Instagram

Follow Me!

5 Delights

Five Delights: Dag van de Duurzaamheid

10/10/2017
five delights valentijnsdag
Reading Time: 3 minutes

In de Five Delights van deze week vijf duurzame geneugten die het leven en de wereld een beetje mooier maken. Want op de Dag van de Duurzaamheid lichten we graag zulke initiatieven uit. Op hun eigen manier; door de ingrediënten, lokale leveranciers of door innovatie van een al bestaand product. Duurzame Dag van de Duurzaamheid all!

Ynside underwear


Ynside is herenondergoed maar dan anders. Van zijde en speciaal gemaakt voor mannen die graag ethisch en gezond ondergoed dragen, met extra bescherming als ze bijvoorbeeld besneden zijn. Want ja, de huid bij de genitaliën is bij mannen en vrouwen gevoeliger. Bedenker Rinke ondervond tijdens het fietsen regelmatig irritatie en met een achtergrond als architectural engineer besloot hij hier zelf iets op te bedenken. Zo ontstond in 2008 al het idee voor Ynside. Het hele productieproces is duurzaam, transparant en klantgericht. Vrijdag start een crowd funding campagne om de aangepaste ontwerpen nog sneller aan de man te brengen.

SMPL Travel Kit


Smeren zonder nadenken, dat doet hopelijk niemand meer? Zelf smeer ik heel bewust en het liefst 100% organisch, zonder parabenen en toevoegingen. Fijne verzorgingsproducten vinden vind ik best een challenge, producten die praktisch zijn op reis helemaal. Glazen potjes werken helaas niet. De verpakkingen van SMPL zijn van duurzame materialen en hebben hygiënische pompjes. Onlangs nam ik op mijn laatste tripjes de SMPL travelset mee, en ik ben hooked. In zowel je handbagage als checkin zijn de verpakkingen praktisch en klein, de set bestaat uit een gezichtscrème, gezichtsreiniger, zonnebrandcrème, droogshampoo, kristal deodorant en konjac spons. Alle producten zijn zacht voor je huid, verzorgend en 100% natuurlijk. De transparante verpakking is ideaal voor je vloeistoffen en gaat vaker dan één tripje mee. En ziet er ook nog eens geweldig uit. Bovendien, veel zonnebrandcrèmes wekken zonneallergie bij mij op, deze niet. Score! De travel kit is verkrijgbaar voor 84 euro.

Marley Spoon


 photo IMG_2352.jpg

Een tijdje geleden mocht Iris de foodboxen van Marley Spoon testen: haar bevindingen. Ik mocht zelf kiezen uit de wekelijkse recepten die ze iedere week aanbieden. Ik koos de Limburgse gehaktballen een broodje tempeh en een kikkererwten-courgette-pastei. Alle drie erg lekker en heel makkelijk te bereiden. De ingrediënten voor de drie gerechten waren apart verpakt in papieren zakken, waardoor ik een goed overzicht had.  photo IMG_2349.jpgMarley Spoon wil met hun aanbod beter zijn dan je lokale supermarkt. Ze werken samen met lokale producenten en leveranciers in plaats van de grote agribusiness. Ook verpakken ze hun producten in zoveel mogelijk recyclebare en milieuvriendelijke materialen. Niet alleen erg lekker, maar ook erg verantwoord!

Rockbooks

 photo image2.jpg
Sinds een jaar of twee ben ik, Iris, overgestapt op een digitale agenda. Dat ging niet zonder horten of stoten. Ik hou van schrijven op papier en het vasthouden van een volgeschreven schrift of een agenda die de houdbaarheid gehaald heeft. Ik begon op mijn twaalfde met een dagboek en elk schooljaar zorgde de nadering van het kopen van nieuwe schriften weer voor enthousiast gewinkel. Van de digitale agenda ben ik inmiddels wel overtuigd, maar schrijven in een schrift doe ik altijd nog veel liever dan digitaal. Mijn schriftencollectie bestaat uit verschillende varianten met leer, hout of ringbanden, maar één ding hebben ze gemeen: de bladzijdes bestaan allemaal uit papier gemaakt van bomen. In dat opzicht heb ik helaas wel een paar bomen in mijn woning liggen. Gelukkig heb ik sinds kort een nieuwe ontdekking gedaan. Rockbooks maakt schriften en agenda’s van steen. Bij het productieproces is geen hout, water of bleekmiddel gebruikt. Hierdoor wordt het milieu veel minder belast dan bij ‘normaal’ papier. Er zijn verschillende schriftvarianten met allemaal een super vrolijke cover. Ik ben om!

Duurzaam Formentera tijdens het Posidonia Festival


Formentera is het nog relatief onbekende eilandje bij Ibiza waar je rust en natuur in volle glorie ervaart. Om dat te behouden doet het eiland extra haar best. Van 12 tot 15 oktober is er het Posidonia Festival, waarbij het bijzondere zeegras centraal staat. Met veel openluchtactiviteiten, culturele evenementen, fotografie en workshops voor jong en oud hoopt de organisatie zoveel mogelijk geld in te zamelen om verschillende projecten ter bescherming van het zeegras te financieren. Bekijk het programma op de speciale website waar consumenten tevens vanaf €1,- de velden kunnen sponsoren #saveposidoniaproject.

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!