Instagram

Follow Me!

5 Delights

Five Delights

19/10/2015
Reading Time: 2 minutes

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

X Bank


Begin 2016 opent X BANK haar deuren in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. Op steenworp afstand van De 9 Straatjes, is in het langverwachte W Amsterdam, op de begane grond en op de eerste verdieping een ruimte van 700m² gecreëerd, waar kunst, mode en design kunnen worden bewonderd én gekocht. X BANK wordt een platform voor mode, kunst en design met vooral Nederlands DNA. Met de nieuwe functie van dit historische gebouw stelt X BANK zichzelf tot taak om de grenzen tussen mode, kunst en design te vervagen. X BANK zal met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design presenteren, super tof!

MOMO Sushi Box


MOMO verrast Amsterdam sinds haar opening steeds weer door de lat elke dag weer een stukje hoger te leggen; niet alleen met exceptionele smaken en een onberispelijk design, maar bovenal met een innovatieve en tijdloze fine dining experience. En nu krijgen gasten een kans om de door hen zo geliefde gerechten mee naar huis te nemen: de MOMO Sushi Box bevat namelijk alle benodigde ingrediënten om sushi rolls, hand rolls, nigiri en sashimi voor minimaal tien personen te creëren, in zowel traditionele als vegetarische varianten. Instructies voor de bereiding zijn bij de box inbegrepen, waarmee het zelfs voor de beginnende sushichef eenvoudig wordt om de mooiste sushi te serveren. Hoe leuk!

Nanna van Blaaderen voor AEG


AEG heeft ontwerpster Nanna van Blaaderen gevraagd om exclusief voor AEG een wollen sieraad te ontwerpen. Deze limited edition armband was in geselecteerde winkels in Amsterdam tijdens de vierde editie van de Wool Week verkrijgbaar. De keuze voor Nanna van Blaaderen is niet toevallig. Haar kwalitatief hoogwaardige ontwerpen zijn vrijwel allen gemaakt van Merino wol en onlangs is haar werk bekroond met de International Woolmark Prize 2015 voor womenswear. Tijdens de Wool Week geven Nanna van Blaaderen en AEG de design armband, die volledig uitgevoerd is in merino wol, cadeau aan alle kopers van een van wollen item. De deelnemende winkels zijn Stills Atelier, Pauw en Bugaboo.

Björk x Chris Cunningham


Ter ere van het ontstaan van de eerste plénitude van Dom Pérignon Vintage 2006 hebben zangeres Björk en visueel kunstenaar Chris Cunningham samen een Limited Edition set ontworpen. Zij lieten zich hierbij inspireren door het moment waarop de Dom Pérignon vintage 2006 voor het eerst de kelders verlaat en het licht ziet. Björk en Chris Cunningham willen met deze unieke Limited Edition de onmiskenbare link tussen de fysieke en emotionele wereld laten zien. Bij het ontwerpen van deze End of Year Limited Edition visualiseerden Björk en Cunningham een schijnende lichtstraal in buitenaards groen licht die van bovenaf op de fles Blanc schijnt. Optisch lijkt de straal dwars door het glas heen te schijnen. De stralen licht die aan de fles weten te ontsnappen, belichamen het gevoel dat vrijkomt bij het proeven van deze vintage, een sensatie die ontstaat in het hoofd wanneer de champagne van Dom Pérignon het hart binnendringt en verwarmt met haar unieke en ondefinieerbare licht.

SjaalMania


SjaalMania introduceert onder haar eigen label een prachtige collectie met zachte, basic sjaals in groot formaat. Verkrijgbaar in vele kleuren en groot genoeg om als omslagdoek te gebruiken. De perfecte combinatie van comfort en luxe, en omdat ik op reis altijd minstens één sjaal meeneem (zeker nu ik in Iran ben) wordt dit sowieso een nieuwe aanwinst voor in mijn koffer!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!