Travel

Films waardoor je op reis wil

Hoogtepunten april

Midnight in Paris

Gill

A post shared by Midnight in Paris (@midnightinparisfilm) on

Deze nu al klassieker van Woody Allen speelt zich af in hedendaags Parijs waar hoofdrolspeler Owen Wilson op bijzondere wijze terecht komt in het Parijs van rond 1920 waar hij allemaal bekende Parijzenaren uit die periode ontmoet zoals Dali en Ernest Hemingway.
Het verhaal is absoluut bijzonder en een tikkeltje absurdistisch, maar wel geweldig. En tel daar de werkelijk prachtige beelden van Parijs bij op (zoals bijvoorbeeld Pont Alexander III en Versailles) en ik weet zeker dat je een Thalys ticket naar Parijs gaat boeken.

Lost in translation

#tokyo #japan

A post shared by Tokyo – 東京 (@tokyo) on

Twee Amerikanen met totaal andere levens ontmoeten elkaar in een hotelbar in Tokyo en besluiten samen Tokyo te gaan verkennen. De film laat een absurd Tokyo zien waarin niemand engels spreekt, alleen maar aan het gamen is en karaoke zingt en alleen maar ruzie kan maken. Of dat beeld waar is zal ik zelf moeten ontdekken in september, al denk ik dat dat beeld wellicht iets overdreven was.. Wel zorgde de film er bij mij voor dat ik Tokyo hoog op mijn bucket list heb gezet.

The Beach

De film begint als een droom backpack trip naar het mooiste bounty strand wat je je maar kan voorstellen. Dit strand is in werkelijkheid Maya Beach in Koh Phi Phi Thailand en al even adembenemend als in de film. ALs je het einde van de film er even niet bij denkt zorgt deze film voor extreme behoefte aan parel witte stranden en azuurblauwe oceanen. Gordijnen dicht en even wegdromen dus.

Vicky Christina Barcelona

Het meest bizarre, gecompliceerde liefdesverhaal dat ik ooit heb gezien. Zo ongeveer elk personage wordt verliefd op de ander wat het een en ander op zijn zachts gezegd gecompliceerd maakt. Naast de liefde en de lust spatten ook Barcelona en Oviedo van het doek. Een zwoele, zomerse Woody Allen die je doet verlangen naar de zomer in Spanje.

Out of Africa

Two months to wildebeests migration

A post shared by Visit Kenya (@visitkenya) on

Deze classic mocht niet ontbreken. Een prachtig verhaal gebaseerd op het boek ” Een lied uit Afrika” van Karen Blixen met in de hoofdrollen Robert Redford en Meryl Streep. Het verhaal speelt zich af in het Kenya van begin eerste wereldoorlog. Een schrijfster vertrek naar Afrika om daar met haar man een boerderij te beginnen. Daar blijkt de man is kwestie het met de huwelijkse gelofte niet zo nauw te nemen en dat zorgt voor genoeg drama. Dit alles tegen het decor van Kenya voor prachtige natuur en wilfdlife. Van plan om op safari te gaan? Dan is deze film een must.

Seven years in Tibet

just a picture but I already feel cold!❄️

A post shared by Tourism In Tibet (@visit.tibet) on

Gedurende de tweede wereldoorlog worden twee mannen vastgezet in een geimproviseerd kamp in Dehradun in de Himalaya. Tijdens een ontsnapping uit het kamp komen ze terecht in Tibet waar een van de mannen terecht komt in de Boeddhistische gemeenschap van de Dalai Lama. Daar wordt een van de mannen verliefd en trouwt, de ander blijft daar werken als onderwijzer van de monniken. Een prachtig, waargebeurd verhaal wat een mooi beeld geeft over het Boeddhisme en de strijd die deze groep al jaren voert tegen de onderdrukking. Plus, Brad Pitt is hier wel echt op zijn leukst/knapst/best. Just saying…

Home Alone 2: Lost in New York

Okay, so it doesn’t look like this right now, but we can’t wait for snow in Central Park. (? @shooting_nyc)

A post shared by Time Out New York (@timeoutnewyork) on

Ja lach maar. Home Alone tussen al deze films. Maar deze film, die zich helemaal afspeelt in NYC, heeft wél mooi op hele jonge leeftijd mijn grote liefde voor deze stad aangewakkerd! In idyllische kerstsetting speelt deze film zich volledig af in New York. Van het tunneltje in Central Park tot de Trump Towers (met cameo van Trump!) en natuurlijk Times Square. Totale feel good, ook gewoon in het laatste herfstweekend…

Sabine de Witte