Travel

Five Delights: 5x gezonde producten mee op reis

tessa travel favorieten

Veel reizen én toch fit blijven? Dat is niet altijd gemakkelijk! Het eten is anders dan thuis, in een vliegtuig zitten is nou niet bepaald een opkikker voor je lijf en een ander klimaat of zelfs tijdzone kan je flink upside down keren. Graag tip ik je vijf goeddoeners op natuurlijke basis die praktisch altijd in mijn koffer zitten!

Me-time als start van de dag

Ontspannen is voor mij een essentieel onderdeel van elke reis, of ik nou een zakelijk tripje maak of privé mezelf trakteer. Afgelopen jaar heb ik de perfecte invulling van me-time uitgedokterd: de ochtend beginnen met een halfuurtje mediteren aan de hand van een podcast. Al luisterend krijg je visualisaties van dromen waarvan je even vergeten was dat je ze had. Ik word er zó zen van dat het me ook helpt om een fijne mindset te bepalen voor de dag. Of ik nou focus nodig heb voor een presentatie, of me helemaal wil overgeven aan spontaniteit omdat ik een dagje vakantie zonder programma vier, meditatie helpt! Uiteraard lukt dit nog beter met de juiste gear. Ik draag het liefst een zacht katoenen Yumeko oogmaskertje en spray voor die tijd even rond met een naar witte thee, bergamot en citroen geurende Travel Roomspray van Marie-Stella Maris.

Roomspray

Japanse wijsheid én scherpte met Matcha thee

Japanners staan bekend om hun gezonde dieet, lange levensduur en spirituele wijsheid. Daar pik ik graag een graantje van mee J In Japan at ik m’n buikje rond en bezocht het eiland Yakushima: hier wonen de oudste mensen ter wereld! Ook ontdekte ik hier Matcha. Deze thee zorgt voor een heldere geest en gezond lichaam. Een kopje brouw je gemakkelijk zelf met een poeder gemaakt van fijngemalen groene thee uit de velden rondom Kyoto en water op de temperatuur van (precies!) 80 graden. In Nederland kun je Matcha thee onder meer kopen bij Mr. & Mrs. Tea.

Olie op je gezicht als boost

Zeker als je veel vliegt kan een beetje extra aandacht voor je huid geen kwaad. Misschien ben je een bofkont en heeft je hotel ook nog eens een spa, of vlieg je naar een koud en droog klimaat en krijgt je huid een tik. In mijn toilettas zit altijd een roller met hydraterende facial olie van Squalan, die ik opbreng op de momenten dat ik mijn huid wel wat extra hulp kan gebruiken. Sommige mensen zweren erbij en gebruiken het zelfs elke dag.

A pill a day keeps the doctor away

Groente, fruit, af en toe vlees, vis, vezels, koolhydraten: ik ben zo iemand die dagelijks alles nodig heeft om haar motortje draaiende te houden. Ik voel het dan ook meteen als dat niet lukt en op reis is dat vaak een uitdaging. In het bijzonder bij de lange reizen die ik maakte door landen als India, het Midden-Oosten of Latijns-Amerika moest ik wennen aan de kruiden en soms de discutabele hygiëne. In dat soort landen gebruik ik dan ook altijd voedingssupplementen. Sowieso zit een potje multivitamine in mijn handbagage en tijdens reizen buiten Europa slik ik ook probiotica van Orthica.

Slaap zacht en vredig met magnesiumspray

Ik hou enorm van avontuur en voel me bijna overal wel thuis. Toch is in een ander bed, of soms een hangmat slapen, de eerste nacht altijd even wennen. M’n eigen kussensloop met m’n vertrouwde wasmiddel-geur doet wonderen. Wat me ook helpt om m’n lichaam te ontspannen, is magnesium-spray. Bomvol mineralen! Zeker als je regelmatig alcohol en koffie drinkt, stress hebt of intensief beweegt, heb je hieraan al snel een tekort. Tip: gebruik de spray niet voor je gezicht als je een gevoelig velletje hebt.

Tripjes in het verschiet en bezorgd of je huid, lichaam en geest er ook wel blij van worden? Proeven van en voelen en ruiken aan allerlei fijne natuurproducten kan op het Better Health Event dat meestal in november plaatsvindt in de RAI.

Fotocredits: foto Marie-Stella Maris door Ashkan Mortezapour/Dishtales