Five Delights

Five Delights: gadgets die het goed doen als kamermeisjes voor thuis

five delights kamermeisjes

Een van de fijne dingen aan hotels? Ze worden opgeruimd en schoon gemaakt zonder dat jij er naar om hoeft te kijken. Heel eerlijk, kamermeisjes hebben aan mij een prima gast, want ik ruim toch vaak de ergste troep zelf op, om maar niet als anekdote in haar pauze te eindigen. Iedere dag een kamermeisje dat m’n huis komt doen en me ’s avonds zogenaamd instopt met een turn down service en chocolaatje op het kussen zit er helaas niet in. Maar er zijn wel een aantal fijne gadgets die weinig onder doen voor een dagelijkse beurt (en dan een keer niet de Philips Hue kleur en sfeerlampen, want die kennen we inmiddels wel)!

SMEG wasmachine


SMEG ken je van de geweldige koelkasten in schattige kleurtjes, de opvallende bij ieder aanrecht matchende waterkoker (wishlist!) en de bijpassende broodrooster. Wat ik niet wist, is dat ze ook wasmachines in hun assortiment hebben. Laat ik nou gek zijn op wassen (ja, echt. Was vouwen/opruimen is dan weer een ander verhaal). Maar zo’n apparaat wil je toch gewoon in je keuken? Schattige pastelkleurtjes en de typische SMEG look, komt u maar!

Brabantia Bo Touch


Wellicht heb je het al gezien op mijn Instagram: ik ben verliefd op een prullenbak. Niet zomaar eentje, maar een echt design pareltje. De Brabantia Bo Touch mag gezien worden. Ook deze komt in snoepjeskleuren of wat strakker in wit, zwart of antraciet. Je kunt zelf de hoeveelheid prullenbakken samenstellen om je afval te scheiden. En die pootjes, sorry, maar ik ben echt over the moon… Past ook perfect bij de Samsun Serif tv die op de verlanglijst staat.

Dyson Cycloon V10 draadloze stofzuiger


Het geluid van een stofzuiger trek ik zo mogelijk nog slechter dan de sirenes op de eerste maandag van de maand. Vaak zet ik ’s ochtends als ik onder de douche stap mijn robotje aan en eens per drie weken komt er groter geschut aan te pas. Nina – mijn favoriete girl als het om tech gaat, tipte op haar Girl in a Tech World het nieuwe paradepaardje van Dyson en wij blijken dezelfde stofzuigerhaat te delen. Dit draadloze exemplaar lijkt stofzuigen tot een feestje te maken en hier zie ik mezelf nog wel Queeneske bewegingen in huis mee maken. Inmiddels heeft Nina er eentje thuis en na het zien van haar Insta Stories ben ik helemaal om. Dat typische stofzuiggeluid wat ik zo slecht trek, maakt ‘ie helemaal niet. Bovendien is de zuigkracht 20% sterker dan normaal en laat ma petite maison binnen twee dagen altijd vol stofwolken – waar komen die toch vandaan? – liggen… Concurrentie voor de robot en een prima cadeautje voor mijzelf als beloning voor het extreme minimaliseren in huis, toch?

Rituals Diffuser/Muji vaporiser


Een hotelkamer ruikt altijd lekker en ik durf zelfs te zeggen dat ik hotels herken aan hun geur als ik buiten langs loop. Vaak hebben ze hun eigen, unieke scent en in menig hotel heb ik staan bedelen om het parfum, een geurkaars of iets anders als aandenken aan een heerlijk geurende overnachting. Favoriet is de geur van het Mandarin Oriental in Barcelona, dat herken ik al op meters afstand. Om thuis die geur te verkrijgen, heeft Rituals een super slimme wifi-diffuser die je favoriete geur automatisch in je woning kan verspreiden. Zo is thuiskomen echt een cadeautje en ruikt je eigen huis op de gang al naar je eigen hotel lobby.
Ook fijn: de vaporisers van Muji. Naast geur geven die ook stoom af, wat perfect is op droge winterse dagen om je huis nog enigszins vochtig te houden. Van Bergamot tot lavendel, de etherische oliën geven je een echt spa-gevoel, maar dan thuis.

Bose Micro


Zonder schaamte durf ik te zeggen: ik ben een Bose meisje. De speakers en headsets zijn voor mij van ongekende kwaliteit en ik durf zelfs te stellen dat ze naast mijn paspoort mijn meest betrouwbare reisgenoot zijn. Ik kan niet zonder muziek. ’s Ochtends om wakker te worden, jezelf even wakker te springen en te dansen, ’s avonds tijdens het omkleden, bij het zwembad terwijl je een boekje leest, yes please! Jaren ging er een Bose Mini Soundlink mee, maar die was toch nog best groot en zwaar als je alleen met handbagage reist. Deze is inmiddels vervangen voor de stootvaste en spatwaterdichte Bose Micro, die je ook nog eens handig kunt vast maken aan je tas, een badkamerradiator, koffer etc. Het geluid doet weinig van haar grotere broertjes onder en doet zelfs regelmatig dienst als portable dolby surround system als ik een Netflixje in een hotelkamer doe. Waarom dit een goede vervanging is voor een kamermeisje? In Zuid-Afrika zongen ze vaak tijdens het schoonmaken, klonk erg leuk op de gang!

Wat is jouw favoriete gadget in hotelkamers?

Sabine de Witte