geeky girl

Five Delights: gadgets

Five Delights geuren

Gadgets, je hebt er iets mee of helemaal niet. Ik ben er gek op! Wat zou ik zonder ze moeten, zeker op koude, gure dagen! Ik ben gek op gadgets en nieuwigheidjes en het testen van gadgets maakt me echt intens blij, ook als een gadget toch niet helemaal mijn ding blijkt te zijn want dan leer ik vaak weer iets over mezelf. Het was nog best lastig kiezen, slechts 5 gadgets selecteren, maar het is gelukt!

iPad mini


Tijdens de kerstvakantie had ik voor het eerst sinds tijden geen laptop bij me, slechts mijn iPad mini en toetsenbord. Nou was het natuurlijk kerst en rustig, hoefde ik eindelijk van mezelf niet zoveel en was de druk niet zo hoog, maar ik heb wel alles kunnen doen wat ik wilde. Mails beantwoorden, een blogje tikken, eeuwig Netflixen, vlogs kijken, een boek lezen, muziek luisteren. Mijn iPad gaat tegenwoordig met me mee naar bed in plaats van m’n telefoon, want minder afleiding en ik vind het heerlijk om tijdens een serie of film in slaap te vallen. Ook fijn: door de Homekit kan ik vanuit bed makkelijk alle lampen uit zetten of ze per stuk bedienen. Lang leve Hue!

Fossil Q Wander


Toch weer een smart watch, al riep ik heel hard nadat ik mijn Apple Watch had weggedaan dat ik dat niet meer wilde. De Fossil Q Wander komt uit een andere hoek; vanuit de echte horloges en meer de modekant. Het horloge ziet er, vind ik, daardoor veel mooier uit en niet per se als geavanceerd horloge. Er draait Android op, terwijl ik een iPhone heb, maar dankzij de speciale Android Wear app werkt het. Enige nadeel: ik heb een Google Apps account en daarmee werkt Google Now dus niet. De Apple Watch werkte voor mij niet omdat hij maar dingen bleef doen of vragen en zoveel aandacht/tijd kostte ook als ik dingen uit wilde zetten. Het was voor mij geen verlengde van mijn telefoon maar iets dat net zoveel tijd opslurpte. De Fossil Q Watch is veel eenvoudiger in gebruik en qua instellingen. De meeste meldingen heb ik uitgezet, maar belletjes, berichtjes, whatsapp (argh, zullen we gewoon allemaal stoppen dit te gebruiken?!) en mailtjes zie ik binnenkomen. Daarom vind ik de Fossil Q ook heel fijn, ik hoef niet voor alles m’n telefoon te pakken, pas als ik echt wil reageren. Zit ik op de fiets en er komt iets binnen? Ik kan makkelijk zien wie of wat en als het belangrijk is meteen tot actie overgaan. Hetzelfde in meetings of op reis. Staat een stuk minder asociaal dan steeds met je telefoon in de hand. Het enige wat ik mis is m’n lampen en verwarming er mee kunnen bedienen.
Ik draag de Fossil Q nu zo’n 6 weken met alleen de koperkleurige band, maar de bandjes zijn heel makkelijk te vervangen voor exemplaren van leer, stof of andere kleuren. Enige nadeel vind ik de batterijduur, hoewel dat ook netjes gecommuniceerd wordt. Hij gaat echt net een dag mee, als ik ’s avonds door ga naar een event laat hij me halverwege de avond vaak in de steek. Over all dus een aanrader als je niet teveel van een smart watch verwacht en vooral een mooi exemplaar wilt. Bovendien is de prijs ook nog een keertje experimenteren waard, voor €249 schittert deze aan je pols. O.a. te koop bij de Bijenkorf.

