5 Delights

Five Delights: end of summer

five delights bike balls

Wat was het heerlijk om afgelopen week nog een staartje van de zomer te krijgen! Ok, het was misschien ietwat extreem warm, maar dat maakte zwoele zomeravonden op het water, terras of in het park mogelijk. Dat genoten we allemaal van, toch? De Five Delights van deze week houden de zomer nog even vast.

Pegasus

Happy Sunday! #sundayfunday #pegasus #floatie #itsazooinhere ?? #pooling #splishsplash ????? @michaelgoldenbaum

A post shared by Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) on


Deze zomer werd al het lokale water opgevrolijkt met uitbundige roze flamingo’s, pizzapunten, donots, tompoucen en HEMA-worsten. De opblaasfiguren zijn niet langer kinderspeelgoed, maar juist volwassenen lijken zich er uitstekend mee te vermaken. Ook ik kon niet uitblijven, want plonsen in de Amstel was deze zomer mijn hobby. Nadat ik Sylvie op haar Pegasus de zwembaden onveilig zag maken, moest ik er ook eentje. Helaas te laat om nog mee in het water te peddelen, maar deze gaat mee op herfstzon tripje naar Malta! De website Coolgift is trouwens eentje voor je favorieten, want daar scoor je dus dit soort gekkigheid.

Galop d’Hermès


Hermès heeft weer een nieuwe geur gelanceerd en de geuren alleen zijn altijd speciaal genoeg om een vermelding te krijgen, deze nieuwe uit de Hermès geuren stal helemaal. Het is namelijk de eerste van de nieuwe vrouwelijke ‘neus’ van het huis, Christine Nagel. En ze heeft meteen een duidelijke toon gezet: Galop d’Hermès is een eerbetoon aan vrouwelijkheid. Zwaarder dan je misschien van de geuren gewend bent, voor mij daarom een prima avondparfum. Leer en rozen spelen de hoofdrol, wat uiteindelijk een poederig geheel vormt. De fles in de vorm van de stijgbeugel is een parel in je slaapkamer en het oranje leren koord een verfijnd detail. Verkoopprijs is €225,00.

Victoria Beckham voor Estée Lauder


Naast Hermès hebben nog twee de handen ineen geslagen. Victoria Beckham wist vorige week niet alleen tijdens New York Fashion Week weer een geweldige presentatie neer te zetten (en haar eigen outfit, wow!), maar ook de aandacht op zich te vestigen bij de lancering van haar make-up lijn in samenwerking met Estée Lauder. Online verkrijgbaar via Vic’s website en in haar winkels. Ik heb een lipstick weten te bemachtigen, kan niet wachten tot hij er is! Geïnspireerd op haar vier favoriete steden, Londen, New York, Los Angeles en Parijs zijn er verschillende looks te maken met de complete sets, van simpel, naturel en minimalistisch voor overdag tot een tikkeltje ondeugend en grungy voor de nachtvlinders onder ons. Alles wat ze aanraakt lijkt in goud te veranderen, geluksvogel die je bent als je een item uit de collectie weet te bemachtigen!

Thank u to my team for all their hard work on today's show! x vb #dreamteam #VBSS17 #NYFW

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Adam & Siam

adam & siam
De nieuwste hotspot aan het Rokin/Nes, op de locatie van Art Deli, dat het helaas niet gehaald heeft, is een bistro met een bijzonder verhaal. Want de eigenaren durfden het aan om twee totaal verschillende werelden samen te brengen. De ‘Amsterdamse’ keuken waarin vlees, friet en eetcafé gerechten naar een hoger niveau worden getild, en de Thaise keuken. En dat in een arty jasje, met wisselende kunstexposities. Hoe lekker is het om Thais te kunnen eten en gewoon gezellig en lang te kunnen tafelen? Of als een van je vrienden zin heeft in Aziatisch en jij écht een steak moet eten en je toch samen aan tafel kunt? De keukens zijn gesplitst maar dankzij een ingenieus systeem komen alle gerechten, Amsterdams of Aziatisch, tegelijk op tafel. Ook het interieur heeft een ‘gespleten persoonlijkheid’ met verwijzingen naar de twee werelden. De Thaise kant is in ieder geval erg smakelijk, heb ik zondag bij de opening ervaren. Er waren nog wat struggles met alle gerechten gelijktijdig op tafel toveren, maar daar heeft het team ongetwijfeld van geleerd. Ik ga er zeker snel weer heen. Open voor lunch en diner en een wijntje en hapje op het terras.

Yogafest Studio x Bose

yogafest studio
yogafest studio restaurant
(foto’s Ursula Jernberg)
Vorige week maakte ik kennis met yogastudio Yogafest bij de Westergasfabriek. Het is niet een gewone yogaschool, het is meer een lifestyle school. Je kunt hier terecht voor yogalessen, meditatie en massages. De ruimten zijn licht, ruim en qua inrichting helemaal in balans. Beneden is een restaurant waar je de hele dag gezonde, veelal raw, dingen kunt eten. Maar je kunt hier op een drukke werkdag ook even gaan zitten met een kop koffie, voor een zen moment. Of voor lunch, of juist om met je laptop te zitten werken. De raw pad thai is een aanrader, de sapjes heerlijk en het interieur heeft meer weg van een boutique hotel of huiskamer dan van een steriele sportschool. Fijn! O en behalve het uitzicht kan ik weinig fijners dan de wind langs je lijf terwijl je je concentreert op je yoga oefeningen.
Extra fijn was dat ik er kennis maakte met de nieuwe Bose Quiet Comfort 35, de draadloze variant van mijn zo geliefde noise cancelling hoofdtelefoon. Nu kan je dus draadloos genieten van stilte. Ik draag de headphone tijdens het vliegen, als ik werk in een ruimte waar ik wel graag een levendige omgeving wil maar niet de geluidsoverlast en zelfs thuis op de bank als ik even wil opgaan in de muziek. Twee echte aanraders en de combinatie van yoga en Bose vond ik niet zo voor de hand liggend, maar maakte me wel enorm zen. Ik kan niet wachten om de QC35 dinsdag in het vliegtuig te testen!

bose quietcomfort 35

Sabine de Witte