Travel

Five Delights: de perfecte tussenstops tijdens je autovakantie

roadtrip tussenstop tips

Je gaat op reis en je wilt iets origineels. Of als je met de auto onderweg gaat, een leuke tussenstop maken. Dan zijn deze Five Delights de perfecte gids voor je, want deze vijf bijzonderheden wil je niet missen bij je volgende road trip! Spotify playlist aan en gaan! Oh en vergeet nooit iets warms om aan te trekken, genoeg water en eten mee te nemen, je weet nooit wat er onderweg op je pad komt of hoe je autorit verloopt. Mijn favoriete road trip voer voor onderweg: babybel kaasjes!

Five Delights: 5 musts om onderweg te bezoeken

Een voordeel van een roadtrip of een fly & drive: je hebt nog alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, van de kortste route af te wijken voor bijzonderheden onderweg of om je terugreis nog even uit te stellen om dat fijne vakantiegevoel nog even te rekken. Rij voorzichtig!

Lunchen bij restaurant Ô Lac, Lac du Bourget

Rij je richting Franse Alpen of verder naar het zuidoosten van Frankrijk? Maak een tussenstap aan het prachtige blauwe meer Lac du Bourget, een van de bekende meren (naast Annecy) in de Savoie. Dit gebied is sowieso een aanrader voor wijnliefhebbers, maar dat is in combinatie met autorijden geen goed idee. Het uitzicht en het eten bij Ô Lac zijn dat wel. Veel lokale visgerechten, uitzicht op groene bergtoppen en het blauwe water vol met recreërende bootjes en genietende vakantiegangers. Bon appetit!

De langste loopbrug van Europa overlopen

Even je benen strekken tussen het rijden door is altijd fijn en hoewel de Duitse (Raststatte) tankstations ook geen straf zijn, is de grootste loopbrug van Europa een nog betere bestemming. Wedden dat je benen het je in dank afnemen als je deze tussenstop pakt? Deze verborgen plek vindt je bij Geierlay, tussen Koblenz, Trier en Mainz in. Gewoon in Google Maps ‘Suspension Bridge Geierlay’ intikken et voilà, 360 meter lopen op 100 meter hoogte. Het wiebelt wel!

Een stadsstrandje midden in Hannover

Hannover city beach

Ga je met de auto richting Oost-Europa, of maak je een tripje naar Berlijn? Een stop in Hannover is de moeite waard! Ik was aangenaam verrast door onder andere Schöne Aussichten Hannover. Verborgen bovenop een parkeergarage is het een fijn stadsstrand op een dak met uitzicht over de stad. Voeten in het zand, drankje in de hand en genieten maar. Op luie loungebanken onderuitgezakt na een dagje door de stad slenteren, lunchen voor je op pad gaat of ’s avonds

Bubbels inslaan in de champagnestreek (of biertjes in de Belgische Ardennen)

roadtrip champagne

Het leuke aan een road trip: er zijn praktisch geen bagage grenzen! Geen koffer van een specifiek formaat, niet alleen flesjes tot 100 milliliter etc. Dus je kunt gewoon koffers en bagage meenemen zoveel je lief is, of nog beter: onderweg lokale dingen inslaan. Ik ben gek op buitenlandse supermarkten en delicatessen inslaan gaat een stuk beter als je met de auto reist. Slim: neem een klein koelboxje mee, dan blijven je kaasjes, worstjes etc. een stuk langer lekker. En wat te denken van flessen champagne uit de champagnestreek, wijn of lekkere biertjes? Belgische brouwerijen kun je vaak gewoon bezoeken – handig om wat Duveltjes, Leffe of andere Belgische biertjes in te slaan voor op je eindbestemming!

Vrij als een vogel in een luchtballon boven de Oostenrijkse Alpen


Een luchtballonvaart mag zeker niet op je bucket list ontbreken! Wij tippen het Hot-Air Balloon Cup Festival dat van 22 t/m 29 september plaatsvindt in de Kitzbüheler Alpen. Zwevend op de luchtgolven kijk je uit over imposante berglandschappen, glasheldere meren en pittoreske Oostenrijkse dorpjes. De vaarten vertrekken om 8 uur ’s ochtends of 17 uur ’s middags, zo pik je het mooie licht van de zonsopgang of –ondergang mee.

Op zoek naar meer inspiratie?

Sunny Cars bracht onlangs het On a roadtrip boek uit, met allemaal leuke inspiratie voor routes en tussenstops tijdens jouw autoreis!

Sabine de Witte