5 Delights

Five Delights: de vijf favoriete gadgets van dit moment

five delights gadgets

Een lekkere geeky Five Delights, want het is inmiddels wel bekend dat ik gek ben op gadgets. Onlangs heb ik er een aantal gekregen om te testen én zelf aangeschaft. Deze vijf gadgets zijn echt nieuwe geneugten in mijn leven!

De 5 favoriete gadgets

Eerlijk: mijn favoriete gadgets wisselen nogal, want ik ben gek op gadgets en probeer ze graag en veel uit. Deze zijn favo op dit moment!

Apple Airpods

Toen Apple ze aankondigde heb ik heel hard gelachen. Wat moest je daar nou mee? Dat zag er toch niet uit? Toen ik onlangs iemand die niet per se van de nieuwste gadgets is sprak, die er lyrisch over was en mijn gewone Apple headset (ik gebruik mijn Bose noise cancelling headsets NOOIT op de fiets, levensgevaarlijk – die zijn echt alleen voor op kantoor of tijdens het reizen) voor de zoveelste keer in mum van tijd stuk ging, besloot ik ze toch eens te testen bij de Apple Store. Sceptisch, want ik was er heilig van overtuigd dat ze uit mijn oor zouden vallen. Niet dus! Ik fiets ermee, heb ze in tijdens het tandenpoetsen (don’t ask), verstop ze achter m’n haar als ik te lui ben om ze uit de doen als ik bij de kassa sta en vergeet regelmatig dat ik ze in heb. Plus: geen draadje meer dat altijd in de knoop zit. Bovendien is het compacte doosje ook je portable lader – de Airrpods gaan ca. 5 uur mee, het doosje bij mij zeker 2 dagen. En ik hoef niet meer te kiezen: laden of luisteren. WAT een verademing. Even een investering, maar als ik de nieuw aangeschafte Apple headsets bij elkaar op tel heb ik in het afgelopen jaar zelfs meer uitgegeven. Voor €179,00 zijn ze van jou. Rumour says dat Apple in september zelf met een noise-cancelling Airpods komt, dus mocht je daar waarde aan hechten, wil je misschien liever wachten.

Tip: schaf dit soort dingen aan met je credit card (Amex, N26 Black) – dan is dat meteen je verzekering voor zaken die je gewone verzekering – zoals verlies – niet dekt. En meld je je nu aan voor N26, dan hebben we daar allebei wat aan: €15 voor ons allebei!

apple airpods

Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuiger

Ja, weer een blogger met een stofzuiger. Ook ik heb er eentje gekregen om te testen. Aanleiding: ik heb enorm snel stof in huis, mijn eigen haaruitval is om te janken en hooikoorts maakt het leven ook niet veel makkelijker. En tegen de zuigkracht van de Dyson Cyclone V10 Absolute kan niets op. Tel daarbij mijn hekel aan het geluid van een gewone stofzuiger op en je snapt dat mijn leven nu echt beter en completer is. Stofzuigen doe ik nu uit mijzelf, ik wacht niet tot de schoonmaker eens per 3 weken komt (ok ok, ik had een robotstofzuiger die ik aan het werk zette als ik de deur uitging of onder de douche stond en het echt niet meer te doen was of ik bezoek kreeg). Bovendien kan ik nu zien wat ik opzuig (schrik!) en ook makkelijk m’n matras even meenemen, geen overbodige luxe kon ik na de eerste zuigbeurt al vertellen. Ook de schoonmaker is fan. Bovendien neemt hij super weinig ruimte in beslag en hangt ‘ie gewoon mooi te zijn in het Pinterest-waardige washok en zijn er geen ellendige snoeren die je stofzuigsessie ineens bruut beëindigen. Bovendien is het kruimeldief en stofzuiger in een, handig voor ongelukjes en dankzij de accessoires is er voor iedere moeilijke plek wel een opzetstuk om geen zuigbeurt meer dwars te bomen. Liefde! (Overigens heeft Dyson sinds kort ook een robotvariant waar ik erg nieuwsgierig naar ben, al heb ik nu geen reden meer om naar een andere stofzuiger te lonken).

AEG l9we06cb was-en droogcominatie

Al vaker heb ik mijn wasverslaving gemeld. Ik vind het heerlijk om een vieze was in de machine te kieperen, mijn favoriete wasverzachter er in vaak ietwat overdadige hoeveelheden bij te doen en na een beurt de was er schoon uit te halen en op te hangen alleen een opvouwrobot zou wel fijn zijn. Mijn Amsterdamse appartement is niet groot en ik heb ook geen zin om tussen de drogende was te moeten zitten. Daarom koos ik voor een was-droogcombinatie, lekker ruimtebesparend. Het aanbod van AEG om hun nieuwste was-droomcombinatie AEG l9we06cb te proberen was ik om. Helemaal omdat deze heel lief voor je fijne was: wol, zijde, outdoorkleding. Er zit zelfs een stoomfunctie op. Allemaal dingen waar ik heel blij mee ben, want ik merk dat ik door de vele reizen niet ook nog afhankelijk wil zijn van een stomerij die bepaald wanneer kleding klaar is. De wasmachine is bovendien ook nog eens super intelligent, want hij bepaald zelf op het specifieke gewicht van de wasbeurt hoe lang deze duurt. Het feit dat mijn moeder zelfs een tikje jaloers was op deze nieuwe wasvriend zegt denk ik wel genoeg. O ja, ik kan ook gewoon ’s nachts wasjes draaien, want hij is ook nog eens super stil en het belletje met ‘einde programma’ kan zowel uit als zachter. Ik kan nu alweer uitkijken naar thuiskomen, koffer uitpakken en alles meteen in de was gooien. There, I said it. Ideale huisvrouw of niet?!

