5 Delights

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Kurkhotel

kurkhotel
Net buiten het centrum van de hoofdstad van de Portugese wijnregio Alentejo, Évora, staat het Ecorkhotel. Dit hotel is ontworpen door architect José Carlos Cruz en geheel in lijn met het omliggende landschap bestaat de buitenkant van het 4-sterren designhotel compleet uit kurk. Dat maakt het meteen het eerste kurkhotel ter wereld! Behalve dat het goed oogt, heeft de kurk een zowel thermische als akoestische werking en een energiesparend effect. Bovendien geeft het materiaal het hotel een natuurlijke touch tussen de omringde kurkbomen, steeneiken en olijfbomen. Het eco-hotel bestaat uit 56 moderne suites van 70m2 per stuk, een relaxte Spa, een fitnessruimte, twee zwembaden en een restaurant en bar. Die gaat meteen tussen m’n travelwishes!

Airbus A380


Toevallig kwam ik op internet dit filmpje tegen en omdat ik zelf veel reis vind ik dit soort ‘behind the scenes’ altijd erg interessant. Wist je dat het ongeveer 800 werknemers maar 65 tot 80 dagen kost om een Emirates Airbus A380 compleet af te leveren? Van installeren tot uitvoeren van diverse testen en van verven tot de totale inrichting, alle fases vinden plaats binnen die dagen. Interessant toch?

Strawberry Earth Fair

strawberry-earth-fair
Gisteren is de kaartverkoop gestart van een wel heel bijzonder evenement! In het weekend van 11 en 12 oktober tovert Strawberry Earth de Tolhuistuin in Amsterdam namlijke om tot een duurzaam walhalla. De Strawberry Earth Fair biedt die twee dagen het allernieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Super leuk, want dit leidt tot een verrassende mix van startups, ontwerpers en merken die laten zien dat duurzaam leven goed samengaat met esthetiek en genieten. Tot de programmering behoort onder meer een talkshow over de toekomst van de mode-industrie, maar er is ook een hangover ontbijt en je kunt genieten van allerlei live optredens. Yes!

Clouds of Sils Maria

http://youtu.be/5L-9rcEhGm4
Na een veelbelovende ontvangst op de filmfestivals van Cannes en Locarno draait vanaf 11 september in de Nederlandse bioscopen “Clouds of Sils Maria”, de nieuwste film van de Franse regisseur Olivier Assayas met in de hoofdrollen Juliette Binoche, Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz. Een groot deel van de opnamen vond plaats in het imposante bergdecor rond het dorpje Sils Maria in het Zwitserse Engadin en in het vijfsterrenhotel Waldhaus Sils, een van de historische hotels van Zwitserland. Ik ben heel benieuwd!

Wingshotel

wingshotel
Op Rotterdam The Hague Airport worden de eerste contouren zichtbaar van het Wingshotel. Een nieuw concept, dat wordt gekenmerkt door super veel verschillende faciliteiten waar je 24 uur per dag gebruik van kan maken. Wings combineert een viersterrenhotel bijvoorbeeld met vergader- en kantoorruimtes, een grote banquetzaal en ruime parkeermogelijkheden, maar ook met alle benodigde faciliteiten zoals restaurants, bars, fitnessfaciliteiten, boardrooms en (short stay) kantoren. Erg handig voor iemand die, zoals ik, werken en reizen zo veel mogelijk combineert!

Wat zijn jouw delights van deze week?

Sabine de Witte