5 Delights

Five Delights

five-delights
In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Deze week een overzicht van toffe (nieuwe) hotspots die zeker een bezoekje waard zijn!

Herschel Supply City Limitless

citylimitless
Herschel is één van mijn favoriete merken als het gaat om travel gear. Naast de tassen hebben ze onlangs een Travel Collection hard case koffer uitgebracht, die stiekem op mijn wensenlijstje staat. Daarnaast is de Herschel Journal altijd een collectie boek waar ik naar uit kijk. Niet alleen staat er de nieuwe collectie in, de fotografie en interviews zijn altijd prachtig. Nu heeft Herschel in samenwerking met FreshCotton een ontzettend leuke Instagram actie, waarmee je een reis naar Tokio kunt winnen. Instagram, Tokio en Herschel, een super leuke combinatie. Wat moet je doen? Deel tussen nu en 18 mei een foto van een ‘urban landscape’ met de hashtag #citylimitless op Instagram. Daarmee maak je kans op 2 retour tickets Amsterdam – Tokyo, een Herschel Travel Set, $500 shopping money en een Leica C camera. Je foto wordt weergegeven op de Herschel City Limitless Fresh Cotton actiepagina. Voor de spelregels, check hier even.

Do It Yourself City Journal

dit is mijn stad
Reisgidsen, ik ben er dol op en kan er geen genoeg van krijgen. De ‘gewone’ 100% gidsen zijn al leuk, deze DIY variant is helemaal fantastisch!
Je kunt er in schrijven, tekenen, afvinken, plakken. Eigenlijk een soort knutselboek voor volwassenen, om al je voorbereidingen, herinneringen en verhalen van een reis op 1 plek te bewaren. Verkrijgbaar in Parijs, Londen en Berlijn. Nu wil ik graag alle steden langs om Dit is mijn Parijs, Londen en Berlijn te maken!

Spa Domburg

Spa Domburg
Wat is er lekkerder dan een avondje bijkomen in de sauna of jezelf helemaal laten pamperen in de spa? Spa Domburg is onlangs geopend en biedt 500m2 historisch kuuroord, heilzame badplaats en gloednieuwe wellness faciliteiten. Sauna’s, pure zeelucht en behandelingen met algen en zeewater. Er is zelfs een douchewand van mosselen en er zijn voetbaden van oesters. Perfect om je een weekendje op te laden en de heilzame krachten van fruits de mer en zeelucht te ervaren.

Opalescence GO


Een tijdje geleden poste ik over tanden bleken op mijn Instagram. Ik stond ‘model’ op het Like my Brand – Business Mom’s Edition event om daar samen met Jill, Maaike van Furrow.nl en Lassus tandartsen te laten zien hoe makkelijk en veilig je dit zelf kunt doen met Opalescence GO.
Het werkt heel simpel, het is een setje van 10 bleektrays met een ultra-fit bitje, waar de bleekvloeistof al in zit. Ik testte de 10%, die je maximaal een uur per dag draagt, net zo lang tot je tevreden bent met het bleekresultaat. Zelf was ik niet uit op een hagelwitte Prodent smile, maar meer een schoonmaakbeurt. Inmiddels heb ik 4x een uur gebleekt. Het resultaat blijf je zo’n 6 maanden zien, afhankelijk van je eet- en drinkpatroon. Opalescence GO is 100% veilig. Je kunt het kopen bij je tandarts, een set kost gemiddeld zo’n €80. Ik gebruik nu nog steeds een Whitening tandpasta, ook van Opalescence, om het bij te houden. Voor het verschil, check even deze foto. Dat is best een verschil hè?!
Maaike legt in dit filmpje uit hoe makkelijk het werkt, dat het niet schadelijk is en waarom je de eerste paar uur na het bleken even geen koffie, rode bietensap of groene curry moet eten. En op haar website vindt je nog heel veel handige artikelen en uitleg over je tanden bleken.

*WINACTIE*
In het kader van het voorjaar, wil iedereen er natuurlijk schoon en fris bij zitten. Daarom mag ik een Opalescence GO set weg geven. Laat weten waarom jij graag je tanden wilt bleken* in de comments of stuur een mailtje en wie weet ontvang jij volgende week een leuk bericht in je mailbox en zit jij deze zomer met stralend witte tanden op het terras.

* Het werkt niet bij kronen en tanden waar stukjes van af zijn gebroken, je moet een gezond, volwassen gebit hebben voor het beste resultaat.
Mee doen aan de wedstrijd kan tot en met dinsdag 4 mei 2015.

De Kleine Prins


Morgen wordt mijn neefje alweer 1. In de zoektocht naar het perfecte cadeau kan het verhaal van De Kleine Prins natuurlijk niet missen. Het is mijn favoriete kinderboek, wat ik niet las toen ik kind was maar toen ik studeerde. Ik vond het zo’n wijs en indrukwekkend verhaal, nog regelmatig lees ik het even door. Ik geef graag boeken, omdat ik het zelf leuk vind om te geven en te krijgen, en zo’n prachtig verhaal kun je nooit jong genoeg horen!

Nog een laatste delight van vandaag. Zondag heb ik flink mijn kledingkast uitgemest, alle winterkleding uitgezocht etc. Er bleef een tas over met kleding die ik niet meer droeg. Eerder schreef ik al eens dat de zak van Max geen garantie is dat je kleding goed terecht komt. Dus zette ik de kleding buiten in een open tas. Vanochtend hing er een briefje op de plek bij de zak met ‘Dank’. In je naaste omgeving maak je er dus ook iemand blij mee. Althans, in Amsterdam. Waar normaal gesproken vuilniszakken open worden getrokken, op zoek naar iets bruikbaars. Fijn gevoel, zo’n goede daad met als beloning dat ene woord.

Sabine de Witte