5 Delights

Five Delights

06/09/2016
five delights kamermeisjes

De afgelopen weken werd ik erg blij van het weer, dat vulde in alle opzichten mijn Five Delights. In augustus was ik reisvrij en met het mooie weer voerde ik een tropenrooster in. Zwemmen in de Amstel, hangen in het park, half Amsterdam door fietsen voor een ‘Spaanse lunch’ bij Landmarkt in Schellingwoude, boottochtjes door de grachten. Heerlijk! Nu weer lekker aan de slag en uiteraard ook hier weer wat actiever. Daarom, de gelukjes van deze week.

HermèsMatic

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/hermesmatic-bijenkorf-amsterdam_zpsh9zlt56t.jpg
Ok, hier moet je nog even geduld voor hebben, maar ik vond het zo leuk dat ik het moest delen. Behalve de te gekke nieuwe Hermès winkel in de Bijenkorf, heeft mijn favoriete merk weer wat bijzonders. Een HermèsMatic. De HermèsMatic is een oranje wasmachine speciaal voor een verfbad voor je zijden shawls. Heb je, net als ik, een exemplaar waar je qua kleur een beetje op bent uitgekeken, of zit er een vlek in die er ook na het stomen niet uit gaat? Dan is dit je kans. Van 8 tot 16 oktober is er een pop-up in de Bijenkorf waar je je shawls in de dip-dye machine kunt voorzien van een nieuwe look. Kies je favoriete kleur, dan gaat de HermèsMatic er in 48 uur voor zorgen dat jouw kostbare zijde een ware metamorfose ondergaat. Gratis. En hij wordt, geheel Hermès, keurig voor je geplooid en in typische Hermès tas voor je achtergelaten. Het verfbad werkt op alle kleuren, dus pak je kans. En dat de Hermès shawl weer helemaal terug komt, zie je bijvoorbeeld in de September issues van de bladen maar ook op Pinterest! Overigens is het concept ook in München, Straatsburg en Kyoto te bewonderen. Mijn zijden exemplaar ligt al klaar…
http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/hermesmatic_zpsqvvpfjma.jpg
(Beeld: Hermès, Barbara Kieboom)

Hoe reizen millennials in 2025?

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/anvr-cherrylab-trends-millennials_zpseaeynyg0.jpg
Wat ben ik dol op trend artikelen, en helemaal als ze over reizen gaan! Travel trendbureau CherryLAB en het ANVR onderzochten samen hoe wij, millennials, in 2025 gaan reizen. Wat vinden we belangrijk? De voorspelling is dat we in 2025 nóg meer dan voorheen op zoek gaan naar exclusieve en verrijkende reiservaringen die ons vormen en betekenis geven. We duiken onder de radar en tussen de locals. Ook willen we in 2025 iets terug doen voor de community en karmapunten verzamelen. Werk en privé vloeien steeds meer in elkaar over en de leus ‘work hard, play hard’ wordt vervangen door ‘work less, play more’. De belangrijkste trends in een notendop: All-exclusive bucketlists, Collecting Karma – zingeving en iets terug doen, Travel la vida local – nog meer leven met de lokale bevolking en opgaan in hun gebruiken, Travel to work – de digital nomad leefstijl wordt steeds populairder want dankzij internet kun je overal werken, Work less, play more – meer balans tussen carrière en geluk, genieten staat voorop. Het volledige onderzoek en uitgebreide toelichting van alle trends lees je in het rapport

Miinto.nl x Soaked in Luxury jas

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/_MG_9667_zps732dzqom.jpg
De webshop Miinto.nl staat onder ‘Favorieten’. Het is mijn to-go adres voor feestjes, reizen of nieuwe collecties. Een uitgebreid assortiment Scandinavische en Franse merken maakt deze zo geliefd. Vandaag bereikte me dan ook heel erg leuk nieuws: Miinto is een samenwerking begonnen met Soaked In Luxury en samen hebben ze een limited edition jas gemaakt. Een zwart klassiek mantel genaamd Katie Coat met opvallende rosé-kleurige ritsen, klepzakken en een ronde hals zonder kraag. Dit is zo’n jas die perfect staat bij een jeans én die je op koude winterdagen van de kapstok pakt als je toch in een leuk jurkje naar een feestje gaat en het net te koud is. Ook perfect om gekleed het vliegtuig mee in te gaan! Ik hou er van en jep, deze staat meteen op mijn wishlist voor de winterse travel wardrobe!

Montblanc Augmented Paper


Niet alleen lanceerde Montblanc onlangs de William Shakespeare pennencollectie, tijdens de IFA in Berlijn onthulde Montblanc ook een geniale papiercollectie. Ken je dat, dat je ergens op een papiertje een link of notitie schrijft en je vervolgens een ongeluk zoekt in je telefoon, of dat je het graag wilt afmaken op je telefoon? Daar springt Montblanc op in met de Montblanc Hub app, een speciaal notebook en een speciale ‘starwalker’ pen en een leren envelop organizer om je notebook en pen stijlvol mee te nemen. Via Bluetooth kun je pen en papier met je telefoon verbinden en zo notities, sketches en tekeningen eenvoudig van papier naar digitaal overzetten. Niet helemaal nieuw, Evernote deed dit al eerder in samenwerking met Moleskine, maar dit is de luxere variant. Heel mooi en goed dat een klassiek merk inspeelt op ontwikkelingen in de markt, want ja, ik zet ook nog steeds het liefst een digitale handtekening met vulpen, maar dat staat wat gek op je scherm… Leuk detail: de kleuren die je in de app kunt gebruiken dragen dezelfde namen als de gewone inkt, incluis mijn favoriet Oyster Grey.

100 jaar Schiphol: Travelling in Style

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/schiphol_zpsh3bwqkvu.jpg
http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/travelling-in-style_zpspuinkvub.jpg
Schiphol bestaat dit jaar 100 jaar en organiseert diverse feestelijkheden om haar bezoekers hierop te wijzen. Erg leuk is de campagne die dit najaar live gaat: ‘Travelling in Style’. Er wordt door veel mensen die al wat langer meevliegen wel eens weemoedig teruggedacht aan de ‘Stuyvesant-jaren’ waarin vliegen nog bijzonder was en er aan boord van alles mocht. Bovendien was vliegen zo bijzonder dat zowel mannen als vrouwen én stewardessen er een enorm feest van maakten om er stijlvol uit te zien. Centraal in de campagne staan prachtige fotomontages van topfotograaf Martin Dijkstra, afbeeldingen van reizigers die in de jaren 50 lijken te zijn, maar met de middelen van nu. Ook de bekende See Buy Fly tas krijgt een stijlvolle make-over, die je krijgt als je voor €25 artikelen koopt. Een collectors item dus. Reden om je beste pak aan te trekken op je volgende vlucht en te genieten van de prachtige jaren 50 sfeer op Schiphol!

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/100jaarschiphol_zpsoxpvzglw.jpg
http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/schiphol-in-stijl_zps64lejp0d.jpg

O en nu we het toch over vliegen hebben, vergeet de KLM Werelddeal weken niet!

Sabine de Witte