5 Delights Reistips

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Snappers

Snappers
Snappers is echt een super leuke plek om lekker te borrelen. Het karakteristieke pand op Reguliersdwarsstraat 21 is warm en uitnodigend ingericht en heeft een retro mediterrane uitstraling met een vrolijke Caribische twist. De grote bar met uitgebreide drankcollectie springt direct in het oog en nodigt uit om een fluitje of een mooie cocktail te drinken. En neem voor het diner zeker plaats aan één van de hoge tafels, de hoge leren stoelen zitten namelijk heerlijk!

De stad, de kroeg en de man

eva-hoeke-boek
Eva Hoeke ken je misschien wel van haar columns in het Parool. Zelf ben ik enorm fan van haar schrijfstijl en ik was super blij toen ik hoorde dat ze een boek geschreven heeft: De stad, de kroeg en de man. Het gaat over mensen die ze tijdens haar tochten door De Stad tegenkomt. Zoals de kroegbaas met levensleed, de vaste jongens van Café Pleinzicht, de Iraanse vrouw van de traiteur, en zwerver Raymond, die drieduizend euro bij zich had. Treffend en vol humor beschrijft ze situaties waarin ze terechtkomt, zoals haar hopeloze zoektocht naar een huis. En natuurlijk schrijft ze over De Man, met wie je praten, pronken, lallen, reizen, stappen, strijden, huilen en hakketakken, maar vooral altijd lachen kan.

Toastable

toastable
Bij Toastable maken ze niet zomaar tosti’s, maar driedubbel dikke luxe mega tosti’s! Net zoals hun fans op tripadvisor je al beloven: Na een toastable tosti wil je nooit meer anders. Heerlijk voor een luie lunch of als snelle hap tussendoor en gezonder dan de snackbar. Sowieso zijn tosti’s altijd een goed idee, dus let’s go!

Winterfruit

grapefruit
Met de winter op komst, denken veel mensen dat er een beperkt assortiment vers fruit en groente in de winkels ligt tot de zomer weer begint. Maar niets is minder waar! Juist dan begint het nieuwe Florida grapefruit seizoen en liggen verse en rijpe Florida grapefruits, die rijk zijn aan vitamine C, tot en met het voorjaar in de schappen van Nederlandse groenteboeren en supermarkten. Geweldig, want ik ben gek op grapefruit!

Moodadventures

moodadventures
Toevallig stuitte ik dit weekend op een nieuwe webshop. ‘Moodadventures.nl; make life beautiful’ luidt de slogan. En terecht, want als je écht op zoek bent naar bijzondere lifestyle artikelen, dan ben je hier aan het juiste adres. Van opbergmanden tot bijzondere sieraden. En van hangstoelen tot lieve labels waarmee je de cadeaus een persoonlijke touch geeft. Dit is winkelen-plus! En dan ook nog eens vanuit je luie hangstoel. Heerlijk!

Sabine de Witte