5 Delights

Five Delights

In de Five Delights deze week weer vijf geneugten die indruk op mij hebben gemaakt. Soms zijn het kleine dingen waardoor je geluk niet op kan!

Trade Your Trip

Monday Motivation: book a trip. Check our last minute offers or resell yours!

A post shared by TradeYourTrip (@tradeyourtripnl) on


Heb jij wel eens je vakantie moeten annuleren of een reis last minute moeten wijzigen? Vooral voor families die gebonden zijn aan schoolvakanties is dit vaak een drama, zelfs met reis- of annuleringsverzekering. Dat ondervond ook Mark van der Wal, bedenker en oprichter van Trade Your Trip. Zelf moest hij een wintersportvakantie annuleren met zijn gezin en toen bleek dat hij kon fluiten naar z’n geld, ondanks jarenlang premie betalen voor een annuleringsverzekering. Au. Mark is er toen in gedoken en gestuit op een wet waarin staat dat het is toegestaan om pakketreizen (vervoer en accommodatie) door te verkopen. Dat zette hem aan het denken. Inmiddels is Trade Your Trip live met een beta website, waar je als reiziger die onverhoopt niet kan gaan je reis kunt aanbieden. Zo ontstaat er ook een interessante last minute markt, want de website rekent precies voor of het voordeliger is om te annuleren of door te verkopen. Daarnaast zet Trade Your Trip zich in voor reizigers: er is een rechtszaak gestart tegen TUI en KLM om een maximum bedrag aan wijzigingskosten af te dwingen en via het Manifesto kun je zelf meewerken om de wet voor het wijzigen of veranderen van een ticket zonder belachelijk hoge kosten af te dwingen. Tof concept!

Love Stories Intimates

Happy sunday #lovestorieshotel #breakfastinbed #lazysunday #lovestories #travel

A post shared by Love Stories Intimates (@lovestoriesintimates) on

Tess Milne for @linda_magazine in Love Stories #wauw #holiday #lovestories

A post shared by Love Stories Intimates (@lovestoriesintimates) on


Lingerie hoef je tegenwoordig niet alleen maar onder je kleding te dragen, zeker niet als het de collectie van Love Stories betreft. De SS16 collectie is geïnspireerd op Zuid-Frankrijk, hotels en de jaren 60. Denk streepjes, pyjama blouses, shorts en bralettes. Hier wil je de hele dag mee over het strand paraderen of juist lekker lui in een veel te groot hotelbed in een luxe suite hangen.

Luxury Ladies Travel

luxury ladies travel dashwood bhutan
Dashwood Travel heeft een vernieuwend reisconcept gelanceerd om een kleine groep gelijkgestemde vrouwen op reis naar een bijzondere bestemming te sturen met een luxueuze twist, Luxury Ladies Travel. Voor dit jaar staan er twee reizen gepland, naar Bhutan en India. Die eerste spreekt mij ontzettend aan, het bruto nationaal geluk, uitgeroepen door de koning, drukt de welvaart in geluk van haar inwoners uit en het zou ondanks de armoede het gelukkigste land op aarde moeten zijn. Upgrade your travel style, wel het avontuurlijke, niet het ongemakkelijke.

Jannissima

jannissima-backpack
Tot ik naar Iran ging had ik me nooit verdiept in backpacken. Wel was ik heimelijk verliefd geworden op een rugtas van Chanel, maar daar zou ik niet heel ver mee komen. Inmiddels heb ik een prachtig Fjallraven Abisko, maar onlangs is mijn oog gevallen op de backpack van Jannissima. Stijlvol, luxe, fashionable én multifunctioneel want de bovenkant van de tas is los te gebruiken als elegante handtas. Haute Couture onder de backpacks. Het prijsje is ook ‘haute’, vanaf €2.449,- is deze chique backpack van jou.

Mahabis Slipper

mahabis monday // home beckons. mahabis at the ready. unwind in yours today.

A post shared by mahabis (@mahabis) on


Dé trend op slipper/slof gebied is de Mahabis. Ze beweren zelf de slipper opnieuw uit te vinden met een afneembare buitenzool, dichte voorkant en de mogelijkheid om de slipper dubbel te vouwen, zodat hij zo min mogelijk ruimte inneemt. In diverse kleurige combinaties verkrijgbaar, voor de winter gemaakt van schapenwol, de zomereditie heeft ademend textiel met een minimalistisch design. Zelf heb ik snel koude voeten en sloffen vind ik niet fijn, dus ik ben erg benieuwd. De zool heeft veel grip en de materialen zijn waterafstotend, dus je kunt er lange wandelingen mee maken en water mee trotseren.

Sabine de Witte