5 Delights

Five Delights

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

The school of Life


Wie het aan zelfvertrouwen ontbreekt, weet hoe verlammend het effect ervan kan zijn. Maar wat is zelfvertrouwen eigenlijk? En hoe bouw je het weer op, als je het ergens tussen nu en je geboorte kwijtraakte? Bij The School of Life kun je lessen volgen die dit onderwerp behandelen. Maar je kunt er ook terecht met vragen als ‘Hoe vind je werk dat voldoening geeft? Hoe ga je een gelukkige relatie aan? Hoe vind je rust? Hoe leer je de wereld begrijpen en, zo nodig, verbeteren?’. Zelf staat het nog steeds op mijn wishlist om een keer deel te nemen aan één van hun klassen.

Zomercollecties


Ja hoor, de Spring/Summer collecties van mijn favoriete merken komen er weer aan. Ik kan dan ook niet anders dan deze blouse van L.K. Bennett delen. De rest van de zomercollectie bestaat onder andere uit prachtige pastelkleuren geïnspireerd op het modebeeld uit de jaren ’70; denk hierbij aan de 70’s Chloé look, minder flower power. Laat de zomer maar beginnen!

Press Room

unnamed
In een horecastad als Amsterdam, met meer dan 1.300 restaurants, denk je alles al gezien te hebben, maar het nieuwe concept PRESSROOM gaat me denk ik toch te verrassen. Het is namelijk horeca met een verhaal, en niet zomaar één. De eerste pagina van het verhaal dateert uit 1904 en is de inspiratiebron gebleken voor een tot in detail doorgevoerd horeca concept. Als voormalige thuishaven van de Nederlandse krant De Tijd was PRESSROOM de plek waar verhalen ontstonden, werden geschreven en uiteindelijk gedrukt in inkt. De drie thema’s ‘time, ink & stories’ spelen dan ook de hoofdrol in het nieuwe verhaal van PRESSROOM en zijn bepalend geweest voor de keuze van het personeel, interieur en menu. Ik ben benieuwd!

Zomers bed


Bijna niets is zo lekker als jezelf nog een extra keertje omdraaien in bed. En dat wordt extra fijn met de nieuwe zomerse en veelzijdige bedtextielcollectie van Auping. De vrolijke kleuren en heerlijk zachte stof zorgen gegarandeerd voor dat knusse gevoel waardoor je het liefst de hele dag onder de dekens kruipt. Een goede nachtrust is natuurlijk altijd belangrijk, maar met deze toffe kleuren wordt naar bed gaan pas écht leuk. Niet erg handig voor je productiviteit, maar perfect voor een luie zondagochtend.

Donderdag Hamburgerdag


Na een succesvolle start in het centrum van Rotterdam opent Ellis Gourmet Burger deze donderdag een tweede Nederlandse vestiging in een historisch pand in hartje Amsterdam op de Prinsengracht. Ellis Gourmet Burger is opgezet door een groepje vrienden met een enorme liefde voor hamburgers en blinkt uit in burgers van topkwaliteit. Eerste keus rundvlees voor optimale smaak en een à la minute bereiding zorgen voor burgers om nooit meer te vergeten. Naast de hamburgers van rund kan je hier ook terecht voor een heerlijke burger van kip- of lamsvlees. Voor de vegetariers is er zelf een heerlijke sojaburger, voor ieder wat wils dus. Extra leuk: om de opening te vieren worden er aanstaande donderdag gratis burgers uitgedeeld! Vanaf 11:30 uur tot 20:00 uur is iedereen welkom om kennis maken met de heerlijke burgers van Ellis Gourmet Burger. Yes!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte