5 Delights

Five Delights

In de Five Delights weer 5 gelukjes die een glimlach op mijn gezicht toverden. Tastbaar of juist ervaringen, deze geneugten wil ik je niet onthouden.

Cocktails met Tess


Tess is een begrip in Amsterdam én internationaal. Ze is de beste vrouwelijke bartender ter wereld en ze was een van de eerste mensen die ik leerde kennen in de Amsterdamse horeca. Door74 was haar leerdomein en het is nog altijd een feestje om daar te zijn. Tess heeft cocktails maken verheven tot een beroep waar iedereen jaloers op is. Zo reist ze de wereld rond voor o.a. Dilmah thee, want zelfs daarmee kun je cocktails maken. Ook voor Gall & Gall deelt ze regelmatig haar (geheime) recepten. Vorige week kwam haar boek uit en om die cocktails te proeven, kun je gewoon thuisblijven. Want dat is het idee: dat je zelf met de recepten aan de gang gaat. Een afwisseling van klassiekers en Signature Tess cocktails, met prachtige fotografie, een kijkje in haar te gekke personal life en originele drankjes waar je indruk mee maakt. Zélfs een aantal alcoholvrije exemplaren, voor de fitgirls of preggo’s!

Vault

Cocktail monopoly in de voormalige bankkluis, afgetrapt met een champagne oester ???

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


Wat ben ik blij dat hotelbars de laatste jaren ineens trendy zijn geworden in Amsterdam! Op reis vind ik een goede hotelbar altijd een traktatie, maar nu kan je er ook in Amsterdam gewoon naar binnen lopen zonder het gevoel te krijgen naar buiten gekeken te worden omdat je geen hotelgast bent. De hotelketens openen de ene hippe spot na de andere. Ik heb er een beetje een sport van gemaakt om leuke hotelbars te vinden. Zo ontdekte ik een tijdje geleden Vault, de (cocktail)bar van het Waldorf Astoria. Het pand was vroeger een bankgebouw en daar komt dan ook de naam van de bar vandaan. Niet helemaal in, maar net naast de originele bankkluis. Als je de afdaling richting de kluis durft te nemen, zorg dan dat je je telefoon niet meer nodig hebt, want bereik is er lastig. Zo kun je dus gegarandeerd ongestoord van je cocktails genieten. Niet alleen het interieur is prachtig, ook de menukaart. Je ontvangt een portemonnee met biljetten, waarop de cocktails vermeld staan. Klassiekers of juist verrassende combinaties, geserveerd in originele ‘glazen’. De Portugese jonge honden Wilson en zijn broer Tiago zwaaien er de scepter en dat geeft een bruisende energie die je niet per se verwacht bij het klassieke Waldorf, maar de perfecte ingrediënten blijken te zijn voor een onvergetelijke avond.

Box of Flowers van de meisjes van de bloemen


Na een reisje vind ik het heerlijk om op mijn dooie gemak mijn ’thuiskom ritueel’ uit te voeren. Meteen m’n koffer uitpakken, muziekje aan, kop thee, even lekker op de bank. Dat wordt allemaal nóg even leuker als er een bos bloemen op tafel staat. Toen ik een paar weken geleden terug kwam uit Berlijn lag er een Box of Flowers op mij te wachten, gewoon via de post gekomen. Alle bloemen waren per stuk voorzien van een buisje water en voor de sier zat er nog een vogeltje bij. Die past niet helemaal bij mijn smaak en interieur, maar van de bloemen heb ik bijna twee weken veel plezier gehad. Een leuk warm welkom thuis voor jezelf na je volgende tripje?

10 DAYS Happy Travel Set

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/10days-reisset_zps2thk2twp.jpg
De zomervakantie staat voor de deur, tijd om je reisspullen tevoorschijn te toveren en eventueel te vervangen of een upgrade te geven. Het Amsterdamse 10 Days heeft een super leuk reissetje samengesteld met een paspoort hoesje, luggage tag en kofferriem. Zo blijft je paspoort netjes (mijne is net een jaar oud en plakt aan alle kanten van de stickers, aangezien hij nog 9 jaar mee moet heb ik ‘m maar netjes in het zwart gestoken), herken je koffer snel op de bagageband en de luggage tag is zeker handig als je alleen met handbagage reist. Het setje komt in een leuk tasje en ik mag er iemand blij mee maken. Laat in de comments weten voor welke vakantie of reis jij ‘m graag zou hebben en wie weet krijg jij een #upgradeyourstyle pakket!

The White Room


The White Room is het schitterende restaurant in het NH Collection Krasnapolsky hotel, waar 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma het scepter zwaait. Samen met zijn team wil hij deze historische plek aan de Dam weer op de kaart zetten, met goed en betaalbaar eten, fijne (vooral Duitse) wijnen en een geweldige ambiance. Dat laatste is zeker gelukt aangezien het restaurant ook wordt genoemd als ‘erg Instagrammable‘. Je hoeft niet het hotel door om het restaurant in te kunnen, in de Warmoesstraat zit een eigen ingang. Dat is meteen ook het enige nadeel: het uitzicht op de ietwat smoezelige steeg. Maar eenmaal aan tafel en aan het eten vergeet je dat al snel. De smaakcombinaties zijn fris, met veel groenten en zuur, de signature stijl van Boerma. Aanrader als je op een originele, mooie plek in hartje Amsterdam goed wilt eten!

Sabine de Witte