5 Delights

Five Delights

5delights
In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Over Elfjes en kogelgaten


In Over Elfjes en kogelgaten reizen journaliste Anneke de Bundel en fotografe Nicole Franken door Noorwegen, Ijsland, Bosnië, Irak, Ierland en Schotland. Ze ontmoeten mensen in afgelegen gebieden, gebieden waar uitbarstingen van vulkanen, geweld en eenzaamheid aan de orde van de dag zijn en waar mensen doen waar ze goed in zijn; overleven. Zoals de scheepsbouwer die regelmatig met elfjes converseert, de Syrische vluchtelinge die nog altijd koffie in goudomrande kopjes serveert of de berggids die laveert tussen bermbommen en een moeder die hem dreigt uit te huwelijken. De natuur is hun vijand én hun bondgenoot. Of zoals de Koerden het verwoorden: ‘Alleen de bergen houden van Koerden.’

Amy in de Balie


Er is al veel geschreven en gezegd over de documentaire over Amy Winehouse, maar voor wie hem nog niet gezien heeft kun je ‘m vanavond (en de rest van de week) bekijken in de Balie op het Leidseplein.
De documentaire brengt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse in beeld, één van de grootste muziekiconen van deze eeuw. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij met zes Grammy Awards bekroond werd. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en resulteerde in een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud. Mocht je m nog niet gezien hebben, dan is dit een aanrader.

MaiQ Bags


Het vinden van dé perfecte werktas vergt de nodige aandacht, want hij moet functioneel en van goede kwaliteit zijn en tegelijkertijd passen bij je eigen stijl. Het is natuurlijk de finishen touch van je professionele look. Elke dag stop ik mijn tas vol met notebooks, documenten, pennen en m’n macbook en ook na werktijd gaat hij vaak nog de nodige uurtjes door tijdens events of borrels. MaiQ heeft nu de oplossing; modellen die groot genoeg zijn voor je laptop en die verschillende vakjes hebben voor je telefoon, sleutels etc. Super handig! De tassen zijn sterk en echt gericht op dagelijks gebruik, terwijl ze tegelijkertijd super origineel zijn. Alle tassen zijn gemaakt van one-of-a-kind handgeweven kleden, met ieder een eigen kleurencombinatie en patroon.

NFF op NPO3


NPO 3 rolt de rode loper voor je uit. Tijdens het Nederlands Film Festival zie je op de zender namelijk de mooiste verslagen van het festival en films. Tot en met aankomende vrijdag vindt de 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats in Utrecht en het festival bezoeken is natuurlijk leuk, maar voor je broodnodige portie Nederlandse film hoef je de deur niet uit. Zo zie je dagelijks een Nederlandse film die in het verleden een kalf heeft gewonnen. Voor het eerst op tv zie je de films Wolf, Borgman en Hemel op aarde. Maar ook topfilms als Rabat, Borgman en Aanmodderfakker staan op het programma. Nog een paar dagen, tof!

The Manor Blooms


Exclusief voor Mooiwatbloemendoen.nl heeft ontwerper Edwin Oudshoorn levendige couture creaties ontworpen met veertien Lievelingsbloemen. Afgelopen donderdag werd de collectie gepresenteerd in een private mansion aan ’t Nes 116 en de vele gasten, pers en vrienden wisten niet precies wat er te zien zou zijn voordat ze de bloeiende Manor binnenstapten. Verwachtingsvol traden ze dan ook het huis binnen en begaven zich van de ene kamer naar de andere, van de nok van het huis tot diep in het souterrain. Een kapsalon vol Gerbera’s, een bloedend bruidje bij de tombe van de kapel, Gladiolen rondom een koperen bad en een Alice-in-Wonderland theekransje; alle zeven ruimtes ontvouwden zich stuk voor stuk aan het rondlopende publiek, dat zo’n bloemrijke en mystieke show niet had zien aankomen. Heel tof!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)