5 Delights Hospitality Hotel Highlight Hotspots Reistips Travel

Five Afrikaanse Delights  

Afrique, daar waar roodbruine en goudgele woestijnen in elkaar vervloeien en droge steppes en majestueuze regenwouden elkaar afwisselen. Een continent waar culturen en tradities in ere gehouden worden en waar een weelde aan flora en fauna te ontdekken valt. Van het Arabische noorden tot het eclectische zuiden en alles ertussenin, heeft elke regio haar eigen charme. We zouden een heel jaar kunnen vullen met schrijven over het favoriete continent van Sabine, maar voor nu, delen we 5 absolute parels met je, zoals je van ons gewend bent. Kom ons gaan!

Offroad rolkoffergemak

Wanneer er gereisd moet worden door de onherbergzame gebieden van het Afrikaanse, denk je toch al snel aan een backpack. Kan het ietwat charmanter? Dat kan zeker. Met de Sojourn, de stijlvolle backpack op wieltjes van Osprey, kun jij elk landschap aan en kom je ook nog eens met ongekreukte kleding (door de interne compressieriemen) aan op je bestemming. De Sojourn is al geruime tijd de trouwe reispartner van Sabine en is met haar comfortabele draagsysteem en goede ventilatie een genot om mee te reizen. Hij is verkrijgbaar in een compacte 60 en 80 liter variant. Mocht je voor kleiner willen gaan, dan is de Daylite carr-on WHLD Duffel met haar 40 liter perfect.

Bijkomen onder de Franschhoekse sterren

Omarmd door de hoge bergen van Franschhoek, Zuid-Afrika, ligt Sterrekopje farm wild te schitteren. Deze oude, ongelofelijk mooi gerenoveerde boerderij als wellnesshotel bestempelen, doet tekort aan het integrale concept dat eigenaressen Nicole Boekshoorn en Fleur Huijskens vier jaar geleden deden verrijzen uit de vruchtbare grond. Sterrekopje is een toevluchtsoord, een warme deken en een plek om met de kracht van de natuur weer tot jezelf te komen. Boek een 2 tot 7-daagse retreat en je wordt meegenomen in het dagelijkse leven van de biodynamische boerderij, dat vervlochten wordt met herstellende behandelingen en heerlijke, voedzame gerechten. Van hammambehandelingen en brood bakken tot wat aankloten in de moestuin; rust is wat de klok slaat. Wat betreft het decor van de luxueuze boerderij schieten woorden werkelijk te kort; handgemaakte, antieke meubelen, weelderig behang, traditionele muurschilderingen en rijke tapijten; elke kamer is als uniek als haar gasten.

 

Re-wild je huid met Esse

Je huid in topconditie houden onder de Afrikaanse zon is een uitdaging. Probiotisch huidverzorgingsmerk Esse komt met drie heerlijke travel sets die je hierbij helpen. Voor elk huidtype is er een compacte set bestaande uit vier producten die precies een maand meegaan. Van cleanser en mist tot Hyaluronic serums, per huidtype afgestemd op wat jij nodig hebt. Ook Zoals we van Esse gewend is elk product duurzaam geproduceerd en getest. En we blijven het herhalen tot in den treure; smeer tot je een ons weegt.

Magische penthouse suites op Lamu

Kenia, één van Sabines grote liefdes, zoals eenieder weet. Voor de kust van dit prachtige land, ligt het betoverende Lamu eiland. Het is de grond waarop Anna Trzebinski koos om magisch hotelconcept Jannah Lamu te openen. Rondom het oude dorpsplein van Shela, richtte zij vier onbeschrijfelijk mooie suites in. Voor Trebinski is het eiland aan belangrijke plek waar vele, blootsvoetse herinneringen in haar kindertijd gemaakt werden. Die magie, en de wens om de gasten van Jannah Lamu onder te laten dompelen in het dorpsleven van Shela, voel je in ieder detail. Elke, traditioneel ingerichte suite is voorzien van een hemels Kingsize bed, privé kitchenette en heeft toegang tot het dakterras met een 360 graden uitzicht op het eiland. Extra speciaal zijn de excursies op één van de drie gerestaureerde antieke, Mozambiquese zeilboten. Die uiteraard voorzien zijn van de hoogste standaard aan luxe en design.

Gehuld in Afriek

‘Wear the change’ is de slogan van fashion brand Afriek en met de brug die geslagen wordt tussen het design en vakmanschap van Europa en Afrika, wordt dit waargemaakt. Elk item vormt een dialoog tussen de verschillende culturen van deze twee continenten. In het atelier in Kigali, Rwanda en op het kantoor Amsterdam wordt elke item met zorg ontworpen, vervaardigd en gedistribueerd. Een voorbeeld van deze co-creatie is de iconische IMOGONGO jurk. Een kleurrijk statement piece ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Lisa Konno en gemaakt van 100% duurzame katoen uit Tanzania. De print is ontworpen door de Rwandese artiest Crista Uwase en de Franse textiel designer Stéphane Barbier. In het label van elke jurk vindt je de naam van de kleermaker die de jurk vervaardigd heeft.

Britt Schepers