5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Stadskookboek Rotterdam


In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Je ontdekt in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Je maakt kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En je leert van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams. Super leuk!

Reisjournalist wordt je zo


Ik krijg vaak vragen over het bloggen en schrijven op reis en daarom leek me dit een perfecte delight. Fontys Hogeschool Journalistiek en de ANWB Media verzorgen samen namelijk een acht bijeenkomsten tellende cursus (op diverse locaties in de Randstad) over reisjournalistiek. Het cursusprogramma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met THEIRLYNCK Journalistiek &Trainingen. De docenten die deze cursus verzorgen zijn bekende reisjournalisten en succesvolle reisbloggers, die alle ins & outs van de reiswereld kennen. De cursus is bedoeld voor (beginnende) journalisten, bloggers en iedereen die geïnteresseerd is in de reisjournalistiek. Kortom: iedereen die serieus denkt over de combinatie reizen en schrijven én starters die hun eerste schreden op dit pad al hebben gezet en het werk professioneler willen aanpakken. Heel interessant en perfect voor iedereen die hier meer over wil weten.

Amsterdam’s Berlijn


visitBerlin, het toerismebureau van de Duitse hoofdstad, brengt creatief Berlijn naar Amsterdam met de tijdelijke komst van 20 typisch Berlijnse merken. Van 16 tot en met 22 november kun je de sfeer van de Duitse metropool opsnuiven in pop-up store ‘Pop into Berlin’ op Utrechtsestraat 105 in Amsterdam. Waan je een week lang in Berlijn en bekijk onder meer designmeubelen, 3D printers en sieraden of proef lokale lekkernijen en drankjes die veelal nog niet eerder in Nederland te koop waren. Tof!

Jennifer in Emirates


Emirates heeft een tv-commercial Jennifer Aniston waar je helemaal vrolijk van wordt. Dit is de eerste keer dat Emirates samenwerkt met deze internationale ster in een wereldwijde digitale en tv-campagne. De Golden Globe en Emmy Award-winnende actrice laat haar feilloze, komische timing zien in de luchtige commercial van de wereldwijde luchtvaartmaatschappij. De commercial opent met Aniston die op zoek is naar de onboard douche en lounge, maar ze wordt bespot en belachelijk gemaakt door het cabinepersoneel. Dit blijkt een nachtmerrie te zijn als ze wakker wordt in haar eigen Private Suite in de Emirates First Class Cabin.

Foodfestival Amsterdam


Taste of Holland duurt nog even, Taste of Amsterdam lijkt al helemaal ver weg… Maar bij Taste zorgen we dat je deze Novembermaand geen hongerige maag hebt, want de eerste editie van Foodfestival Amsterdam staat voor de deur en wij zijn nu al fan!
Van 26 tot en met 29 november 2015 ontdek je in de nostalgische Europahal van de Amsterdam RAI de laatste trends in food & drinks. Maar liefst 70 foodtrucks stomen, sissen en schaven met fijne ingrediënten en in de pop-uprestaurants sloven top-chefs zich uit op hun gerechten. Een Wijnplein, een BierBar, en natuurlijk muziek! Entrée is overigens gratis.


Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte