Travel

Fitter in februari

Een terugblik naar afgelopen maand, waarin ik langzaam weer uit mijn schulp kroop. Mijn foto’s begonnen weer ergens op te lijken, ik kwam verder dan het dagelijkse blokje om en langzaamaan is de wereld om mij heen groter aan het worden. Ik maakte zelfs een uitstapje naar Vlieland! Fitter in februari in foto’s.

tulpen uit amsterdam

Zo kreeg ik deze prachtige bos tulpen, een beetje kleur in donkere tijden!

scheltema

Uren kan ik rondstruinen in boekwinkels. De geur van boeken, heerlijk! De nieuwe Scheltema op het Rokin/Nes heeft niet meer de charme van ouderwets ontelbare planken vol geschreven papier, maar wel deze toffe wereldkaart.

snckbr

Een gezonde snackbar? Toen ik er voor het eerst over hoorde trok ik even m’n wenkbrauw op, ik bedoel ‘don’t mess with the concept’. Tot ik bij SNCKBR aan mocht schuiven voor ontbijt. Wat een heerlijkheid! De all day health hotspot in de Pijp heeft van al je guitly pleasures een gezondere variant gemaakt. Zo droom ik ’s ochtends van het goddelijke spelt croissantje! De ultieme test, de SNCKBR versie van de frikandel speciaal moet ik nog keuren, maar de eerste indruk is echt super positief. Bovendien is het interieur een plaatje, met veel planten, koper en oranje. Helemaal mijn ding.

sabine-vlieland

uno-praathuys-vlieland

streetart vlieland

Mijn verjaardag vierde ik op Vlieland. Heel relaxed, uitwaaien op het strand, uren spelletjes spelen in de kroeg. Het eigenlijke plan was een weekendje naar Brugge, maar dat trok mijn lijf niet. Toch kon ik mijn trek in Belgisch bier gewoon op het waddeneiland stillen. Het Praathuys is zo’n heerlijke plek. Het is hiermee onverhoopt een traditie geworden, vorig jaar vierde ik mijn verjaardag ook al hier. Binnenkort een weekendje Vlieland in de planning? De appartementen van Vlierijck zijn een aanrader, super groot, een eigen terras of balkon en je loopt in 5 minuten naar de boot en de Dorpsstraat. En er is een sauna en zwembad, fijn na een lange strandwandeling!

vance-lancering

De lancering van het nieuwe platform Vance, een idee van Marjolijn Kamphuis. Waar het voor staat? Verdieping, op het gebied van cultuur, werk en belangrijke grote mensen dingen, op een leuke manier gebracht. Het is niet een platform wat ik dagelijks bezoek, maar in het weekend een heel fijn adresje voor long reads en een verfrissende kijk op zaken.

the tailor amsterdam

Mijn eerste echte openingsfeestje. The Tailor, de prachtige bar in het NH Collection Krasnapolsky hotel is een prachtige hotspot geworden waar je terecht kunt voor een drankje na het winkelen, voor het dinner of juist erna. De kaart is samengesteld door onze beste barvrouw Tess Posthumus en samen met de Amsterdamse distilleerder Wijnand Fockinck is zelfs een signature likeur gemaakt voor de huiscocktail. Bij de cocktails kun je heerlijke gastronomische tapas eten. Hier sta ik te wachten tot ik eindelijk mijn ‘live’ gerookte ham mag eten, in goed gezelschap van de heren van cityguys.nl. Dit is een plek waar ik vrienden uit het buitenland zeker mee naar toe zou nemen, vanwege de samenwerking met Wijnand Fockink, waar het altijd super druk is maar wat wel zo’n lekker typisch Amsterdams plekje is.

vakantieboulevard-presentatie

Voor Vakantieboulevard.nl mocht ik een presentatie geven over hoe ik ben begonnen met mijn blog, waar het me nu heeft gebracht en waar je rekening mee moet houden als je een blog begint of gastblogger wordt. Hoewel ik het iedere keer weer spannend vind, ga ik het presenteren ook steeds leuker vinden en gaat het me steeds beter af. De reacties waren allemaal enthousiast, fijne bevestiging!

frankrijk-event

In april ga ik voor National Geographic Traveler op reis als Digital Nomad naar Frankrijk. Om de planning te bespreken bezocht ik het Frankrijk event bij restaurant Nevel. Wat ik precies ga doen lees je binnenkort daar, maar ik heb er heel veel zin in!

