5 Delights

Five delights: 5 keer natuurlijk smeren

five delights gadgets

Weet jij wat je op je gezicht smeert? En smeer jij wel iedere dag, zon of geen zon, met een SPF om je (gezichts)huid te beschermen? In deze Five Delights vijf smeersels op natuurlijke basis, waar je onbeperkt mee kunt smeren.

Self


Al eerder voorbij gekomen, maar met het oog op de vakantie én de fijne travel set in de herhaling. 100% natuurlijke ingrediënten, dat horen we graag. Als de producten dan ook nog hun werk doen, de verpakkingen leuk in je badkamer zijn en de geur een extra oppepper is, is er eigenlijk geen excuus meer om het niet te smeren. Isabelle is Self begonnen door de huidproblemen van haar dochtertje en alles wat ze probeerde hielp niet of bestond uit vooral chemische of zelfs hormonale ingrediënten. Dat smeer je liever niet op je eigen huid, laat staan op dat van je kind. De lijn bestaat uit kokosolie, argan, macadamia, aloë vera, olie van mandarijn en geranium en sheabutter en is niet alleen natuurlijk, maar ook ecologisch (de verpakkingen komen uit gerecycled materiaal). Er is een lijn voor het gezicht (inclusief facial lotion die je niet hoeft af te spoelen, heel fijn als je op reis niet al te schoon kraanwater hebt zoals ik in India!) en voor het lichaam. Ik gebruik sinds maart de producten, zoveel mogelijk dagelijks en merk dat mijn huid snel en goed gevoed is, gehydrateerd en rustig. Inmiddels heeft Self al een hele lijst aan prijzen gewonnen, en terecht! Overigens niet alleen fijn op reis, ook op festivals wanneer je huid wel wat extra liefde kan gebruiken. De travel set kost 58 euro.

Vichy Mineral 89


De Vichy Mineral 89 bestaat voor het merendeel uit natuurlijke bestanddelen (het merendeel thermaal water uit de bronnen van Vichy) en is vrij van parabenen, parfum, siliconen etc. Het is een snel intrekkende minerale booster voor je huid die je smeert na het reinigen, voor je gewone verzorging. Slechts 2 pompjes ’s ochtends en ’s avonds en je huid kan net iets beter tegen een stootje vlucht, drankje of hormoonspiegeling. De Vichy Mineral 89 is onderdeel van de Vichy Slow Age lijn en gaat huidveroudering zichtbaar tegen. De ‘gel’ is te koop in 50ml verpakkingen met een adviesprijs van €22,95.

Origins


Een merk met zo’n naam moet wel dicht bij originele ingrediënten staan. Zelf claimen ze rond de 90% natuurlijke bestanddelen te gebruiken! Nooit geweten, maar sinds ik kennis maakte met GinZing ben ik hooked. De getinte moisturizer is een uitkomst in de zomer want het ademt, heeft SPF 40 en smeert snel en makkelijk uit. De koffiebonen en ginseng zorgen voor een frisse uitstraling en je hydrateert, vitaliseert, perfectioneert en beschermd je huid. Een fijne zomerse multi-tasker!

Marie Stella Maris


Van origine Amsterdams en alleen dat is al ‘bewust’ smeren: geen dure transportkosten. Tel daarbij op dat de ingrediënten die Marie Stella Maris in haar verzorgingsproducten gebruikt zoveel mogelijk natuurlijk zijn én dat de aankoop van deze producten een bijdrage levert aan schoon drinkwater voor iedereen, en hier kun je eindeloos mee smeren. De geurcombinatie Poivre Noir Frais is favoriet.

Nailberry


Ok dit wil je niet op je gezicht smeren, maar je mag je best bewuster zijn van wat je op je nagels smeert. Waarom iets chemisch waardoor ze niet kunnen ademen, als het ook natuurlijker kan. Nailberry is een niet-giftige, ademende lak, zelfs vegan proof. En dat gaat niet ten koste van de kleurintensiteit of de houdbaarheid.

Sabine de Witte