5 Delights

Five Delights

In Five Delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me een instant glimlach bezorgen. Dat moet gedeeld worden!

KPN Play

playtv
De KPN Play app heeft mij de afgelopen tijd behoorlijk wat uren zoet gehouden. Als ik geen zin had om weer op de bank voor de tv te gaan hangen, als ik iets anders wilde kijken dan het tv-aanbod, als ik niet uit bed wilde komen. Vanaf de iPad, iPhone en op je smart tv te bekijken. Streamend naar mijn Apple TV toen ik weer thuis was. Verslaafd aan HBO, Ray Donovan, ER Mystery’s, toch weer Grey’s Anatomy gaan volgen. Inmiddels kijk ik ’s ochtends onder de douche naar het journaal, met mijn iPad op de wasmachine. Of kijk ik nog even de laatste paar minuten uit van een serie tijdens het tandenpoetsen. Er is altijd iets interessants te zien met KPN Play. Met On Demand kun je terugkijken wat er eerder is uitgezonden of je kunt je favoriete serie steeds opnemen. I-de-aal!

Musical The Lion King


Vorige week was ik bij de perspresentatie van The Lion King. Het Disney verhaal heeft voor mij veel emotionele waarde. Het was de eerste film die ik in de bioscoop bezocht, met ons gezin. Mijn zusje was gek op de film, maar doodsbang voor het stukje waarbij Scar met zijn nagels over de muur krast. Al eerder bezocht ik de musical in Scheveningen en dit was zo’n spektakel! Toen er bekend werd gemaakt dat de musical terug komt, bedacht ik me meteen dat dit een leuk uitje met mijn familie zou zijn. In oktober is de musical The Lion King weer te zien in het AFAS Circustheater, de show heeft wereldwijd al vele prijzen in de wacht gesleept en de kaartverkoop is inmiddels gestart. Mocht een reisje naar Zuid-Afrika er dit jaar niet in zitten, is de musical een uitstekend alternatief!

Lichtreis.nl

Dat ik van bijzondere reizen hou, is geen geheim. Maar deze ervaring was wel heel bijzonder. Ik kreeg een lichtreis cadeau. Nooit eerder had ik er van gehoord, maar in Bussum hebben ze de primeur in Nederland. Door middel van een speciale lamp die in een bepaald tempo flikkert, maken je hersenen als reactie daarop een bijzonder kleurenpalet aan. Het is lastig uit te leggen zonder er meteen iets heel zweverigs van te maken, maar waar het op neer komt is dat je in 20 minuten op een heerlijke bank plaats neemt, je ogen sluit en ontspant door wat je hersenen als reactie op de flikkeringen tevoorschijn toveren. Het is een beetje te vergelijken met een caleidoscope, of wanneer je in de zon ligt en in je ogen wrijft. Er komen dan allerlei vormen en kleuren tevoorschijn. Het effect is vooral ontspannen en als je dit vaker doet kun je ook psychedelische dingen zien. Ik merk dat ik mijn hoofd beter met rust kan krijgen door visuele afleiding, zoals dit. Hoewel mijn hoofd momenteel redelijk overloopt van gedachten, to do’s en andere zaken, kon ik me hier makkelijk aan overgeven. Daarna voelde mijn hoofd op de een of andere manier zelfs opgeruimder. Een heel bijzondere ervaring en een aanrader als je bezig bent met mindfulness!

Hashtag Workmode

workmode
Life is short, work somewhere awesome!
Als digital nomad kan ik overal werken. Daarom besloot ik vorig jaar om geen kantoorruimte meer te huren. Ik maakte thuis een heerlijke werkplek, maar merkte na een tijdje dat ik me daar toch niet zo goed kon concentreren. Te veel afleiding in huishoudelijke taken, te lange dagen in dezelfde houding, zonder sociale contacten. Op Instagram zag ik Hashtag Workmode voorbij komen, een initiatief van Emilie Sobels. Op de Brouwersgracht maakte zij een werkplek voor ondernemende vrouwen, want het leven is te kort om op een saaie werkplek te zitten. Toen ze bekend maakte dat er een tweede locatie zou volgen, wist ik dat ik hier onderdeel van wilde zijn. De plek op de Oudezijds Achterburgwal is net iets praktischer voor mij qua afstand, zit vlakbij mijn favoriete hangout The Lobby en is lekker centraal. Drie dagen per week mag ik gebruik maken van een flexibele werkplek. Het is heerlijk om naar een plek te gaan om te werken met likeminded vrouwen. Het interieur is super tof, het zijn allemaal echte girlbosses en er worden veel leuke events en activiteiten georganiseerd. Fijn om hier onderdeel van te mogen zijn!

Cadeautjes

cadeautjes

kaartjes

maisonpr

simply

Niet alleen was ik jarig, ik kreeg ook ontzettend veel lieve cadeautjes en kaartjes als steunbetuiging. Uit verwachte en onverwachte hoek. Iedereen heel veel dank daarvoor. Het maakt echt verschil, om te weten dat mensen met je meeleven en op momenten dat het even te veel is lieve berichtjes te ontvangen. Dank Simply PR en Maison PR voor de verwenpakketjes, Typhoon PR voor de toffe kaart en iedereen die van zich heeft laten horen. Heel veel dank en waardering daarvoor. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar het is fijn om er weer een beetje bij te zijn. En alle cadeautjes zijn delights op zich!

Wat waren jouw Five Delights van afgelopen week? Of heb je tips voor mij? Deel ze gerust in de comments!

Sabine de Witte