in-bad-met-sabine

Ik mocht een tijdje niet in bad of naar de sauna. Nou doe ik dat echt niet wekelijks, maar als het dan niet mag, verlang je er juist extra naar. Zo lekker om na een lange dag even bij te komen in bad met een glas wijn en een boek of magazine!

lion-king

De musical The Lion King komt terug naar Nederland en tijdens de hele perspresentatie zat ik met kippenvel op m’n armen. Jeugdsentiment maar ook de betekenis van het liedje The Circle of Life kwam even goed binnen. Nog even wachten tot oktober!

verjaardag

soesjes-met-sabine

Mijn verjaardag vierde ik een weekje later voor familie. Mijn huis is te klein en met een neefje van bijna 2 zit rustig in een restaurant zitten er niet in, dus vierde ik het bij Hashtag Workmode. Perfect, hij kon lekker spelen en doen zonder dat iemand er last van had. En soesjes eten, hmmm!

hermes-bijenkorf

De Hermès shop-in-shop in de Bijenkorf krijgt een veel grotere ruimte, ik ben erg benieuwd, maar kon het niet laten om van dit grote muurcadeau een foto te maken. Leuk behangetje wel! 🙂

ace-tate-oogmeting

Ik had nu alle tijd voor groot onderhoud, dus ging ik voor mijn jaarlijkse oogmeting naar Ace & Tate. Eigenlijk moet ik een nieuwe bril (again!), maar daar stond m’n hoofd nog niet zo naar. Wel fijn dat je daar gewoon terecht kunt in de winkel voor een gratis oogmeting, anders zou ik dit nog heel lang blijven uitstellen. Van kleins af aan liep ik de deur bij de oogarts plat, zo erg zelfs dat ik de letters maar uit m’n hoofd leerde zodat ik geen bril hoefde, oeps.

doctorfeelgood

drfeelgood-massage

Van de lieve meiden van Girlslove2Travel kreeg ik een massage cadeau bij Dr. Feelgood. Normaal gesproken trakteer ik mezelf daar alleen op als ik op reis ben, maar nu was het een heerlijke ontspanning. Thanks ladies! Het helpt bovendien om weer een beetje zen met mijn lijf te worden.

active-club

In het kader van Zenbine en om weer snel fit te worden, trakteerde ik mezelf via Treatwell op 5 keer sporten met een personal trainer bij Active Club in het ParkPlaza Victoria hotel. De eerste sessie was fijn en confronterend tegelijk, daarna nog even in de sauna en een paar baantjes zwemmen om bij te komen. Goed om weer bezig te zijn en mezelf in het zweet te werken.

rimowa

Afgelopen week werd de Rimowa winkel in de PC Hooftstraat geopend. Het iconische koffermerk profiteert van de reislustige Nederlanders en de winkel past dan ook precies in het straatbeeld. Als je deze vintage koffers ziet dan wil je toch niets liever dan zelf de wereld rond trekken en stickers verzamelen?

amsterdam-bicycle-hotel

Op een zondagmiddag afspreken met vriendinnetjes, dezelfde outfit aan blijken te hebben en als je naar huis loopt dit zien. Zo fijn om op dat soort momenten in Amsterdam te zijn!

vis-forel

Hoe zeer ik ook van eten hou, zelf zou ik niet zo’n maaltijd klaarmaken. Ik maak al snel deals, zo hielp ik in ruil voor dit heerlijke maaltje een vriendin met haar website. Simpel, maar zo lekker was deze forel. Gelukkig snappen mijn vrienden mijn aversie voor koken, dus komen ze bij mij Foodora’en (de kip van George, oooh!), brengen ze boodschappen en mijn lieve buuf KarienAnne zorgt dat ik zelf niet met zware tassen de trap op hoef te sjouwen. Zo fijn! Thanks all!

zenbine-tijd

Deze maand sta ik in REIZ& magazine om de vooroordelen over reizen als vrouw in Iran tegen te spreken. Mijn hele Iran verhaal krijgt hier zeker nog een plek, maar ik kan alvast verklappen dat ik me nergens ter wereld zo veilig heb gevoeld als daar. ECHT. Lees maar:

iran-reizen-magazine

sabeanie

SaBEANie. Zo trotseer ik de echt koude dagen, al is het niet m’n meest stijlvolle verschijning. Liever draag ik een hoed, maar warm blijven boven alles!

Hoe was jouw februari? Zo fijn om weer een beetje fitter en actiever te zijn, op naar een mooi maart!

Sabine de Witte