aeg wasdroogcombinatie

Fitbit Versa

Bijna twee jaar heb ik rondgelopen met de Fitbit Flex 2, een subtiele stappenteller die er leuk uit zag en waarmee ik ook een duik kon nemen. Onlangs was vriendin, YA contributor en mede-gadgetfan Nina bij de lancering van de Fitbit Versa en toen ging op afstand mijn geeky hartje sneller kloppen. Een horloge, hartslagmeter, stappen- en calorieënteller in een, met heel veel fijne smartwatch functies. Ik miste op mijn Fitbit Flex 2 de hartslagmeter, sinds ik weer meer sport bij BBB Healthboutique (daarover snel meer) train ik veel op hartslag. Dus klikte ik mijn eigen exemplaar bij elkaar en zei ik mijn Fossil Q Venture vaarwel. Deze vond ik super fijn, maar de batterij was zo snel leeg, dat ik vaak tijdens mijn avondprogramma met een zwart scherm kwam te zitten. De batterijduur van de Fitbit Versa is heerlijk: ruim vier dagen hoeft ‘ie niet aan een draadje. Ook kun je er mee douchen en zwemmen, iets wat ik heel fijn vond aan de Flex. Iets steeds om en af moeten doen werkt niet voor mij. Ik loop nog steeds met een roze bandje rond, omdat de grijze die ik graag wil nog niet makkelijk los verkrijgbaar is, maar dan ben ik helemaal blij. Zeker nu Apple ook heeft aangekondigd dat derde partijen hun technologie ook op andere smartwatches mogen gaan gebruiken. Of ik er nou meer door ga bewegen? Yes! Ieder uur moe ik 250 stappen maken en dat doe ik oprecht. Ook helpt het me om iedere dag minstens 10.000 stappen te zetten, meet hij fietsen en trappen automatisch etc. Nu nog de app Sweatcoin die eraan gekoppeld kan worden en je dagelijkse stappen zijn zelfs geld waard!

Dyson Pure Cool Link Desk luchtreiniger en ventilator

Dat ik hooikoorts heb wist ik al langer, maar hoe erg eigenlijk, dat is me vooral duidelijk geworden sinds ik de trotse bezitster van een Dyson luchtreiniger ben. Deze design ventilator heeft er een functie bij gekregen, namelijk de luchtkwaliteit verbeteren. Hij filtert gassen, verontreinigde stoffen en allergenen uit de lucht. Ik merk het zo goed, als ik thuis ben en ik ga naar buiten, krijg ik een soort ‘klap’ van de hooikoorts. Eenmaal terug in mijn veilige gefilterde fort is er geen vuiltje snotje aan de lucht. Deze vriend staat sinds mei in huis en ik heb ‘m nog nooit uitgezet. Met de stand AUTO weet hij zelf realtime de vuiligheid in de lucht te detecteren en verbeteren indien dat nodig is. De verkoeling op warme dagen is extra fijn en mocht de AUTO stand even geen vuiltje aan de lucht detecteren, hoor en voel je deze nauwelijks. Dankzij de afstandsbediening, nachtstand en 360 graden draaimogelijkheid is de luchtreiniger te gebruiken in zowel je woon- als slaapkamer De bijbehorende app is ook een leuke gadget an sich: hij geeft de luchtkwaliteit zowel buiten als binnen aan, best interessant om te zien midden in de stad op een warme dag. In de app staat ook een actuele pollen-waarschuwing, speciaal voor hooikoortspatiënten dus. Ook lees je er de status van de filters in af, de HEPA- en actieve koolstoffilter zijn verwisselbaar en zorgen ervoor dat 99,95% van de microscopische allergenen en verontreinigde stoffen opgevangen worden. Dyson gaf me deze ook cadeau en ik snap ook dat het voor velen een behoorlijke investering is. Maar met de wetenschap die ik nu heb, zou ik er zelf zeker eentje aanschaffen. Ik zou zelfs voor een Pure Hot + Cool gaan, want deze koukleum heeft in de winter altijd de verwarming hoog staan en het hooikoortsseizoen lijkt ieder jaar weer eerder te beginnen, hoe fijn als je er het hele jaar door baat bij hebt?

Sabine de Witte