5 Delights

Five Delights

Deze week weer vijf bijzondere dingen die mij blij maken, opvallen of die ik het delen waard vind. Variërend van start-ups tot reistips, hotspots, drankjes of mode.

Vermeer


Na een hele rigoureuze renovatie van het Barbizon hotel en het daarbij horende restaurant Vermeer hebben beide haar deuren weer geopend en de make-over is echt bi-zar goed gelukt. Chris Naylor zwaait nog steeds de scepter en het is nu ook qua interieur met recht een sterrenzaak te noemen. Alles is eigenlijk veranderd, behalve de kwaliteit van het eten. Het is meer casual en laagdrempelig, zonder de barrière die een Michelin ster vaak mee brengt. Het interieur is prachtig, de setting indrukwekkend en het eten verrassend. Naylor liet in zijn pop-up restaurant Roomservice at Olof’s zien dat groenten echt zijn ding zijn en dat zie je er zeker terug.

Karvan Cévitam Icetea

Mijn eigen #kcicetea creatie, het mooiste bord ever en nu lekker eten

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Vorige week maakte ik kennis met de nieuwste Karvan Cévitam Icetea siropen. Ik ben een echte theeleut en de smaak van water kan mij niet echt bekoren, dus zeker in de zomer zijn de flessen limonade niet aan te slepen. Deze siropen maken van je water een ijsthee, zonder dat je er uren op hoeft te wachten als je je theewater wilt laten afkoelen. Er zijn 4 varianten, perzik, groene thee, citroen en een ‘zero’ variant zonder toegevoegde suikers.
Ik maakte er zelf eentje en het recept deel ik graag, want hij smaakte heerlijk fris (ik ben niet van de perzik of zoete smaakjes)

– Karvan Cévitam Green Tea
– spa rood
– verse gember, citroen, passievrucht, tijm en munt
– ijsblokjes gegarneerd met citroen
– garneren met schrijfje limoen en serveren in een mason jar

Voila, dit is mijn zomerdrankje zonder alcohol! Wat is jouw favoriete icetea combinatie? Deel ‘m via Facebook en maak kans op leuke prijzen.

O en is de Hortus Botanicus niet een prachtige plek?!

Monocle Guide How to Make a Nation

monocle guide how to make a nation
Dat ik fan ben van Monocle was wel duidelijk, waarom werd voor mij nogmaals bevestigd met het boek ‘How to Make a Nation’. Politieke achtergronden, bijzondere invalshoeken en een kijkje in de keuken van het besturen van een land. Nog meer respect voor mensen die in de politiek actief zijn. Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe je een land kunt besturen en wat er bij komt kijken of zelf ambitie hebben om de politiek in te gaan, is dit een aanrader. Eigenlijk moet iedereen dit boek eerst even lezen voordat ze bijvoorbeeld op Twitter ongenuanceerd hun mening geven…
Uiteraard te koop bij Mendo.

Duurzame vakanties

duurzaam hotel aire de bardenas
Duurzaam reizen is hot topic en zeker door projecten als dat van JustDiggit ben ik me bewuster van de impact van reizen en duurzaamheid. Voor Nationale Nederlanden mocht ik samen met Elke van Wanderlust mijn tips delen voor een duurzame vakantie. Van groen resort in Thailand tot eco-hotel in Wenen en bijzondere accommodatie in Spanje.

Camptoo


Misschien komt het door het feit dat ik eind juli naar Frankrijk mag voor een huwelijk, maar ik zie het helemaal zitten om met een Volkswagen busje door Frankrijk te touren. Je bent heerlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt, het is comfortabel en je kunt optimaal buiten leven als je je eenmaal geïnstalleerd hebt. Bij Camptoo kun je campers, caravans en busjes huren van eigenaren die er dan zelf niet mee de hort op zijn. Een soort AirBnb voor vakantievoertuigen dus. Slim! En even neuzen op de site laat al snel zien dat er super luxe uitgeruste exemplaren tussen zitten…

Sabine de Witte