterdam_cm #cmweird #cmams #livezoku

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


De favoriet van Sabine is al geruime tijd Zoku. Toen ik haar vroeg waarom dan? Kreeg ik het volgende antwoord:
“Het is de plek voor global nomads waar je plaats neemt in een huiskamer met locals, reizigers en creatieven. Lijken mij de ideale ingrediënten voor een middag hard werken. Ook kan je er een meetingroom huren wat ik dan weer heel handig vind. Je kan ten slotte niet al je potentiële klanten bij je thuis aan de keukentafel uitnodigen. En over ingrediënten gesproken; de kaart én Sauvignon Blanc is heerlijk! Just saying 🙂 En ze claimen bij Zoku het snelste WiFi van Amsterdam te hebben!
Adres: Weesperstraat 105, Amsterdam

Generator Hostel


Sabine tipte ook nog een andere favoriet, het Generator Hostel. Say what? Een hostel?! Ja echt, een hostel! In dit design hostel, wat overigens meerdere vestigingen over heel de wereld heeft, is het door de weeks goed toeven. Lokale hipsters en urban explorers komen hier graag samen om te hangen, bij te komen van een dag Amsterdam of om gewoon te werken. In het weekend is Generator ook heel prima, maar dan meer voor non-workers. Je hoeft niet altijd te werken, toch?
Adres: Mauritskade 57, Amsterdam

Work, work, work, work, work… Heb jij nog favoriete werkplekken die we echt eens moeten uitchecken?
Jij nu ook Rihanna in je hoofd? Mooi. Geen dank. 😉

Sabine de Witte