5 Delights

Five Delights

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Luister naar de wind


Zowel op reis als thuis in bed ben ik gek op boeken. En hoewel ik veel minder lees dan dat ik eigenlijk zou willen, ben ik nu toch weer aan een boek begonnen. Luister naar de wind was de debuutroman van één van mijn favoriete schrijvers, Haruki Murakami en dus definitely een must-read.

Taste


4 tot en met 7 juni 2015 staat Amsterdam weer in het teken van goede smaak tijdens de 7e editie van Taste of Amsterdam. Een indrukwekkende selectie toprestaurants en topchefs zullen de bezoekers verrassen tijdens de vele workshops, proeverijen, masterclasses en bij de verschillende food stands. Grote namen zoals de G6, Jamie Oliver’s Fifteen, Le Garage en Bluespoon maken dit jaar deel uit van de culinaire line up bij het lekkerste foodfestival van Nederland. Ik krijg nu al zin om te gaan!

NEE

kracht-van-nee
Zeg eens eerlijk: hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je JA zegt tegen de verkeerde dingen? Vervelende verzoeken van je baas, negatieve gedachten die je maar niet uit je hoofd krijgt, relaties of vriendschappen die je alleen maar energie kosten, een baan die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt … En heb je er wel eens over nagedacht wat er zou gebeuren als je hier NEE tegen zou zeggen? Ik weet als geen anders hoe moeilijk het soms is om dat kleine woordje uit te spreken zonder twijfel of schuldgevoel, dus dit boekje leek me een uitkomst. In De kracht van het nee laten James Altucher en Claudia Azula Altucher je zien wat er dan gebeurt. Het scheelt je niet alleen veel tijd en narigheid, het kan zelfs letterlijk je leven redden.

The great wide open

the-great-wide-open
Bijna niets maakt me zo vrolijk als mooie dikke koffietafelboeken en reizen, dus een combinatie van die twee is perfect. Als ik een zondag thuis op de bank doorbreng blader ik het liefst door afbeeldingen van prachtige landschappen en uitgestrekte verre oorden. Een geweldig boek hiervoor is The Great Wide Open, heerlijk om bij weg te dromen en alvast plannen te maken.

Westwing’s Copenhagen


Het is alweer even geleden dat ik in Kopenhagen ben geweest, maar nu het weer beter wordt, begint het te kriebelen. Helemaal na het lezen van deze shopping guide, waar ik tijdens een inspiratie surf rondje op stuitte. Aangezien ik gek ben op Scandinavische merken, maakt dit erg nieuwsgierig!
Als je denkt aan modern Deens design, met strakke lijnen, duurzame materialen en hoge functionaliteit zijn namen als Hans Wegner, Arne Jacobsen, Finn Juhl en Malene Birger geen onbekenden voor liefhebbers van interieur en design. Kopenhagen heeft buiten dit rijtje impressionante ontwerpers en designiconen echter nog veel meer te bieden. De Deense hoofdstad wordt door menig fashionista “het Milaan van Noord-Europa” genoemd en is één van de the places-to-be als je eens lekker wilt gaan shoppen.
In Kopenhagen vind je talloze winkels en shoppingcentra, die verspreid liggen over de hele stad. De stad is een waar paradijs voor shopaholics , zelfs voor diegenen die het moeten doen met een kleiner budget. Van dure luxe merken tot betaalbare mainstream-labels of goedkope vintagestukken – een ding is zeker; uit Kopenhagen keer je niet met lege handen terug!
Ik zie mezelf de adresjes uit de Kopenhagen Shopping Guide van Westwing al af fietsen. Leuke gems en een handige basis voor je bezoekje aan Kopenhagen. Ben jij nu ook in staat om meteen te boeken?

Wat zijn jouw delights voor deze week?

Sabine de Witte