5 Delights

Five Delights

five delights bike balls

Het is weer tijd voor de Five Deligths van deze week, en deze week zijn ze weer lekker divers. Sommigen zijn praktisch en grappig zoals de bike balls, anderen meer inspiratie, maar van alle 5 geneugten werd ik deze week weer blij.

Rockbook

Ready for a fresh new week ? you can do this, Rockstars! #stationery #rockbook #thankgoditsmonday #justkidding #alittle

A post shared by On The Rocks (@paperontherocks) on


Hoe digitaal ik ook ben, de hoeveelheid notitieblokjes in mijn home office is niet bij te houden. Door iets op te schrijven blijft het me toch langer, beter en gestructureerder bij. Toch is papier niet altijd even milieuvriendelijk. Toen ik werd gewezen op Rockbook, door oprichtster Anne-Pleun, was ik dan ook meteen enthousiast. Inmiddels schrijf ik er wekelijks mijn filosofische hersenspinsels in. Schrijven op steen, het doet me steeds denken aan Mozes, maar dan modern. En stijlvol. Zowel in soft cover (mijn favoriet) als harde kaft en met limited editions. Hoe tof!

Bike Balls

Great shot of @judges_photos Safety balls #sanmarcorolls #chargeplug #fixedgear #fxdgrmlbrn #bikeballs

A post shared by Bike Balls (@bikeballs) on


Het is weer die tijd van het jaar. Je fietst ’s ochtends in het donker naar je afspraken, om ’s avonds na een dag werken weer in het donker naar huis te fietsen. Nog steeds doen heel veel mensen dat zonder licht, wat ik niet begrijp. Zeker niet met alle clip-on led-verlichting van tegenwoordig. Het is een kleine moeite om zichtbaar te zijn, misschien niet zozeer voor jezelf, als wel voor anderen. Want jij ziet het verkeer misschien wel, het verkeer jou zonder licht niet altijd. Via CoolGift graaide ik deze toffe bike balls en inmiddels hangen deze onder mijn zadel. Ik ben een vrouw met lichtgevende ballen. Nou jij weer!

Hotels zoeken op amenities


Hotels zoeken kan op zoveel verschillende criteria, op sterren, prijs, wifi etc. Maar ook op amenities. Heb jij een favoriet merk om mee te douchen, of wil je graag dat een hotel gebruik maakt van organische producten? Dan kan je ze in deze speciale zoekmachines opspeuren. Alleen al om dit soort leuke invalshoeken hou ik zoveel van start-ups!

5 New Travel Startups Helping Hotels Highlight Amenities

Eve


Sinds een week zijn we dikke vriendinnen. Letterlijk dik, want eve is mijn nieuwe matras. SleepEve heeft een revolutionaire matras gemaakt, 25 centimeter dik, voorzien van 4 verschillende lagen met o.a. traagschuim én een stylish en wasbaar stofje. En je hoeft niet naar een winkel om eve te testen, ze komt naar je huis toe. Daar mag je haar 100 dagen proberen en mocht ze niet je ideale bedpartner zijn, dan komen ze haar gewoon weer halen. Of een week genoeg is voor een uitgebreide review, durf ik niet te zeggen. Maar ik slaap een stuk lekkerder en rustiger. Ik sliep op 2 losse matrassen en belandde regelmatig in de gleuf ertussen. Nu kan ik ook in mijn eigen bed als een zeester in het midden liggen en heerlijk slapen. Of tegen m’n lief aankruipen zonder 10 centimeter tussen de matrassen te zakken. De eve matras wordt overigens tot je voordeur gebracht en zit in een compacte doos, waarin de matras vacuüm verpakt zit. Hoe ik die 3 hoog heb gekregen, dat is een eve review opzich 😉
https://www.instagram.com/yourambassadrice/

Sipsmith 100 Martini Bar

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/sipsmith-pulitzer-martini_zpsqu7xz256.jpg
Een ode aan de martini cocktail, dat kun je vanaf 28 oktober vijf dagen lang proeven bij het Pulitzer Amsterdam. Distiller Sipsmith en het Pulitzer serveren in die dagen maar liefst 100 klassieke Martini recepten in een omgeving die absoluut Martini (en Bond) waardig is. De Sipsmith 100 Martini Bar at Pulitzer Amsterdam staat die dagen onder leiding van Jared Brown, de master distiller én een van de beste bartenders ter wereld. Je begint aan tafel met een interactief menu, en waar de avond eindigt…
Als je Sipsmith kent, op z’n best, want dit ginmerk werd vorig jaar uitgeroepen tot Craft Distillery of the Year! Erbij zijn? Koop dan hier je ticket.

Sabine de Witte