5 Delights

Five Delights

Deze week werd ik weer gelukkig van heel veel verschillende dingen, met als rode draad het voorjaar. De Five Delights van deze week zijn lekker fleurig!

Hermès Les Colognes

En hoe ruikt jouw maandag? De nieuwe Hermès colognes zijn weer een feestje voor je neus! ??? Voorjaarslucht!

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Hermès is mijn meest favoriete merk ever, de ambacht, het ontstaan, het familiehuis, de kwaliteit, het oranje doosje. Veel luxer kan volgens mij niet. Of het nou een geur, shawl of ander item is. Al jaren draag ik niet anders dan de geuren van Hermès en vooral de Cologne-lijn is favoriet. Dit voorjaar zijn er weer twee nieuwe geuren bijgekomen, Eau de rhubarbe écarlate en Eau de néroli doré. De eerste is friszuur, zoals de naam, rabarber al doet vermoeden. Ik associeer de geur van rabarber met voorjaar. Het is de eerste geur van de nieuwe ‘neus’ Christine Nagel. Fris, gedurfd en voor mij zeker typisch Hermès. De Néroli Doré heeft als hoofdbestanddeel neroli, afkomstig uit sinaasappelbloesem in combinatie met saffraan. Ik moest even wennen, maar op mijn huid ruikt het als een fris lentefeestje.

Bodega Mendoza


Als je richting Alicante/Benidorm gaat is een bezoek aan wijnhuis Mendoza een must. Waarom? Dat zie je in deze video, een impressie van 3 dagen wijn experience bij de bodega. Ik krijg meteen zin om die kant weer op te gaan en het is een super fijne plek om meer over wijn te leren en de lokale wijn te proeven.

Poes lief


Veel vrouwen hebben geen idee wat er precies in tampons en maandverband aan ingrediënten zitten. Ingrediënten om luchtjes te voorkomen. Onnatuurlijke, chemische producten. Ik ben er me nu natuurlijk een stukje bewuster van en probeer liever te zijn voor mijn lijf. Mijn gynaecoloog raadde aan om te stoppen met het gebruiken van commerciële producten, omdat ze vol zitten met onder andere chloor. Zij adviseerde YONI. Ze hebben katoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes zonder gifstoffen. Wees lief voor je poes. En na het zien van het Instagram kanaal, wil je niets anders. Zo goed gedaan!

Rokjesdag


De nieuwe film van Johan Nijenhuis, Rokjesdag, is de film om helemaal mee in de voorjaarsstemming te komen. Hoofdrolspeelster Lieke van Lexmond speelt Marijke, een succesvolle advocate die alles heeft wat haar hartje begeert, behalve een leuke man. Ze date zich een ongeluk en alle mogelijke clichés komen voorbij. Ik was afgelopen maandag bij de première en heb hartelijk gelachen én zin gekregen in Rokjesdag. Vanaf 10 maart draait de film in de bioscoop.

A City Made by People Journal


De website Citinerary is een geweldig initiatief van Robin Cox, met niet alleen leuke (reis)tips, maar echte verhalen van echte mensen. De website is een groot succes, maar Robin en zijn team willen nu hun echte droom realiseren: een print magazine. Op Kickstarter kun je helpen om zijn droom uit te laten komen!

Sabine de Witte