5 Delights

Five Delights

30/07/2015

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

101 mooiste plekken


Onlangs verscheen 101 mooiste plekken van Italië van Saskia Balmaekers. Saskia brengt je van de lekkerste wijn van Lazio naar Il Salone in Turijn en de beroemde autorally Mille Miglia. Achter de meest bijzondere monumenten, pleinen, kerken en wegen steekt een geschiedenis die Saskia op authentieke manier verhaalt. Ze weet als geen ander de emotie van een plek en de uitzonderlijke cultuur te omschrijven. Haar checklist van 101 cose da fare zijn de locaties die Saskia in haar hart heeft gesloten. Het zijn juist die plekken die haar keer op keer raken en waarnaar ze steeds terugkeert. Een must-read!

Creatief plannen

mo man tai Year Round
Deze bedrukte masking tape rollen kunnen een jaarkalender vormen, een verjaardagskalender of een planning voor tijdelijke projecten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Erg handig, want je plakt ze gewoon op de muur. Creatief, eenvoudig en typisch mo man tai DIY-style. Leuk voor kantoor of voor thuis en perfect om de chaos in je hoofd te temmen.

5&33

5&33-food

5&33=food

5&33
Oh, wat ben ik gek op fijne hotspots in de binnenstad van Amsterdam. En hoewel ik al die nieuwkomers in horecaland onwijs leuk vind, zijn er ook wat klassiekers die keer op keer de moeite waard blijken. Neem 5&33, bij het Art’otel. Ze hebben een nieuwe kaart en serveren de allerbeste buratta van de stad. Naast de buratta hebben ze heerlijke geitenkaas ravioli, zeebaars en frittata. Als je een leuke en centrale plek zoekt om heerlijk te eten en te borrelen dan zit je hier gegarandeerd goed.

Madewell x Sezane

madewell-sezane
Parijs of New York? Madewell heeft voor een tweede keer samengewerkt met het franse label Sezane en het resultaat zijn deze twee limited edition t-shirts. Onwijs hebberigmakend, want perfect als aanvulling op mijn zomergarderobe. Welk T-shirt zou jij kiezen?

Naturally Clicquot

Naturally Clicquot
Veuve Clicquot komt met een revolutionaire nieuwe verpakking: Naturally Clicquot. Voor de eerste keer gemaakt van echte Clicquot druiven is de verpakking 100% biologisch afbreekbaar, recyclebaar en isothermisch waardoor de champagne tot wel twee uur koud blijft. Score! Elke kant is daarnaast voorzien van een fris design. Hierop staat onder andere het productieproces van de verpakking en een silhouette van de fles, die er extra uitspringt dankzij het herkenbare Veuve Clicquot Yellow Label. À votre santé!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte