5 Delights

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Omdat de zomer, ondanks alle regen- en onweersbuien, nu echt gaat beginnen staat Five Delights deze week in het teken van leuke plekjes en evenementen. Tijd om de deur uit te gaan!

Gekaapt

gekaapt
Er is een nieuw tof pop-up concept in Amsterdam: Gekaapt. Gekaapt is een soort rondreizend circus waar startende ondernemers, ontwerpers en creatievelingen de mogelijkheid krijgen om hun producten te etaleren. Op de kinkerstraat 149 kun je de komende maanden producten kopen waarbij creativiteit en duurzaamheid bovenaan staat. De perfecte hotspot om vintage en unieke labels te scoren!

Kanen bij

kanenbijtenkate
Vorig jaar werd ‘Kanen bij Ten Kate’ in de Ten Katestraat in enkele weken een begrip bij trendspotters en food bloggers. ‘Kanen bij’ is een kleinschalig openluchtrestaurant, waar mensen midden in een wijk aan lange tafels samen kunnen eten. De gerechten worden bereid door lokale, ambachtelijk producerende koks en geserveerd vanuit foodtrucks. Afgelopen donderdag is ‘Kanen bij’ weer van start gegaan, op diverse plekken in Amsterdam en Haarlem.

Michel Inn

michel-inn
Gelegen tussen Linneausstraat en Beukenplein in Amsterdam vind je Michel-Inn, een super gezellig tentje waar de pizza’s in een echte houtoven gebakken worden. Het is de moeite waard om na het eten nog te blijven voor een drankje, want later op de avond wordt de vinyl tevoorschijn gehaald, cocktails geshaked en passeren oude klassiekers de revue.

Amsterdam!

Amsterdam!
Eind mei wordt het fotoboek Amsterdam! Ed van der Elsken opnieuw uitgegeven door Top Notch. Ruim 300 negatieven zijn door het Nederlands Fotomuseum opnieuw ingescand en bewerkt voor de unieke heruitgave van het boek en voor de bijbehorende tentoonstelling. De tentoonstelling laat een prachtig beeld zien van Amsterdam in de jaren ’50 en ’60 en echt een must-see.

Oliver Gastrobar

oliver_BAR3718.jpg
Dan nog één laatste hotspot in deze five delights: Oliver Gastrobar. Net buiten het centrum van Amsterdam, in Oost, kun je bij Oliver Gastrobar genieten van een goed glas wijn, een heerlijk terras en een internationale keuken. Mocht je in de buurt zijn dan is dit een aanrader!

Wat zijn jouw zomer delights deze week?

Sabine de Witte