5 Delights amsterdam Cocooning gastronomie luxe flash Reistips

Five Delights

Deze week weer vijf heerlijke nieuwigheden en ontdekkingen, speciaal voor jou, geserveerd door YA.

Okura Wit

Je hebt het vast al meegekregen, want Sabine mocht de nieuwste creatie van Hotel Okura en Brouwerij Homeland onlangs al proeven. Okura Wit is de nieuwe co-creatie van brouwmeester Wietse Postma van Homeland en de executive chefs van Okura’s restaurants Yamazato, Masonori Tomikawe en Ciel Bleu’s Arjan Speelman. Fris, vol en met een zacht zuurtje dat is hoe we de Okura Wit beleefden. Het biertje beschikt namelijk over een unieke smaakbeleving door de Japanse sudachi vrucht en de timurbes. Deze zorgen voor een kruidige bite en het verfrissende effect. Perfect om in te slaan voor een boottocht door de grachten én natuurlijk om van te genieten bij Okura of bij een van de aangesloten bars van Brouwerij Homeland.

Met de Okura tripel die de gelanceerd werd eind 2022, is nu met de Okura Wit de trend gezet. Passend bij de seizoenen kunnen we dus nog meer hoogstaande co-creaties verwachten.

VIA VAI reisschoeisel

Als het even kan nemen we het liefst twee of drie paar schoenen mee op reis, maar uiteindelijk blijft het vaak bij het paar dat we dragen want; we love to travel light. Ambitieus schoenenmerk VIA VAI komt echter met de perfecte oplossing; een zakelijke, zeer comfortabele, opvouwbare schoen die verkrijgbaar is in elke hippe print denkbaar. De Aria 5° is een ballet flat met modieuze punt die waterdicht is en daarnaast ook nog eens ademt. Dus of je op safari bent in Afrika, of congressen afloopt in Parijs; je zit met deze schoen altijd goed. Zijn de schoenen toch ietwat stoffig geworden door je vele avonturen? Dan was je ze gewoon met je wasgoed mee, waarna ze razendsnel drogen. Inderdaad; wij zijn om.

VIA VAI is een bedrijf van Amsterdamse bodem dat al 30 jaar schoeisel maakt voor goalgetters. Bestel de schoenen online of loop binnen bij de brandstore. (en bekijk ook zeker de rest de parels, bijvoorbeeld de Jade!)

Vakantie kunst

Zin om de zon in huis te halen? De Australische Adrianne Dimitrakakis is een kunstenares die we al een aantal jaren op onze radar hebben. We zagen haar werk ontwikkelen van kleine, minimalistische, handgetekende landkaarten tot grote werken opgebouwd met warme kleuren en texturen. Gevoed door haar leven in het sub-tropische Byron Bay, maakt ze met haar Atlas The Collective werken die gebaseerd op zonnige hotspots over de hele wereld. Van Capri tot Hawaï en Ibiza tot California. Ze laat zich inspireren door de kleine geneugten die haar opvallen tijdens haar reizen; fruitkramen, de textuur van muren of oude bierviltjes. Met haar kunst aan de muur blijf jezelf eraan herinneren om erop uit te gaan, de wereld en the simple pleasures in life te blijven ontdekken.

Enkele van haar werken werden ook geprint op 100% zijde, vervaardigd in Italië. Prachtige shawls en sarongs voor jouw volgende zonnige trip.

Geprinte, duurzame fashion

Handgestempelde, duurzame stoffen, verweven tot tijdloze items. Het Indiaas-Nederlandse familiebedrijf Khasto startte in de jaren ’80 en is een graag geziene gast in de duurzame mode wereld. Beddengoed, slaapmode en een uitgebreide collectie aan mode-items voor zowel dames, heren en kinderen, en alles is even mooi.

Wat Khasto uniek maakt, is dat men duurzaamheid voorop zet, zonder te kort te doen aan de klasse van de designs. Elk item wordt speciaal handgemaakt van 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen, zoals katoen en zijde. Door het gebruik van eeuwenoude weeftechnieken krijgen de ontwerpen van Khasto de tijdloze uitstraling waar het merk bekend om staat.

Een heel fijne merk om originele cadeaus bij op te duikelen dus, met de Blue Zigstripe robe als onze grote favoriet

Affêre pop-up

Incoming weekendtips! Vanaf aankomend weekend host heerlijk duurzaam schoenen en fashion merk Affêre hun eerste pop-up in de Gerard Dou.

Ze lanceren voor de kenners, de nieuwe EVITA – Only Olive en EVITA – Bossy Blue in de maten 35-42. De EVI, EVITA, QUIN & BOBBY zullen er ook zijn, klaar voor hun volgende Affêre💖

Wanneer: van 31 juli tot 6 augustus

Waar: Gerard Doustraat 76

Amstelveld Curiosa

Én morgen waan je, je weer in het Franse want de grootste Curiosa – Antiek – Brocante & Vintage markt van Amsterdam vindt weer plaats op het Amstelveld. Je vindt jouw vintage schatten bij een van de 130 kramen.

Wanneer: vrijdag 28 juli van 8 – 16:30 uur
Waar: Amstelveld