Nest


Inmiddels hangt er al behoorlijk lang een Nest thermostaat aan de muur, rookmelder aan het plafond en houdt een camera mijn stulp in de gaten als ik de deur uit ga. Toen ik voor Nest koos was het nog niet van Google en leek smart technology niet zo onveilig als nu, maar hier gaat de stelling convenience over awareness voor mij op. Het gemak en plezier dat ik hier uithaal…
Mijn thermostaat is favoriet: zodra ik naar huis fiets en binnen een bepaalde straal ben, gaat de verwarming aan. Hetzelfde als ik ’s ochtends op sta. Terwijl ik nog een half uurtje in bed lig wakker te worden, warmt mijn huisje op zonder dat ik onder de warme dekens vandaan hoef te komen. Loop ik de deur uit, dan gaat de verwarming automatisch ook uit (koppeling met mijn telefoon). Dit is zo fijn! En heeft me afgelopen jaar ook serieus geld bespaard, mijn maandrekening is met 30% gedaald. Winning! Als ik op reis ben geeft de camera me een gerust gevoel, ik kan af en toe kijken hoe de boel er bij staat, krijg een melding als de bel gaat en kan zelfs op afstand iets door de camera roepen als ik de boel niet vertrouw. In dat geval gaan ook alle Hue lampen in blauw en rood flikkeren. You gotta love techniek! Ook in het geval van brand maakt de rookmelder een enorme herrie, maar gaan de Hue lampen ook rood knipperen. Een melding missen, dat kan gewoon niet. Er is vroeger bij mij thuis brand geweest, dus daar ben ik echt panisch voor. Dit slaapt een stuk rustiger. Ook vraagt de rookmelder regelmatig om een test, zodat ik altijd weet dat de boel werkt.

Fitbit


De Fitbit Flex 2 heb ik ook alweer een tijdje en geeft mij geweldig inzicht in beweging en slaap. Op een thuiswerkdag beweeg ik echt bijna niet, dus dan ga ik ’s avonds nog een stuk wandelen of fietsen, of doe thuis yoga oefeningen. Als ik een avondje uit ga, een dag vol afspraken en events heb of gewoon lekker van hot naar her ren, haal ik m’n targets vaak dubbel, wat ook een goede motivatie is om dit lekker te blijven doen. Misschien niet altijd even efficiënt, maar van A naar B moeten is én een goede work-out en even een opfrisser voor je hoofd. Wat betreft slapen; een structurele oplossing voor mijn korte nachtjes heb ik nog niet gevonden, maar ik zit momenteel in zo’n goede flow dat ik denk dat het over een tijdje wel weer goed komt.

Bose noise cancelling headset QC35


De Bose Noise Cancelling headset QC35 is mijn beste vriend in het vliegtuig, als ik op een externe locatie geconcentreerd aan het werk moet en soms zelfs thuis, als ik daar werk en ze verderop bezig zijn met tramrails of andere bouwfratsen rondom de Noord-Zuid lijn. Je connect eenvoudig via de Bose Connect app, hij switcht snel en makkelijk van apparaat en onderdrukt alle nare geluiden echt heel goed. Toen ik veel ging reizen investeerde ik in de eerste versie van Bose, sindsdien ga ik trouw met de nieuwe exemplaren mee. Ik ben ook echt een Bose meisje, want als ik wel geluid wil horen, dan doe ik dat via de Bose Soundlink Mini II en die gaat ook altijd in mijn koffer mee. Niets zo fijn als geen of je eigen goede geluid!

Gadgets die nog op de wish list staan


Naast de Nest en Hue heb ik ook nog de Winbot, een robotje dat je ramen wast. Nou zijn mijn ramen echt een crime, maar af en toe de robot erover maakt dat ik nog een beetje naar buiten kan kijken. Op mijn verlanglijst staat op nummer 1 een robotstofzuiger en eventueel een dweilrobot. Ik ben in staat om al mijn kleine hoekjes en spulletjes op te ruimen voor het gemak hiervan. Het geluid van een stofzuiger kan ik niet verdragen, de robotstofzuiger doet zijn werk als jij de deur uit bent. Nooit meer geplette hagelslag onder je voet, ronddwalend stof of plukken haar. Oh robotstofzuiger, komt u maar! De dweilrobot zou een extra luxe zijn. Ook op de verlanglijst: de Bose QC20 in ear noise cancelling headset. Op vluchten met alleen handbagage is de QC35 vaak de eerste die ik thuis laat, want net te groot/onhandig meenemen en een korte vlucht overleef ik ook wel zonder. Deze lijken me heerlijk! Overigens vast een leuke scoop als je veel samen met iemand reist die ook een QC35 heeft: binnenkort kun je met elkaar mee luisteren via de app. Dat scheelt weer aftellen en precies op hetzelfde moment op PLAY drukken! Ook komt er een walkie talkie achtige functie waarbij je met elkaar kan praten als je niet naast elkaar zit. Handig!

A tech girl’s world


Wil je graag alles over gadgets weten? Zet dan de website www.atechgirlsworld.nl in je favorieten. Nina, de dame achter Alwayswith.nl gaat een nieuw avontuur aan wat je op atechgirlsworld kunt volgen. Ook zie je haar wekelijks voorbij komen bij EditieNL in de tech tuesday met slimme tips.

Heb jij favoriete gadgets?

Sabine de Witte