5 Delights

Five Delights

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Deze week een overzicht van toffe (nieuwe) hotspots die zeker een bezoekje waard zijn!

Hendrix


Hendrix is opgericht vanuit een passie voor kwaliteit en die kwaliteit zie je terug in hun keuken, service en sfeer. Een heerlijke plek om ’s ochtends een vers ontbijtje te bestellen en rustig de krant te lezen of alvast even te werken, maar ook ’s avonds en ’s middags kun je er terecht voor souldfoud en drankjes.

Ellis Gourmet Burger


We schreven er tijdens hun opening al eerder over; Ellis Gourmet Burger. Maar nu ze een tijdje open zijn hebben ze bewezen een echt blijvertje te zijn. Eerste keus rundvlees voor optimale smaak en een à la minute bereiding zorgen voor burgers om nooit meer te vergeten. Naast de hamburgers van rund kan je hier ook terecht voor een heerlijke burger van kip- of lamsvlees. Voor de vegetariers is er zelf een heerlijke sojaburger, voor ieder wat wils dus.

BarBrå


Bar Brå is een huiskamercafé aan de Jan Pieter Heijestraat 137, opgezet door Marjolijn Brouwer. Ze is theatervormgever en heeft de ruimte ingericht zoals ze het mooi vindt: met vintagemeubeltjes, planten en letterborden. Iedere dag is er iets anders te doen; een open office, verschillende koks in de keuken en zelf plaatjes draaien bijvoorbeeld. ‘Brå’ betekent ‘goed’ in het Noors en in het Zweeds. In de bar maken ze het namelijk graag goed en beter. Ze nodigen daarom kunstenaars, kookliefhebbers, muzikanten en iedereen uit om ideeën te delen, tof!

Sandwichbar


In de reguliersdwarstraat stop je voortaan voor heerlijke sandwiches én goede koffie bij de CoffeeConcepts Sandwichbar. Het interieur is fris, de broodjes smakelijk en de locatie lekker centraal. Niet echt nieuw, want er zit al een Coffee Concepts vestiging in Zuid, maar deze nieuw geopende sandwichbar is desondanks zeker een bezoekje waard.

Frans


Bij Frans is de Franse keuken is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Zonder fratsen maar met vakmanschap en traditie. En natuurlijk goede wijn. Het karakteristieke, fraaie hoekpand op de Frans Halsstraat hoekje Saenredamstraat is verbouwd. Gezellige luifels en ruime gevelbanken geven Frans het typische bistro-gevoel van kwaliteit en gezelligheid uit lang vervlogen tijden. Frans is zowel overdag als ‘s avonds geopend; een prachtige serre, sfeervol restaurant en een gezellige bar. Overdag een kleine kaart, ‘s avonds een uitgebreidere brasserie-kaart met meer uitgesproken franse gerechten. Op het menu een selectie onbetwiste klassiekers uit de Franse keuken: de coq au vin, de steak tartare en de bouillabaisse, maar voor overdag ook gewoon een croque-monsieur. Extra leuk: de piano, waarop twee keer per maand Franse chansons gespeeld zullen worden.

Heb jij nog tips voor me wat betreft nieuwe hotspots in Amsterdam?

Sabine de Witte