5 Delights

Five Delights

28/04/2015

five-delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Wereld lach dag


Wereld lach dag is in 1998 opgericht onder het motto: “We lachen niet omdat we gelukkig zijn, we zijn gelukkig omdat we lachen” en vindt elk jaar plaats op de eerste zondag in mei. Op 3 mei kunnen boten op de Herengracht en bezoekers van Herengracht Restaurant en Bar daarom tussen 14:00 en 18:00 hun gratis portie bitterballen halen. “We gaan bitterballen uitdelen om het bootcateringseizoen feestelijk in te luiden en omdat we natuurlijk meer lachen als we weer kunnen varen door het mooie weer.” aldus Wessel Kuipers, mede-eigenaar van de Herengracht. Een super leuk initiatief!

Munch : van Gogh


In Munch : Van Gogh staat de artistieke verwantschap tussen twee titanen van de westerse schilderkunst centraal: Edvard Munch (1863-1944) en Vincent van Gogh (1853-1890). Het is het resultaat van een jarenlang samenwerkingsproject tussen het Van Gogh Museum en het Munch Museum in Oslo. De musea beheren, onderzoeken en presenteren de belangrijkste en grootste collecties met werken van Van Gogh en Munch ter wereld. De tentoonstelling is vanaf 25 september 2015 te zien in het Van Gogh Museum. Extra tof: onder de meer dan honderd kunstwerken zijn diverse iconische topstukken en bijzondere bruiklenen die haast nooit worden uitgeleend, zoals De schreeuw, Madonna en Het zieke kind.

Secret Escapes


Betaalbaar en toch super-de-luxe vakantievieren? Van een romantisch boetiekhotel in eigen land tot tropisch genieten in een heerlijk wellnessresort ver weg: Secret Escapes biedt haar leden exclusieve korting op de beste hotels wereldwijd. Iedere week worden nieuwe topaanbiedingen op de website gepresenteerd met kortingen tot 70% op luxe vier- en vijfsterrenaccommodaties. Lid worden kost niets en is laagdrempelig op basis van uitsluitend een e-mailadres, dus niets houd je tegen om voortaan in stijl en luxe te genieten.

Rock’n Rolle


DJ Gerard Ekdom, kunstenaar Selwyn Senatori, wijnexpert Cuno van ’t Hoff en vintner Theo Kalkdijk lanceerden deze maandag in Ron Blaauw’s hotdog-restaurant The Fat Dog een uniek wijnproject: Rock ’n Rolle Classic en Rock ’n Rolle Star. De ideale blend van wijn, kunst en muziek. Theo en Cuno selecteerden de beste Zuid-Franse Rolle (Vermentino) druiven en maakten er een verschrikkelijk lekkere wijn van. Gerard ging los op een brute Rock ’n Roll(e) playlist en Selwyn stond garant voor het baanbrekende etiket. Wauw!

De Ontsnapping


De Ontsnapping is een verfilming van de bestseller van Heleen van Royen. Julia (gespeeld door Isa Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot), maar in de keukenla liggen antidepressiva. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt naar de Portugese Algarve, maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Vanaf deze donderdag in de bioscoop, dus ik ben heel benieuwd!

*WINACTIE*
Ik mag 2 vrijkaarten voor De Ontsnapping én de filmeditie van het boek weggeven. Perfect voor een heerlijke avondje uit of lekker thuis. Het enige wat je moet doen om kans te maken is een comment achterlaten onder deze post. Winnen!

Wat zijn jouw delights voor deze week?

Sabine de Witte