5 Delights

Five Delights

In 5 delights geef ik jullie iedere dinsdag een overzicht van vijf dingen die mijn dag een beetje opfleuren. Gadgets, hotspots of andere kleinigheidjes die me opvrolijken.

Betty Blue

betty-blue
De echte zoetekauw gaat in Amsterdam voortaan naar Betty Blue. Deze leuke nieuwe hotspot is de hele dag open en je kunt er terecht voor de allerlekkerste taarten, cakes en heerlijke koffie. Ze serveren ook ontbijt en lunch voor wie wat stevigere trek heeft.

La Prairie zonnebescherming

zonnebescherming
Goede bescherming tegen de zon is super belangrijk om je huid gezond, mooi en stralend te houden. Omdat de huid op je lippen en rondom je ogen extra dun en gevoelig is, gebruik ik daarvoor vaak extra bescherming. Deze stick van La Prairie is makkelijk mee te nemen en super handig in gebruik en zit daarom tijdens deze zomerdagen standaard in mijn tas!

Opera in het Stedelijk

opera-stedelijk
Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft op dit moment een tentoonstelling lopendie gewijd is aan De Nederlandse Opera en waarin het werk van ontwerper Lex Reitsma en vormgeefster Eiko Ishioka centraal staan. Lex was van 1990 tot 2014 verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van De Nederlandse Opera en de Japanse vormgeefster Eiko Ishioka ontwierp de kostuums voor Wagners cyclus Der Ring des Nibelungen die de opera bracht van 1997-2014. Een mooie tentoonstelling die zeker een bezoekje waard is!

The Walter Woodbury Bar

walters-bar
Dit tentje in Amsterdam Oost dankt haar naam aan een leuk verhaal.. Walter Woodbury vertrok namelijk in 1851 op 17-jarige leeftijd als pionier naar Australië, op zoek naar goud. Dat vond hij niet, maar wel belandde hij in Nederlands Indië, waar hij als één van de eersten het eiland Java uitgebreid fotografeerde. Nu heeft, als pionier in de Javastraat, Walter’s Bar haar deuren geopend op nummer 42. In Walter’s kan je op elk moment van de dag binnenvallen voor een kop koffie of een gezonde lunch met verse sappen, voor een borrel of heerlijk diner. Leuk!

Begin Again


Omdat je met deze Nederlandse zomer nooit zeker weet of je een dag op het strand kunt doorbrengen of niet, hou ik voor mezelf altijd een lijstje must-see films bij de hand. Heerlijk voor luie druilerige ochtenden of warme avonden. Deze film, Begin Again, staat bijvoorbeeld nog op mijn lijstje om te kijken. Heb jij nog filmtips voor me?

Wat zijn jouw delights deze week?

Sabine de Witte